Половината германци искат да емигрират. За какво мечтаят?

Най-предпочитаните страни са Швейцария, Австрия и Великобритания
Обновена: 6 ное 2018 21:44 | 6 ное 2018 21:10, Елка Василева
144
Половината германци искат да емигрират. За какво мечтаят?
Снимка: архив, Reuters

Всеки втори германец иска да заживее в чужбина, сочат резултатите от проучване на института YouGov. Някои – за постоянно, други – само временно. Кои са основните причини, каращи германците да емигрират?

Всеки втори германец мечтае да заживее в чужбина. Това става ясно от проучването на института YouGov, пише Дойче веле. Според резултатите 55% са готови да напуснат родината си - временно или завинаги. Една трета от потенциалните емигранти биха се изселили в чужбина за постоянно. 13% от анкетираните биха могли да си представят да живеят в някоя друга страна за срок от две до пет години. А 9% са готови да живеят в чужбина не по-дълго от една година.

Според проучването най-много кандидат-емигранти има сред германците над 55 години. Младите хора между 18 и 24 години проявяват по-скоро интерес за временно пребиваване зад граница.

Те мечтаят за по-спокоен живот

Желанието за по-спокоен живот и по-малко стрес в ежедневието е основната причина, караща германците да се замислят за емигриране. Съгласно анкетата на YouGov на по-спокоен живот в други страни се надяват 38% от участниците. А 33% от анкетираните посочват като основна причина "качеството на живот". По-хубавото време е от значение за 31%.

Не са малко и германците, търсещи живот в по-стабилна политическа обстановка и възможности за по-високи доходи. Много от участниците в анкетата споделят, че през последните години са променили своето отношение към миграцията.

Статистическите данни показват, че германците не само мечтаят. Много от тях действително реализират плановете си. Федералната статистическа служба във Висбаден съобщава, че през 2016 година 281 000 германски граждани са се заселили в чужбина. В предишните години средният брой на германските изселници е бил около 140 000 годишно.

Най-често за чужбина заминават т.нар. романтици - хора, които са напуснали Германия по любов - става дума за 88% от изселниците. В повечето случаи те говорят много добре езика на съответната държава. Висок е и броят на висококвалифицирани специалисти, заселващи се в чужбина. Техният дял съставлява 27% и по правило те владеят езика на страната, в която се местят.

Къде отиват германците?

Най-предпочитаните страни от германците са Швейцария, Австрия и Великобритания. Две трети от всички онези, които напускат Германия, се установяват в Европа. Сред по-далечните държави доминират САЩ, Австралия, Канада и Китай. Германците обичат и топлите страни с приятен климат като Турция, Испания, Франция и Италия.

Има обаче и германски граждани, които се заселват в Русия. Така например през 2015 година 2341 души са се преселили за постоянно в Русия. А това надвишава броя на онези, които са отишли да живеят завинаги в Италия, в Канада или в Тайланд.

Що се отнася до броя на германските граждани в България, според телевизионен репортаж на германското предаване Stern TV през 2017 в източноевропейската членка на ЕС вече е имало над 45 000 германски заселници.


144
Още по темата: германциемиграция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази статия много добре показва, че края на капитализма , във вида в който го познаваме е много, много близко...
На европейците сега им пускат димната "дясна" завеса, за "борба с пясъчните хора", но като се усетят на къде им затягат гайките, бързо ще разберат, че от социализма/ комунизма по-хубаво няма.
44
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българите са просяци и крадци на социални помощи в Германия. Един българин беше осъден защото бутна без причина германка в по стълбите в метрото. Бежанците не са клошари защото получават и помощи и работа.
43
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те мечтаят за по-спокоен живот
-

Естествено, Капитала и Лихвата изсмукват живителните сили на индивида, довеждайки го пълно физическо и/или психическо изтощение. Затова се вкарват пясъчните хора, защото европееца просто е издухан, а Лихвата, като една дървеница, впила се в тялото на Човека, за да живее и трябва свежа, "жива" кръв...

