Сепаратисти блокираха пътища и влакове в Каталуния

Отбелязват 1 г. от референдума за отделяне от Испания
1 окт 2018 12:52, Елка Василева
9
Сепаратисти блокираха пътища и влакове в Каталуния
Снимка: Reuters

Привърженици на отцепването на Каталуния от Испания блокираха основни пътища, железопътни линии и други важни места в регионалната столица Барселона, отбелязвайки първата годишнина от забранения от испанските власти референдум за самоопределение на областта и последвалите полицейски репресии, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Протестните акции бяха организирани в интернет от активистката организация "Комитети за защита на републиката", създадена след референдума на 1 октомври миналата година.

В Жирона, на 100 км североизточно от Барселона, демонстрантите блокираха високоскоростна железопътна линия, а полицията се опита да спре прииждащите протестиращи в района на гарата, пише БТА.

Местни медии съобщиха, че демонстрантите са прекъснали движението по основни магистрали като А7 между Барселона и Валенсия и А2, която свързва каталунската столица и Мадрид. Управлението на регионалната пътна мрежа потвърди тази информация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата акция на каталунците ще ядат цяла вечер свинско със зеле и ще се издрънчат синхронно във всички обществени тиалетни по гарите в Каталуния че лошите испанци дето ги хрантутят да нямат къде да тропат.Тия са от нашата Македония по-зле.Питаш какво е каталунец същото като косовар член на една нация който си измисля понеже му изнася парично че е от друга и му дават финансиране от чуждо разузнаване.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цензурират дори Петко Р. Славейков!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА КАТАЛУНЦИТЕ.НАРОД, А НЕ ***!
5
3
 
2
 
! Отговори
каталонецот преди 5 години
Що е то каталунски език? Смесица между испански и френски. Що е то каталунец? Жител на пограничните райони с Франция.Каталунците не били испанци или французи колкото македонците не са българи или шиптъри.
4
6
 
7
 
! Отговори
Ffff преди 5 години
Протестирали....как спирайки работата на фирми от техния район което им коства загуби....що не отидат да спират влакове в Мадрид.
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вкарайте Гражданската гвардия да им избуши здраво ребрата този път на тези каталунски селяци!!!
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... народът се вдига в решителен велик двубой...
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън испанските окупатори от Каталуния.