Сексуален тормоз и... служителите на Google – на улицата!

Мъже и жени се изправят срещу посегателствата в гиганта
1 ное 2018 20:00, Нели Христова
23
Сексуален тормоз и... служителите на Google – на улицата!
Снимки: Reuters

Хиляди служители на технологичния гигант Google по целия свят излязоха на протест срещу отношението на фирмата към жените и неправилното третиране на теми като сексуалния тормоз.

Работещите в офисите на Google в Сингапур, Токио, Лондон и Дъблин заляха улиците точно в 11:10 местно време.

Тяхното недоволство бе предизвикано от статия, публикувана във в. "Ню Йорк Таймс". Според нея, създателят на Андроид е получил 90 хил. долара обещетение, след като е напуснал работното си място. Оставката на Анди Рубин е поискана, след като жена го обвинява в сексуален тормоз. Жертвата е била принудена да прави орален секс с мъжа.

Във вторник друг висшестоящ служител във фирмата Ричард ДеВол също подаде оставка, след като бе обвинен в това, че се е възползвал от жена по време на интервю за работа. Google всъщност му позвалява да остане на позицията си, но той не издържа на напрежението, създадено след излизането на статията.

На бюрото си протестиращите днес оставиха бележки, които гласят: "Не съм на бюрото си, защото излизам с други колеги да протестираме срещу сексуално посегателство, лошо поведение, липса на прозрачност и работна култура, която не работи за всеки".

Техните искания са ясни - ангажимент за прекратяване изплащането на пари на обвинени в сексуален тормоз. Равни възможности за всички и прозрачни публични доклади, разкриващи сексуален тормоз.

Протестиращите също настояват процес за безопасно и анонимно подаване на сигнали при посегателство и представител на служителите да заема пост в борда на директорите.

Най-вече те желаят прекратяване на задължителните арбитражни случаи на тормоз и дискриминация за всички настоящи и бъдещи служители и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Продължение преди 5 години
ИТ сектора иска IQ над 120. Там в момента са предимно мъже. За това и в ИТ има предимно мъже. След 30 години % на жени с IQ над съвременните 120 ще е по - голям и поради това ще ги има повече.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално ИТ сектора е на 25 - 30 години. Известен факт е, че на всеки 30 години средния коефициент на интелигентност се почаква с 10. В момента жените там не са много, но след още 20 - 25 години интелекта им ще е нараснал достатъчно, за да може средностатистиеските жени да работят там. Според закона за нормалното разпространение, жените са преобладаващи в средното интелектуално ниво, докато мъжете са преобладаващи в ниското и висшето интелектални нива. ИТ сектора иска IQ над 120. Следва
17
1
 
3
 
! Отговори
Тутмос преди 5 години
Аз да кажа само, че вече 15 години моята жена ми прави секс тормоз. И след толкова години не смея да се оплача в полицията, 'щото ако разбере жената, майкооо квоу ще ми се случи пак!!!Ама кат стана дядка и почне да не ми става, мисля да подам оплакване, все някой лев за пенсията ще изкарам.
16
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 5 години
До ХахаНямам какво да добавя.
15
1
 
8
 
! Отговори
edin преди 5 години
Като дадеш безконтролно оръжие на дадена група то рано или късно ще бъде използвано с користни цели. Нека жените бъдат защитени но без това да се превръща в "лов на вещици". Доста жени на запад започват да използват положението за да си разчистват кариерно пътя или да правят кинти. Какво правим с фалшивите обвинения? Това в по-далечен план ще унищожи отношенията мъже/жени и ще има силно негативен ефект. Нека всеки да може да обвинява но и да е готов да предостави доказателства.
14
5
 
2
 
! Отговори
Не! преди 5 години
До ХахаТебе майка раждала ли те е?
13
3
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Няма такова нещо като "сексуален тормоз". На всички им се еббе до откат обаче женските се научиха да изнудват мъжете за пари или от злоба. Най честия сценарий - правили секс. Тя почва да си мисли сериозни работи, а той не. За него е просто секс. Тя започва да го изнудва със скалъпени обвинения. То е същото като "изнасилването" което също е инструмент за изнудване. Реално всяка втора жена си мечтае да я "изнасили" някоя богата батка със 25 санта курр. Просто не си признават мастиите.
12
1
 
11
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Войната срещу белия мъж е факт!
11
0
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
В Америка вече е като в комунизма или инквизицията - обвинение в сексуален или "джедръален" тормоз, по правило от жена, не се нуждае от доказателство и от обвинения се очаква да доказва невинността си.Затова се гласува за републиканците, за Тръмп и подобните му.Тръмп 2020!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ако беше в БГ никога нямаше да се случи. Всеки щеше да се покрива като мишка.
9
3
 
4
 
! Отговори
сорош е велик преди 5 години
Уайнстийн, Рубин и т.н. тези обвинения са си чиста форма антисемитизъм!
8
2
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Той този гигант прави най голямото сексуално посегателство с цялото човечество, ама това никой не го обявява...
7
3
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Някой прави ли му впечатление, че във всеки от описаните случаи се говори за "обвинен" - всеки и всяка може да обвинява в каквото си иска, а ако са имали доказателства защо не са се оплакали и в полицията? Невинен до доказване на противното - иначе всяка кифла може да предизвика нечие уволнение на мъж като обвини в домогателства.
6
1
 
7
 
! Отговори
евро-жендер преди 5 години
хаха, какво са 90 хиляди долара, за автора на статият явно са много, щото обещетение в действитерност е 90 милиона долара!
5
4
 
12
 
! Отговори
преди 5 години
Жените в google се третират като богове !Жена на средна възраст в щатите е най - почитаното човешко същество в момента 1
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е началото на края на IT индустрията на САЩ. Жените са с по-малко мозък те нямат място в IT , физиката и математиката.. Да много жени има професори д-р на науката , но нищо съществено не са открили .. Единствената причина жените да ги има в науката са , че навсякъде на учените плащат малко..
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А феминизираните на.цисти в поли поне нещо като доказателства за твърденията дават ли, или като в добрата традиция на чекистите - присъда по донос? А как биха опровергали твърденията, че е било по взаимно съгласие?Махалото с бясна скорост се връща обратно. Западни компании по косвен начин с входни тестове отсяват жените, в други мъжете масово отказват дори да седят се жени в една стая. Съвсем скоро самият капитализъм ще срине *** феминистките, защото започват да им подкопават печалбите.
2
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 5 години
Не са 90 хиляди, а 90 милиона :) май това е драмата. Като занхипер тролерантна компания, да не се самоизядат накрая...
1
10
 
32
 
! Отговори
Валери Симеонов преди 5 години
Е какво лошо има да правят орален секс на колегите си. Кво искат тия кресливи лелки? Нема да си дам оставката!