Нова страница за Германия: Меркел си отива... През 2021 г.

Четвъртият й мандат като канцлер ще бъде последен
29 окт 2018 15:23,
74
Нова страница за Германия: Меркел си отива... През 2021 г.
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел потвърди, че няма да се кандидатира за канцлер на следващите избори в страната през 2021 година. Това стана ясно от пресконференция на Християндемократическия съюз днес.

"Четвъртият мандат като канцлер ми е последен", посочи Меркел.

Още по темата

Тя посочи, че през 2021 г. няма да се кандидатира за канцлер и няма да претендира за място в Бундестага.

"Казвам го за протокола: Аз въобще няма да заемам длъжности в политиката", заяви тя.

Тя потвърди и слуха, че няма да се кандидатира за председател на ХДС.

"На следващия конгрес на ХДС през декември няма да се кандидатирам за председател", заяви Меркел.

Тя посочи още, че няма да коментира дискусиите за неин приемник.

При това Меркел изрази готовност изцяло да изпълнява функциите на глава на правителството, независимо от предстоящото й освобождаване на председателския пост в ХДС. „Готова съм и за напред да работя на длъжността канцлер (до 2021 година)“, отбеляза тя.

Меркел добави, че след края на управлението си няма намерение да заема политически постове.

"Днес е време да бъде отворена нова страница", заяви Меркел след месеци на правителствени кризи и след слабия резултат на ХДС на регионалните избори в Хесен.

Меркел посочи, че решението й да се откаже от лидерския пост на партията е нейният принос за това управляващата коалиция да се фокусира върху доброто управление на Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема да се пуашите баба ви Изперкел пак ще се уреди ще стане принцеса на Саудитска Арабия като свалят принца заради сиира с Кашоги.Може и главен мюезин да стане.А ако и една *** конвенция им направи вече ще внимават като се дупят да не получат от някой по- загорял вярващ някоя 70 сантиметрова благословия отзад.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яловата бабичка, която се селфи с мигрантите с големи паламарки дето го слагат на Германия сега, се усети да се разкара. Дотогава обаче може още бели да направи. Най добре да се забради и да се отправи към Афганистан, Пакистан или Турция. Там я обичат и ще направят всичко възможно да забременее.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин бил несменяем диктатор, а Меркел - най-великия демократкопирайте това в google и четете, как зомбираните руснаци се отнасят към Путин като към Бог:Россияне просят скорее причислить Путина к лика святьiх???
57
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АКО СМЕ ЖИВИ ДОТОГАВА !!!3 ГОДИНИ НЕ СА МАЛКО!)
56
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християн демоктатичен съюз(ХДС) е фашистка дясна партия,АзГ(алтернатива за Германия) е още по-дясна и от ХДС,това са крайни десни екстремисти!Те са още по-опасни!
55
4
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Бабката иска да е на власт докато Путин и Ердоган са на властк, шото си мисли че е силна като тях и може да им противодейства хахахахахха
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е казал Нерон: "След мен и потоп!"
53
4
 
6
 
! Отговори
lili преди 5 години
A BOIKO KOGA
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май усети как питоня шава на пода? Да. Ще е цяло чудо ако не я изритат по-рано и съдена за щетите които нанесе на Европа!
51
8
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
А Путин кога
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немски канцлер -- ислямизаторна джерманистан ? Искала дауправлява още няколко годинки .
49
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правете си сметката,щом Меркел не ви харесва и ХДС,който са десни фашисти,АзГ са още по-крайно десни екстремисти и ще го ядете голям,ако те дойдат на власт.В момента има голяма необходимост от социална политика и мир,спокойствие,а не от десен екстремизъм.
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин бил несменяем диктатор, а Меркел - най-великия демократИма предложение да канонизират Пyтя прижеве, е това какво е?? От някаква си партия, ако не ви е промил мозъците какво...?
47
4
 
2
 
! Отговори
Колев преди 5 години
До *** дъртЗа да го видят би кьоравите!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКазвам,че всичко беше заснето и показано за документален филм,от записването и събирането на хора,до прекарването им до Европа,с това искаха да покажат,че има и истински нуждаещи се хора,избягали от войната,но имаше и много организирани и умишлено вкарани хора в Европа.
45
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с бежанците,беше направено умишлено срещу Европа,имаше организирани канали,в Азия,едни хора стояха на маси на улицата с тетрадки,които приканваха и събираха хора за бежанска вълнаТази глупост може само болен мозък да я роди! Путин изравни Сирия със земята, хора събирали бежанци??? Сигурно детенцето което се удави в морето и то е "набирано"!Де ва намират такива добри демагози, я кажи?
44
11
 
4
 
! Отговори
Колев преди 5 години
МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНИ КОМЕНТАРИ, АМА ТУКА Е ТАКА, ЗАЩОТО ПИШЕ САМО ЕДИН ПОД РАЗЛИЧНИ ИМЕНА! :) ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ!
43
11
 
7
 
! Отговори
Колев преди 5 години
ТЕ, ГОЛЕМИТЕ ТАКА ПРАВЯТ, ПОСТЪПВАТ ЧЕСТНО, СМЕЛО И ТОЧНО, КОГАТО МУ Е ВРЕМЕТО! А МЕРКЕЛ Е МНОГО, МНОГО ГОЛЯМ СВЕТОВЕН ЛИДЕР, ЕДИН ОТ ТРИМАТА НАЙ-ГОЛЕМИ! 18 ГОДИНИ СА НАИСТИНА МНОГО ВРЕМЕ ДАДЕНО НА РОДИНАТА И СВЕТА...И ТЯ ДУША НОСИ И СИЛИТЕ В ЕДИН МОМЕНТ НЕ ДОСТИГАТ! НЕКА ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, А ЦЕЛИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ Я ОБИЧА, И Е ПРИЗНАТЕЛЕН ЗА ВСИЧКО НАПРАВЕНО! ВЕЛИКА ЖЕНА!
42
3
 
22
 
! Отговори
чак тогава? преди 5 години
До 2021 г. ще вкара цяла африка и половин Азия тука, бе!?
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сравнявам Германия със ситуацията в България,ДПС искат вкарване на чужденци,а патриотите и ГЕРБ не искат това,партията на Меркел е откъм герберите,сещайте се!Това с бежанците,беше направено умишлено срещу Европа,имаше организирани канали,в Азия,едни хора стояха на маси на улицата с тетрадки,които приканваха и събираха хора за бежанска вълна,а много от хората не бяха от воюващи страни.Това го бяха заснели на филм и го излъчиха по немската ТВ