150 000 германци скочиха на АзГ: Единни срещу расизма!

Хората изпълниха улиците в Берлин и скандираха срещу ксенофобията
13 окт 2018 20:30,
77
150 000 германци скочиха на АзГ: Единни срещу расизма!
Снимка: Facebook

Протестиращи от цяла Германия проведоха в Берлин едно от най-големите за последните години шествия срещу ксенофобията и крайната десница, предаде Ройтерс.

По оценки на организаторите в протеста са участвали над 150 000 души. През лятото в няколко източногермански града се състояха акции срещу имиграцията и в подкрепата за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" се засили преди утрешните избори в Бавария.

Говорител на полицията отказа да направи оценка за броя на участниците в протеста, организиран от правозащитни организации, включително "Амнести интернешънъл".

Протестиращите носеха плакати с надписи "Стройте мостове, а не стени" и "Единни срещу расизма".

В протеста под наслов: "Неделими" се включиха различни групи, включително подкрепящи бежанците, защитавайщи правата на гейовете, както и мюсюлмански организации, отбелязва Асошиейтед прес.

Пристигането на над милион имигранти, много от които бягащи от военни зони в Близкия изток, доведе до засилване на подкрепата за "Алтернатива за Германия".

Очаква се партията да се представи добре на изборите в Бавария, отдавнашен бастион на консервативния Християнсоциален съюз, който е част от управляващата коалиция, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
47
 
! Отговори
ined преди 5 години
Тея две неща на преден план от кой пол са?
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветвам протестиращите да прочетат днешното интервю на Маркус Гравен автор на книгата Иммиграция Френската катастрофа". Франция след 10-тина години вече ще е мюсюлманска държава. В полската преса четох мнение на полски туристи- отвратени са и уплашени от ислямизирането на Франция, настъпващата мизирия и мръсотията в градовете и особено в Париж.
7
3
 
43
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Това Сорос отреп-ките ако не си съгласен с тяхното мнение веднага те обивяват за расист ксенофоб фашист и какво ли не още А ние нормалните хора как им търпим гей парадите содомията и зоофилията натрапена ни от тях Аман от *** и деградирали либерали
6
5
 
31
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Сорош плаща и то много добре!
5
1
 
36
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Нема страшно,афро-азиатската *** ще ги вкара в пътя с нова вълна от убийства и изнасилвания.
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***!
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия вървят към гражданска война...
2
3
 
54
 
! Отговори
Ама какви точно преди 5 години
германци?Тези, дето са най-отпред са ясни - белички са, но на този най-отпред му личи, че си е сменил пола. Другият до него - все едно на челото му пише, че е мекоКитковец. Такива са в първите редици за толерантност спрямо различните, дори и те да са вредни и мутанти.Останалите няколко бели физиономии - типични лелки комунистки.Другите нарочно не са снимани. Защото са "германци" отскоро, но само по документи!
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще видим на изборите как скачат.