Меркел приключва с политиката: С какво ще се запомни?

Експерти: Тя надали ще довърши канцлерския си мандат
Обновена: 1 ное 2018 11:56 | 30 окт 2018 10:45, Елка Василева
42

 

Канцлерът Ангела Меркел повече няма да се кандидатира за лидер на Християндемократическия съюз - пост, който заема от 18 години. Период, който тя самата определя като повод за всекидневна гордост.

Поражението обаче, което претърпя партията ѝ на изборите в провинция Хесен, стана причина Меркел да заяви, че е дошло времето за промяна и отварянето на нова страница, както и че няма да се кандидатира за най-високия партиен пост на конгреса на партията през месец декември. Засега Меркел поне запазва поста си на канцлер. С края на правителствения мандат през 2021 година обаче тя ще излезе изцяло от активната политика.

Още по темата

Бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев заяви в студиото на "България сутрин", че всички усилия на Ангела Меркел за укрепване и финансова стабилност в Европейския съюз ще бъдат заличени от думите ѝ, че ще се справим с мигрантите.

"Канцлерът Меркел ще влезе в историята най-вече с една от малкото политически грешки, които направи тя, отколкото с успехите, които имаше", допълни Керемедчиев.

Той добави още, че не вярва настоящият канцлер на Германия да довърши мандата си.

Друг бивш заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков също изрази съмненията си за това.

"Дали това правителство ще издържи не зависи толкова от християндемократите, а от социалдемократите - от малкия коалиционен партньор, които заедно с ХДС претърпяха сериозни загуби в Хесен, а преди това и в Бавария", отбеляза Кючуков пред Bulgaria ON AIR.

Двамата бивши дипломати бяха категорични, че следващите европейски избори ще са много важни, защото националистите и популистите в Европа могат да имат много силно влияние, а по думите на Любомир Кючуков краят на ерата "Меркел" и целия неин период на управление бележи преход от ентусиазма на обединението на континента до взаимното разочарование, несигурността в Европа и неяснотата на самия Европейски съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Шмеркел хората говорят че идва като дъжд пороен идва бързо и отминава но 2 милиона *** след себе си оставя
28
1
 
5
 
! Отговори
вън преди 5 години
Меркел незабавно трябва да бъде изгонена от Европа заедно с поканените от нея.Африка и Близкия изток имат нужда от нея да им създава демокрация на място.
27
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Не забравяйте че това отровно зло е назначено от тези които са назначили и Бойко Борисоф. Избори при демокрацията няма, бюлетините не се четат, а при комунизма се четяха за да видят какъв е процента на псувните, и да действат по инструктаж.
26
0
 
3
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
С какво ще се запомни ли?Може би с поразии с (не)предвидими последсвия за цяла Европа!Сега се говори за намаляване на данъците - да ама не, друг път, защото всички знаем къде отиват парите и винаги може и още...Лошото е, че гласовете от ХДС се преливат към Съюз Зелените, а те са именно имигрантска партия, подкрепяща това безумие! Показаха го изборите в Хесен.Лошо, много лошо.
25
0
 
11
 
! Отговори
11111111111 преди 5 години
Ще , се запомни с това , че напълни Европа с черни и незакони мусли!Тя си е комуна , това го спретнаха тя с ципрас!Да няма граници ,да няма вяра , да няма семейство!
24
0
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ще се запомни с умствената си изостаналост - да пусне толкова много мюсюлмани в Европа...
23
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Меркел е просто маша."Диригента" е друг..Но целта е постигната:-Лошо клатещ се ЕС..Ще се разпадне ли?..Сигурно ,но едва ли ще стане толкова скоро....После идва ред и на "Дракона",но там вниманието трябва да е голямо,защото той бълва огън от устата си....Изобщо,"Некои Сили" се забавляват...За сметка на абсолютно невинни милиарди човешки създания..
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това че успя да загроби Германия.
21
1
 
32
 
! Отговори
Един преди 5 години
Аз ще я запомня с това, че превърна Европа в "Планетата на мaймуните". Всичко това от криво разбрана либералност.
20
0
 
26
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
..."защото националистите и популистите в Европа могат да имат много силно влияние..."Крайно време е махалото да се засили в обратна посока на лигавото статукво в момента. Като нищо ще се пръкне национал-популистка партия ! И виновник ще бъде , ей тая - дето омръзна на всички с безумията си !
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя хубаво си отива,ама няма ли да повлече крак?
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук наричаха австриеца Курц популист ,а сега нещо не смеят.Така сега наричат АзГ.Скоро ще спрат.Те пък са и 1 медия....
17
0
 
43
 
! Отговори
Мрачна перспектива преди 5 години
Ще я запомним с глупостите, които направи.Ако не съумеем да върнем мигрантите там, откъдето са дошли, ние ще я ругаем докато сме живи, децата ни ще я проклинат, а внуците ни вероятно ще водят войни, за да отвоюват обратно държавите си от неработещи, безчинстващи и плодящи се като мишки чуждоземци!
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което сътвори на Германия и ЕС -еврейската лезби шМеркел води до следния извод,че никога повече бяла християнска страна и бяла Европа не трябва да дават власт на еврюхи с нетрадиционна сексуалност
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не превърнат Европа в Ирак няма да се спрът. Който дойде след Меркел ще продължи делото й. С изключение на АзГ, всички останали немски партии са толкова леви че ако мръднат още малко наляво ще паднат от масата
14
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се запомни с унищожението на християнските ценности,реда,чистотата и спокойствието в немските градове,сега къща и апартамент без ролетни охранителни щори няма.Грабежите и изнасилванията са като в Афганистан.
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бабето направи каквото можа и сега по живо по здраво, а след нея потоп.
12
0
 
43
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Кохол преди 5 години
Ще се запомни с ислямизацията на ЕС и Германия!
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕвропаЗащото немците са рая като нас. Ние как търпим политиците си? В Западна Европа вече няма държавници. Само страхливи еврочиновници, които сляпо водят континента към пропастта. Пропагандната машина не спира да залива европейците и да им промива мозъците, че трябва да приемаме мигранти, иначе било расистко. Хомосексуализма и смесването с други раси се промотира като нещо страхотно. В същото време християнството и семейството се оплюват. На почит е лихварството, к#%валъка и лошотията.
10
1
 
26
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 5 години
С нищо не е приключила. Щяла да си изкара мандата до 2021!Що за нахалство! Загубила легитимност, ама не пуска кокала! И след 3 години, ще си промени мнението.