От много работа НИКОЙ не е прокопсал - станал е гърбАт, но ни богат. Забогатява се от работата на другите! Така, че - НЕ се натягайте много ... яваш, яваш ...
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
,,,да бе и затова искат да емигрират в Австрия,щото много се радват на "бежанците",дегенерат,под всяка статия,под всяка статия,как не се уморихте бе злобари майкопродавци,как не се отвратихте от себе си!
41
5
 
32
 
! Отговори
kukla преди 6 месеца
Общо взето е вярно каквото се казва в статията. Стресът в Германия е много голям. Работи се непрекъснато, живее се само заради парите. В резултат на това са разрушени семействата, няма раждаемост, пият се успокоителни или вечер бира. А в последните години германците полудяват като гледат как нашите ц.... и всякакви там афириканци пристигат и веднага получават жилища, помощи, пенсии. За много вече работни места се иска владеене на турски или арабски.
40
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 40
Въобще не е така.Бежанците са клошари.Нормалните българи са бедни но не са клошари и престъпници.Говоря за българите на за бг мексиканците.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А освен на ДС, "ха ха ха" се е харесал и на гражданите на Израел и особено на бате Данчо Мирчев. Затова германците са му трън в очите. Защото успяват въпреки гражданите на Израел, ДС и разни други схеми и шашми. Абе, болен телом и духом. "Откак се е родил." :)))
38
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре де тия готини хора защо гласуват за политици които обичат кафяви човечета.Свобода,равентсво,братство ама като им дойдат до главата бягат.Защо е това лицемерие.Ето например аз не обичам бежанци Смятам,че те са заплаха за нормалното съществуване на една цивилизована държава.Ако зависеше от мен бих наел от руснаците архипелаг Нова Земя и ако някой африканец и арабин се чувства притиснат и иска нов живот да заповяда там.На площ от 50000 км/2 живеят 10 човека предимно военни.Има вода,риба..
37
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мути им видя сметката без нито един изстрел.Арийци бягайте в горите там е романтика,а градовете оставете на дюнерджиите те сами ще се изтребят помежду си.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
мечтаят за германия без "българи" като "пиша ви от германия"
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Виновна е ГКП.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"ха ха ха" няма деца, а майка му е "ликви.датор", ако ме разбираш. ликвидатор от дс. с това се е харесал на дс и сие през 2000-та. падаль.
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Калашников е краден от Хюго Шмайзер.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ми да си направят, кой им пречи, защо не раждат деца
31
2
 
12
 
! Отговори
до ха ха ха преди 6 месеца
Няма никакви доказателства, че Адолф Хитлер се е самоубил. Трупът му никога и никъде не е бил открит. А случайно да ти е хрумвало, че баба Меркел може да се е уморила и е решила да си поживее спокойно в Майорка, например?
Колкото до "съсипването на Европа"...Ако някой ти прибере детето от улицата и после разбереш, че е у.бито и из.ядено, ти как ще реагираш? Политически коректно?:) Но вероятно нямаш деца...:)
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
мечтаят за държава съставена само от бяла раса
29
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Източна Европа само малко да дръпне и да започна сама да произвежда повечето стоки които внася от Германия и Германия ще рухне. Те за това ни прилъгаха да си разсипем икономиката.
28
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Всеки втори германец иска да заживее в чужбина, сочат резултатите от проучване на института YouGov. "

90% от българите мечтаят да мият улиците или да работят в кланици в Германия.
27
7
 
9
 
! Отговори
ДО ВАСИЛЕВ преди 6 месеца
Е.бати и Машината е Германия - Галените деца на САЩ във Войната срещу Русия и Англия .
В твоя дом да имаш някаква Машина от Германия ?
Голф или БМВ измама ???
26
5
 
31
 
! Отговори
Селянина под бурето преди 6 месеца
Един немец дърт богат пенсионер купи си къща в мойто село,,направи я палат и после взе че умря.
Аз искам да живея докато съм жив.