В Германия: Духовници с обвинения за сексуален тормоз

Над 3600 нерешени случаи – предимно с млади момчета
28 окт 2018 12:04, Петя Славова
11
В Германия: Духовници с обвинения за сексуален тормоз
Снимка: БТА

Католическата църква в Германия се изправя пред наказателни дела заради над 3600 нерешени случая на сексуален тормоз, съобщиха германските медии, цитирани от ДПА.

Според седмичното списание "Шпигел" обвиненията са били заведени от прокуратурите във всички окръзи в 27-те епархии на църквата.

"Църквата няма право да възпрепятства наказателните действия срещу себе си", пише в материала, като се цитират обвиненията.

Наскоро излязлото изследване по темата, направено по поръчка на Епископската конференция на Католическата църква в Германия, е разкрило "редица фактически индикации" за престъпления, заявиха правни експерти, работещи за професора по право от Пасау Холм Пуцке.

Те твърдят, че сега властите са длъжни да изземат църковните архиви и че изследването "обосновава претърсването на всички епархии".

Според изследването между 1946 и 2014 г. общо 1670 католически духовници в Германия са упражнили сексуален тормоз над 3677 души - предимно млади момчета, предаде БТА.

Авторът на изследването Харалд Дресинг изразява мнение, че нежелание да се разследват подаваните жалби е причина за скандала, подобни на който имаше и в други страни по света като САЩ, Ирландия, Чили и Австралия.

Председателят на Епископската конференция на Германската католическа църква Райнхард Маркс отговори на разкритията чрез обявяването на намерения за реформи, включително преразглеждане на даването от католическите свещеници на обет за безбрачие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В следващия си живот ще се преродят като ханъми на разгонен турчин дето ще ги клати по седем пъти на ден.Отеца Сина и Духа от църквата отдавана си взеха по един билет и емигрираха от нея ама от друга страна ду.хането върви здраво.Ти не се плаши че имат прозорец отгоре и отдолу купона ще стане като дойде разгонения бежанец и намери задната врата на изповедалнята така ще изповяда разгонения поп че после ще основе гей църква.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези в следващата си инкарнация ще бъдат на ***-ната страна. Гаранция.
7
2
 
2
 
! Отговори
мюмюн преди 5 години
Юдейо-християнството е най-градиозната измама на последните 2000 години! Монотеистична религия, ужким, но е света троица - Во имя отца и сина, и светова д,уха, амин!! Дрън дрън, та пляс!
6
0
 
8
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
СИГУРНО В ИЗПОВЕДАЛНИТЕ НА ТЕЗИ СВЕЩЕНИЦИ ИМА ДВЕ ПРОЗОРЧЕТА.ЕДНО ОТ ГОРЕ И ДРУГО ОТ ДОЛУ.
5
0
 
14
 
! Отговори
tod Kosh преди 5 години
Гнусно , много гнусно!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Католичеството и протестантството не са Божия Църква а ерес!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Модерно е сред хомосексуалистите да става свещенници! Скоро видях един *** който по-рано дори и не криеше това, станал свещенник.
2
2
 
16
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Давайте им попадии че изперкyляcaха. Не им върви на германчетата - преди са ги опъвали преподобните, сега ги опъват мигрантите. Абе що по времето на Адолф нямаше такива неща?
1
5
 
16
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Тези са най-добрия пример за "съществуването" на бог. Те знаят много добре, че всичко е измислица и няма да отидат в никакъв ад. За това си позволяват подобни неща. Това са хора, които нямат никакъв страх, че ще бъдат наказани от приказния герой.