"Европа на две скорости" изнерви Борисов: Скептицизъм идва!

Премиерът нахока колегите си от ЕНП за двойния аршин за Шенген
Обновена: 8 ное 2018 15:06 | 8 ное 2018 15:00,
128

Премиерът Бойко Борисов видя две големи опасности пред обединена Европа – Brexit и Европа на две скорости.

"По темата Brexit се свърши изключително много работа, но има още няколко ключови неясноти, които трябва да се решат. Ако с миграцията някак успяхме да се справим, то Европа на две скорости може да счупи ЕС и евроскептицизмът в някои страни да се засили", настоя лидерът на ГЕРБ в речта си пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки.

"Преди години предупредих какви може да са последствията за Европа, ако не се вземат мерки за защита на външните граници. Ние го направихме и изпълнихме нашия дълг към опазването на сигурността на европейските граждани, но други страни не го направиха и виждате какви са последствията - цели държави се разтресоха", подчерта той.

Бойко Борисов отбеляза през какви трудности са преминали България и Македония при подписването на Договора за добросъседство.

"Ние дадохме пример как една партия като ГЕРБ - част от ЕНП, и социалдемократическата партия на Заев в Македония могат да постигнат този успех. Ние го направихме, защото сме уверени, че гарантирането на европейска перспектива на Македония минава през този договор", категоричен бе българският министър-председател.

Той отчете пред десните евролидери и факта, че продължава има двоен стандарт от страна на ЕС към България и Румъния за присъединяването им към Шенгенското пространство.

"Всички европейски институции и държавни лидери казаха, че по въздух сме готови да влезем още сега, но все още нищо не се е случило", коментира той.

По думите му на предстоящите европейски избори политическите опоненти на ЕНП ще задават много въпроси, като на някои от тях ЕНП все още няма отговор.

"Ето защо такива форуми като днешния са толкова ценни - можеш да излезеш и пред всички да кажеш какво е твоето мнение по даден въпрос и заедно да търсим неговото решение", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина се е справил с миграцията - толко сме зле в момента, че ***, талибаните и черни леките дето бягат от страните си не щат да идват при нас.Само държавен преврат и разстрел е спасението...
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 91:Близо си,но има още малко - ние сме на задна дълбаеща надолу скорост!Няма друга такава в Природата -тя е наше изобретение,венец на повече от 10 годишното робско натягане в Четвъртия райх,за безпрекословно изпълнение на всякакви стандарти и особено,стандарта "РАЗМАХВАНЕ НА ПРЪСТ",ГЛАВЕН И ЕДИНСТВЕН Член в него:"Каквото кажат шефовете"!Убре,дебре,ОФФЦИ-И-И!
91
4
 
9
 
! Отговори
полицай преди 5 години
За кой ли път отСветовната банка алармират че персонала на МВР е най добре платените в Европа въпреки това ведомството е с най голям бюджет близо помалко от два милиарда ..Докато в Румъния осъществиха реформата в МВР като освободиха 10000 хиляди поради липса на подготовка и професионализъм .Българския МВРняма политическата воля при наличие от 5000 пенсионери предпочита да освободи едва само 250.Страхувайки се от протести премиера отложи предвидената реформа целята оптимизиране на МВР.
90
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почесъл се по голото теме банкянският мислител и въздъхнал "Б* ах г/.о . Кой е ПЪК е този Скепти Ци Зъм? Не съм се здрависвал с него . "
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92На КОЯ държава????? Може би на Македония??? Но не и на България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
88
7
 
26
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Оставка!
87
45
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е истински патриот.
86
5
 
29
 
! Отговори
Европа на 2 скорости преди 5 години
.....ние май сме на задна ..... перманентно.
85
8
 
24
 
! Отговори
Петър Петракиев преди 5 години
Другите партии са ДСБ, СДС и ДБГ. Те в България нямат думата, че в ЕНП ли?А и ГЕРБ в ЕНП е "деветата дупка на кавала", ама нали този сайт е на Тиквата, че затуй го цитират, я!
84
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм! Нали освен ГЕРБ в ЕНП членуват и други български партии. Защо нищо не се чува от техните водачи? Онемели като риби не са изказали никакви мнения, възмущения и препоръки.
83
6
 
32
 
! Отговори
реалист преди 5 години
То и народа ти на две скорости, но нищо не казваш за това.
82
4
 
32
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Шенген Да ама НЕ .При всеки доклад от Брюксел изводите са негативни Исега при тарифа над 5000 Евро за БГ паспорт става въпрос за некадърност или за невероятна корупция е недопустим Шенген .
81
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе барато откога улазаме у шенгеня че нещо му изгубих края. Нали на границата требеше да боядисаш некаква барака и веднага щели да ни вземат. Ного лажеш бе бартато като бръзио влак си. Не видиш ли че те немат и за ду,,пка на кавало бе. Даже спреа да те тупат по гърбо и папите не те галат по ***. Само оня с Ишиясо се дръжи за тебе да не падне оти Ишиясо го е ударил и главата.
80
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде си се справил с миграцията бе? Я кажи
79
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шенген с тарифа от 5000 евро за български паспорт? Някой вярва ли му на тоя?
78
7
 
49
 
! Отговори
бай х преди 5 години
баце си дрънка и никой не го слуша , хората се разхождат и не го вземат на сериозно ...вижте видеото
77
5
 
40
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
новина от днес,от тук:-"Брюксел дава на съд България заради БДЖПроблематични са качеството на въздуха, запорите на имоти, убежищатА ДЕБ_ИЛА дрънка глупотевини на поразия..мамка му,наистина не е за вярване!!!---Пробутаха ни Шрек ....
76
16
 
39
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Откакто ни оставиха руснаците, сме на скорост (R) - назад.
75
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бокич, сваляй си противогаза като излизаш пред хора на такива форуми бе! Или ти е по рождение???
74
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавото, че никой не ви взима на сериозно другари коментиращи :) освен един друг да се надъхвате друго реално неправите. Напомянте ми на онези стотици групицчки във Фейса против Герб в които членувт общо взето едни и същи хора и си пускат разни карикатури и си мислят, че правят нещо :)) Жалка картинка.