С наближаването на времето: Мей губи подкрепа за Brexit

Какво става, ако Европа отхвърли плана й "Чекърс"?
27 сеп 2018 08:20, Петя Славова
18
С наближаването на времето: Мей губи подкрепа за Brexit
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей губи подкрепата в кабинета за намерението си да прибегне до варианта "Brexit без споразумение", в случай че ЕС отхвърли предложенията за условията на излизането, станали известни като плана "Чекърс". Това пише вестник "Таймс", като се позова на свои източници, предаде Ройтерс.

Още по темата

Министри от кабинета, сред които този по въпросите на Брекзит Доминик Рааб, на външните работи Джереми Хънт, на околната среда Майкъл Гоув и на вътрешните работи Саджид Джавид разчитат на това да попречат на Мей да вкара Великобритания в Брекзит без споразумение с ЕС, пише "Таймс", цитиран от БТА.

Тези министри искат британският премиер да обмисли варианта за споразумение за свободна търговия с ЕС по канадски модел, в случай че съюзът отхвърли отново плана "Чекърс" на срещата си на върха на 18 октомври. С това те й дават План Б, пише "Таймс".

Безпокойствата по въпроса назряха, след като Мей заяви, че би предпочела Брекзит без споразумение пред сегашните предложения на ЕС. Тя подчерта, че Великобритания иска да види контрапредложения от съюза, за да бъде постигнат напредък в преговорите за Брекзит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един 2Англия няма слаби политици защото е конституционна монархия ако това ти говори нещо! Слабите са Бобко и Недка от БКП епроветка а още по слаби са българите които ги търпят! Така се, ще поживеем и ще видите, кой е по слабия политик! Аз знам отговора и не след дълго той ще ви докара до още повече завист и злоба, българската традиция!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Rado 8Не може защото в Англия има комон ло за разлика от Клекситания където закони НЕМА и всеки клекситанец си прави що му хрумне! Абре компотите много бързо ги сварихте или се изпотепахте под джанките за жълтите сливи! Много е важно какво става в Англия ама англичаните са 10000 пъти по платежоспособни от клекситанците и могат да си плащат 'ПАРМОТО'!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Това да ти не е Бобко и Ненка от Клекси-***!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar Power 9Ами не искат клекситанци които *** като гъби защото в собствената им държава, Клексиатния, нямат и не искат да си извоюват правата! Не искат булсаткомита защото не подлежат на интеграция а на клекситация, защото не знаят езика и ги експлоатират поангличанчените клексове! И пак Англия ще се наложи ако ще и 10 твърди Брексита да има а Клекситания ще си загива и ще турси треската в английското око като не вижда гредата в неговото! Традиция!
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая, Мей ще хвърли оставка. Ще назначат нов премиер, който ще каже - аз съм нов, има много проблеми и ще организирам нов референдум. И край на драмата. 2 години проблеми и глупости за нищо.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля , че ще остана само знамето на ЕС.
9
5
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До ники... там е проблема с тях. Те искат свободно движение на стоки, но на хора не може :) От нагло по нагло.
8
4
 
12
 
! Отговори
Rado преди 5 години
Аз мисля, че ще се мобилизира бърз референдум и няма да има брекзит... Като цяло британците ще загубят доста работна ръка, доста ще им поскъпнат стоките и съответно ще им намелее износа. За капат на всичко ще е доста готино да им се сложат и визи, за да не могат да патуват спокойно. Това лято 3 мои познати семейства се преместиха от Англия в Германия, точно заради не яснотата от Брекзит и неясната политика на кабинета... Като цяло си ям пуканките и им се кефя на идилиите :)
7
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако имаше български корени , въобще нямаше да има зъби !
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Терезата Мей ... дали няма български корени?"Не, няма, защото има типичните английски жълти, криви зъби.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започват да приличат на една Полша, ама с банки и финансисти... Ще се маргинализират в много отношения както си бяха мизерници през седемдесетте години, че Тачър едвам ги изправи.
4
0
 
39
 
! Отговори
ники преди 5 години
Аман от тия англичани, дето искат все привилегии. Ами няма привилегии вече - или си плащате като попове както прави дори и Швейцария, разрешавате свободното придвижване на хора стоки услуги капитали, или ставайте и се измитайте от ЕС.
3
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
след десетина години ще преобладават албанците, но на предателите така им се пада, много добре знаят, че говорят бълг. език и че в исторически план са били основно част от България, не съм нито фил, нито фоб, това са понятия от психиатрията, трябва да се разсъждава повече, без емоции, напр. нещо извън темата - нали сме пазарна икономика, който предлага по-евтин газ, от него и точка, ами то този бил русофил, оня американофил и тъй до безкрайност......
2
7
 
41
 
! Отговори
Един преди 5 години
Терезата Мей е толкова слаб политик, че съвсем естествено възниква въпросът дали няма български корени?
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще стане ако спрете да ни занивате със всеки льольо дето нещо сънувал наблегнете на полезни новини. И какво ни интересуват нас въобще британците.