Нови правила за пасажерите в Ryanair и... бяс в Брюксел

Всяко искане за обезщетение – да се входира в ирландски съд
5 окт 2018 08:50, Златко Желев
24
Нови правила за пасажерите в Ryanair и... бяс в Брюксел
Снимка: Reuters

Европейската комисия (ЕК) призова органите, отговарящи за защита на потребителите, да прегледат внимателно неотдавнашните промени в политиката на авиокомпания Ryanair за обезщетенията. Според ЕК те нарушават правото на ЕС, предаде Франс прес.

Еврокомисията посочва по-конкретно задължението, наложено на пътници от някои държави членки на ЕС, да се обръщат към съдилища в Ирландия за всяко искане на обезщетение от компанията.

Още по темата

"Прочетох със загриженост информациите", написа в Twitter комисарят по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете Вера Йоурова, цитирана от БТА.

"Фактът, че пасажерите ще могат да внасят юридически жалби само в Ирландия, очевидно противоречи на правилата".

Авиокомпанията, която е изправена пред стачки на персонала, съобщи, че ще връща парите за билетите, но няма да плаща обезщетения на пътниците за анулирани полети и закъснения, посочи АФП.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От "Рианаир" се усетиха че има една група от пътници които си купуват 5-10 билета за 200€ за дните в които е много вероятно да има отменени полети и после си търсят парите + 400 стотака за всеки полет. Дори да ти отменят само 2-3 полета и си вадиш месечна заплата,
Вината е на превозвачът че вече 2-3 години не си решава неразбориите.
1
9
 
22
 
! Отговори
111 преди 9 месеца
Закривай!