Шофьор на автобус в Солун: Слизайте от тука, бежанци!

Превозвачът се извини, а водачът е разследван за расизъм
6 ное 2018 18:10,
22
Шофьор на автобус в Солун: Слизайте от тука, бежанци!
Снимка: Reuters

Шофьор на градски автобус в Солун е разследван за расизъм. Той не пожелал да превози малолетни бежанци, съобщава БНР.

Шофьорът принудил трима малолетни незабавно да слязат от автобуса, защото били мигранти. Останалите пътници реагирали остро на поведението на шофьора, но той отказал да продължи по курса си.

Случаят изнесе неправителствената организация "Арсис", която се занимава със закрила на деца в рисково положение.

Пътниците от автобуса също дали показания за поведението на шофьора и настояват да бъде съден.

Ръководството на Държавни превози - Солун се извини за инцидента и съобщи, че се води разследване по случая.

Междувременно расте напрежението в Солун от пристигащите ежедневно стотици мигранти, които преминават през сухопътната граница с Турция.

Властите полагат максимални усилия да ги настанят в приемни центрове, но местата са ограничени. Често мигрантите се самонастаняват в паркове и на обществени места, което буди недоволството на жителите.

Повечето гърци обаче оказват доброволна помощ на бежанците с храна и дрехи. Единични са случаите и на реакция на родители, които не пускат децата си на училище, ако в същата сграда учат и деца на бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПКК аха вервай си,те Умрат да стоят в Гърция,като че ли не през Гърция при мути Меркел не отидоха милиони "бежанци",вервайте си за "гладната България и ситата Гърция"МНОООО СВЕСТЕН НАРОД-40 ГОДИНИ ЖИВОТ НА ВЕРЕСИЯ,НИЕ ТУКА СИ ИМАМЕ ТАКЪВ НАРОД.Знам от собствени наблюдения иначе че българските тралалайки много харесват нисичките гърчуля,и ти си такава нали!Пуста българска прос/тотия и чуждоплонничество бее,отврат.
17
0
 
10
 
! Отговори
Българка преди 5 години
Колко годишни са били малолетните?Във Великобритания един малолетен казал,че е на 15 и го пратили на училище.Оказало се ,че е на 25,женен ,с две деца.Така че това с малолетството не е сигурно.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако "бежанците" бяха наръгали шофьора това нямаше да го пише никъде и всичко щеше да се потули. Дори на полицаите няма да им бъде разрешено да разследват, защото "расизъм" разбираш ли...
15
1
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Бах ва у джендърите гнууусно - лицемерни...Няма все вие да карате влака - КРАЯТ ви се вижда,из-вратени злобарчета - тръгвате след шурушпията към АДА...
14
0
 
26
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
А билетчета имали ли са?Щото ако са нередовни-нормално е реагирал-това му е работата.
13
0
 
25
 
! Отговори
А преди 5 години
Те и германците искаха бежанци пък сега взеха да гласуват за Алтернатива за Германия.
12
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците са досна по-свестен народ от българите и не се учудвам да помагат на бежанците с дрехи и храна. Веднъж преди години имах здравословен проблем в Гърция, бях на един от островите. Попитах един човек как да стигна до местната болница. Гръка видя че съм чужденец, вкара ме в колата си, заведе ме в болницата, говори с докторите, оправиха ми проблема и ме върна, без да ми вземе стотинка. Беше бивш капитан на кораб. Това в България е невъзможно да се случи, само вижте коментарите в сайта. Злоба
11
0
 
30
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Хем давате по 2 г затвор за бежанец хем искате да ги вози.Че ако се качат 20 души той човека ще лежи 40 г бе.Маляшка работа
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хем напрежението срещу бежанците расте, хем всички онези, които са недоволни заклеймяват онзи, който покаже неприязън
9
4
 
16
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Е те бежаците предпочитат гладна и мизерстваща Гърция пред цветуща и просперираща България...
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свети Бойко каквото и да си говорим ни спасява поне засега от "бежанци".Иначе турците и гърците понеже в момента пак са ниво отношения на "висок тон=ти кой си бе"турците им правят такива мизерии на гърците.Нали се сещате че границата е на североизток от Солун ама много на североизток при Марица е граница на три държави-Турция,България и Гърция!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали не ги е върнал обратно в морето, какво толкова.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В маляшкия кенефф бежанците се чувстват като и дома!А на гърчулята им харесва!
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Останалите пътници реагирали остро на поведението на шофьора/ дали показания за поведението на шофьора и настояват да бъде съден/ гърци обаче оказват доброволна помощ на бежанците с храна и дрехи" ------------------> "расте напрежението в Солун/ буди недоволството на жителите."
4
6
 
61
 
! Отговори
Тиква Матилда преди 5 години
Браво на човека това са диваци искащи да завладеят Европа.
3
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aбсолютно прав е бил. Някой плаща за тяхното пътуване и това са обикновените хора. Комунизмът винаги е съпроводен с мизерия и се доближава до първобитно-общинния строй.
2
3
 
38
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Хахаха тея новини ги помпайте на Запад, гърците никога не са харесвали имигрантите още преди когато им носеше гигантски негативи и уж "срам" не ги интересуваше. В нашия регион.. в Италия, в Испания и абе всичко що не е англо-германски запад няма култура и ген на хуманитарност, още по-малко патологична хуманитарност каквато се очаква в случая с имигрантите. СОРИ!
1
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Случаят изнесе неправителствената организация "Арсис", която се занимава със закрила на деца в рисково положение."Ясно, цялата история е измислена. НПО-то трябва да заработи гранта.