Борисов пред АСЕМ: Работим за свързаността на Балканите!

България засилила ангажираността си във формата "Азия – Европа"
19 окт 2018 20:38, Елка Василева
26
Борисов пред АСЕМ: Работим за свързаността на Балканите!
Снимка: МС

България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се домакинства от ЕС, съобщи правителственият пресцентър.

Борисов припомни, че свързаността беше един от ключовите приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на тази година и посочи, че едно от най-съществените постижения на страната ни бе връщането във фокуса на внимание на европейската перспектива на Западните Балкани.

„Приетата на срещата на върха ЕС-Западни Балкани Софийска декларация подчерта важността на сътрудничеството във всички области на свързаността – транспортна, енергийна, цифрова, икономическа и между хората“, допълни българският министър-председател.

„Новата всеобхватна стратегия на ЕС по свързаността между Европа и Азия създава отлична основа за взаимодействие с нашите азиатски партньори“, посочи премиерът Борисов.

Той подчерта, че през последните години България значително е засилила ангажираността си в рамките на АСЕМ с изпълнението на инициативи за укрепване на връзките между Европа и Азия в ключови области като заетостта, финансите, устойчивото развитие, правата на човека, културата, образованието и др.

„Само през първата половина на тази година България беше домакин на две министерски срещи на АСЕМ – на културата и на финансите“, каза Борисов.

Той добави още, че страната ни цени високо форума АСЕМ, тъй като той спомага за насърчаване на сътрудничеството и взаимното доверие между страните от двата континента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работиш ти и твоите карадци и измамници за да откраднете от където може!Работи първо за добруването на народа бе кр'етен,оправи тази овча кошара България и ако ти остане време тогава мисли за Балканите,защото българите изнемогват,българите гладуват,българите са втора та дори и трета ръка хора в ЕС,тях никой никъде не ги уважава,защото такива като теб които падат на колене пред Меркел и останалата *** от Брюксел им носят това неуважение,защото в ЕС дори мюсюлманите стоят едно стъпало над нас..
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво все пишете за тая кукла на конци Борисов. ГЕРБ Не е българска партия. Със дадена е от германска фондация да краде евросредствата. ГЕРБ ще е на власт докато е на власт Меркел в Германия, той за тях краде. Като падне ГЕРБ от власт и веднага Меркел спира евросредствата, да не им ги откраднат другите партии. И Бойко започва да се бие в гърдите че само на него дават парички като е на власт. ***, за цирка в само. Самовлюбен, алчен, нагъл, циничен прос.так. Както и обкръжението му.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
засрами се. отвратителен си
20
0
 
13
 
! Отговори
С лепило ли лепиш Б. преди 5 години
Бойко как ще ги свързваш Балканите: с лепило, левкопласт, въженце от простора или с корда? Най-добре поискай някоя свинска опашка от Динко, че Европата ще ти изсипе една камара с бежанци.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Razviivaneto i usavarshenstvaneto na savremenni bg moderni proizvodstveni otnoshenia, na choveshki otnoshenia e nevazmojno pod despodskite izostanali ot sveta feodalni djendarski ortodoksalni zlatni pokrivi v rbg...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Реално казано 13Оооооо.........я пък този...........ТИ ПЪК НАКЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ?? Само допреди година-две, всички плюеха по Русия и я "изпращаха" нанякъде си по Азия (макар че ТЯ си е Евразия), сега тръгнали и те натам!!! Ха-ха-ха.......алоооууу.......стойте си в еуропската к-о-ч-и-н-к-а и си трайте! На неблагодарници това им се пада! Ще имате "удоволствието" да наблюдавате (и участвувате) в срутването на съвременната Вавилонска кула! Така става, когато хората не четат Библията и Историята!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво! 16Хммм..............а след като нашичкият т.н."лидер" се води по акъла ни, би ли ми казал ТОЙ за какво ни е????? Щом НИЕ си определяме пътя, направленията, стратегията, ТОЙ ЗА КАКЪВ *** НИ Е? За да ни се извинява за зулумите на т.н. му министри?? А те пък ЗАЩО СА НИ? Работа не вършат, а на всичко отгоре НИКОГО НЕ СЛУШАТ И НИ ОБИЖДАТ???? Да ни оставят като в първобитно-общинния строй, на комуни, ПАК ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ! И без това дотам се докарахме...бананова република...хи-хи...
16
11
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Браво на нашия лидер ген. Борисов!Той винаги умее да улови пулса на народните копнежи и неуморно работи за тяхното задоволяване!Когато хората искаха Стабилност, той работеше за Стабилност.Днес хората искат Свързаност, той работи за Свързаност.Браво!
15
0
 
8
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Не четеш ли ,идиотино ,колко роби ще останат след 30 год. в курника !!
14
0
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Наща тиква го сложили между Камбоджа и Бруней :) И кво ли си говорят ? У бас Колко е минималната работна заплата ? Ами 300 $ що у вас колко е ? Ами 255 лв ама мой да ги чанчиш колкото си искаш часове . А у вас ? А и ние не сме европейци имаме африкански доходи не се сравнявайте с нас .Още много трябва да работите преди да спрете да се самоубивате ;)
13
1
 
4
 
! Отговори
Реално казано преди 5 години
Няма как да стане.Пътищата между Европа и Азия са блокирани като с тапа от двете диктатури Русия и Турция. Не виждам как може да се заобиколят освен по море.
12
0
 
13
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Даже не четох статията,не ме интересува на тия етап.Защо ли!?Ами вземете поработете за България първо Другарю Борисов ,и ако успеете в това,моите уважения правете и това по отношение на Балканите!!!До тогава Другарю аз,като Ваш работодател ми се ще да Ви диря сметка за провалите.Да Другарю Борисов аз съм Ваш работодател,както и всички жители на република България!!!Вие обаче често го збравяте и се държите,като наш Господар!!!
11
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А през това време Прецедентът Радев седи сам в кабинета си и се занимава само с дребнаво сричане на законопроекти и с налагане на щураво вето заради някаква буквичка.А като вдигне за малко глава, вижда как Борисов се среща с лидери от цял свят и започва да завижда.След което пак свежда поглед над буквички те и злобно обмисля какво ли да направи, че да забави развитието на България.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България"гори"от 4-те края,той чуждите държави тръгнал да оправя!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демагог.
8
0
 
17
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Слез на земята ,защото няма да иска и да те зарови в нея !!
7
1
 
13
 
! Отговори
Международника преди 5 години
не му се стои в страната - все навън го тегли. Да вземе пак да се отчита за председателството!
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм казал - невменяем! Доказва се ежедневно!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сутринта отварям вестника и гледам Боко на почти всички страници.В обедната реших да поразцъкам в интернет пак само за Боко.Пуснах новините отново той.Сега ме е страх да включа даже и порно канала.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво ще ги свържеш ти нямаш пари бе, твоите гранични полицаи почват да просят още от калотина, няма друга държава като твоята.