Нови правила за пасажерите в Ryanair и... бяс в Брюксел

Всяко искане за обезщетение – да се входира в ирландски съд
5 окт 2018 08:50,
24
Нови правила за пасажерите в Ryanair и... бяс в Брюксел
Снимка: Reuters

Европейската комисия (ЕК) призова органите, отговарящи за защита на потребителите, да прегледат внимателно неотдавнашните промени в политиката на авиокомпания Ryanair за обезщетенията. Според ЕК те нарушават правото на ЕС, предаде Франс прес.

Еврокомисията посочва по-конкретно задължението, наложено на пътници от някои държави членки на ЕС, да се обръщат към съдилища в Ирландия за всяко искане на обезщетение от компанията.

Още по темата

"Прочетох със загриженост информациите", написа в Twitter комисарят по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете Вера Йоурова, цитирана от БТА.

"Фактът, че пасажерите ще могат да внасят юридически жалби само в Ирландия, очевидно противоречи на правилата".

Авиокомпанията, която е изправена пред стачки на персонала, съобщи, че ще връща парите за билетите, но няма да плаща обезщетения на пътниците за анулирани полети и закъснения, посочи АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътувам и с Wiss и с Ryan, всеки месец поне два пъти. Не ми се е случвало закъснение повече от 40 минути или отменен полет. Затова пък билетите са между 10 и 40 евро - уникална възможност да се пътува. Време е и другите превозвачи да преосмислят цените си. За мен е истинско щастие да съм си по-често в България, не ми се мисли ако нямаше нискотарифни компании. Звучи като реклама, но който е в "изгнание" знае за какво говоря.
19
0
 
2
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Добри са
18
6
 
7
 
! Отговори
Eire преди 5 години
Живея в Ейре 20 години, ползвам само Ryanair и ще го ползвам, минимум два пъти на месец кеф ти Барселона 19 Евро, кеф ти Бг 30 евро.... Майната им на синдикатите особено българските, за септември продажби те са с 6 % нагоре, а пакети те с rooms са супер,
17
5
 
25
 
! Отговори
Чочо падарина преди 5 години
До АнонименТрябва да не си много наред, за да пътуваш с нискотарифни авиокмпании.-----------------------И защо? За тях различни ли са самолетите? За 2 часа полет 20 евро са си екстра. Много важно, че не съм получил сух сандвич и вкиснато парче домат и краставица, за които ти си платил 300 евро.
16
1
 
17
 
! Отговори
ABR преди 5 години
Много сте странни. За какво да давам 150 евро за идентичен полет , като мога да дам 20 и другите пари да ги похарчва в дестинацията която отивам. За Европа особено е малоумно да се дават грешни пари, при положение че полета е 2 -3 часа според разстоянието. Все ще издържите 2 часа без умрелия безплатен (100евро) сандвич на "високотарифната компания". Като слезете от самолета точно след 2 минути никой не ви помни откъде сте дошли и с къв самолет сте пътували.
15
3
 
7
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Купувам си билети за почти всеки уйкенд за месеци напред. Ако ми се наложи да остана и да не мога да се прибера в БГ .......голяма работа, че съм "изгорял" 20-30 евро. Та нищо и няма на компанията де:)
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Не е така.Аз съм пътувала 10-тина пъти с Ryanair и никога не е имало проблем с нищо.Винаги багаже е излизал бързо,полетите са били навреме и въобще за тези пари съм много доволна.Не,че няма за какво да се ядосват хората но за тези пари си е много добре.
13
3
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
И аз все още карам ес-класа с огромен дизелов двигател и не ми пука, но до няколко години виждам, че или ще ме набутат в някой електромобилче, или ще ме върнат към колелото. Светът се променя.. понякога за съжаление.
12
1
 
7
 
! Отговори
Веско преди 5 години
За всеки превозвач си има пътници!
11
8
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
За всеки самолет си има пътници. По мои наблюдения, полетите на Райън са пълни до горе, а на всички останали по същите дестинации са полупразни до почти празни. Не ги мислете Райън, те си знаят играта.. Правилата се променят и този който не играе по новите ще загуби. Въздушния транспорт никога няма да бъде какъвто беше.
10
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам пари да купувам евтино - старо българско правило. Трябва да не си много наред, за да пътуваш с нискотарифни авиокмпании.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС да ги изчака до Март 2019 и да им вдигне летищните такси 10 пъти докато не отменят решението си и толкос
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете за кой полет става въпрос?
7
6
 
20
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Поредното разочерование от Райън еър преживях тези дни- отменен полет два дно по-рано и закъснение от един час на полета. Факт е че са по-евтини, но са изключително НЕнадеждни и много хора са провалили почивките си заради тях. Ако ще продължава така ,по-добре да ги забранят и да се знае.
6
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътувам с Ryanair за 10 евро. Но на евро лобистите не им изнася ирландците да развиват компанията, а националните им превозвачи да разкарват празни самолети. Сори, но лично аз няма да дам 400 евро за идентична услуга.
5
6
 
18
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
До АнонименМоят опит с националният е основно положителен, докато с Раянеър съм имал доста проблеми със забавянията. Надявам се наистина да се вземат мерки и да започнат да си плащат обезщетенията. С право еврокомисията им е вдигнала мерника.
4
18
 
14
 
! Отговори
fake news преди 5 години
споко. бедните панелни емигранти отново ще са на опашка за далаверата.. тоест еФтините билЯти
3
10
 
16
 
! Отговори
Икономист преди 5 години
........... ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА ................... СКЪПО !!!!!!!! .............
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От "Рианаир" се усетиха че има една група от пътници които си купуват 5-10 билета за 200? за дните в които е много вероятно да има отменени полети и после си търсят парите + 400 стотака за всеки полет. Дори да ти отменят само 2-3 полета и си вадиш месечна заплата, Вината е на превозвачът че вече 2-3 години не си решава неразбориите.
1
9
 
22
 
! Отговори
111 преди 5 години
Закривай!