"Европа на две скорости" изнерви Борисов: Скептицизъм идва!

Премиерът нахока колегите си от ЕНП за двойния аршин за Шенген
Обновена: 8 ное 2018 15:06 | 8 ное 2018 15:00,
128

Премиерът Бойко Борисов видя две големи опасности пред обединена Европа – Brexit и Европа на две скорости.

"По темата Brexit се свърши изключително много работа, но има още няколко ключови неясноти, които трябва да се решат. Ако с миграцията някак успяхме да се справим, то Европа на две скорости може да счупи ЕС и евроскептицизмът в някои страни да се засили", настоя лидерът на ГЕРБ в речта си пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Хелзинки.

"Преди години предупредих какви може да са последствията за Европа, ако не се вземат мерки за защита на външните граници. Ние го направихме и изпълнихме нашия дълг към опазването на сигурността на европейските граждани, но други страни не го направиха и виждате какви са последствията - цели държави се разтресоха", подчерта той.

Бойко Борисов отбеляза през какви трудности са преминали България и Македония при подписването на Договора за добросъседство.

"Ние дадохме пример как една партия като ГЕРБ - част от ЕНП, и социалдемократическата партия на Заев в Македония могат да постигнат този успех. Ние го направихме, защото сме уверени, че гарантирането на европейска перспектива на Македония минава през този договор", категоричен бе българският министър-председател.

Той отчете пред десните евролидери и факта, че продължава има двоен стандарт от страна на ЕС към България и Румъния за присъединяването им към Шенгенското пространство.

"Всички европейски институции и държавни лидери казаха, че по въздух сме готови да влезем още сега, но все още нищо не се е случило", коментира той.

По думите му на предстоящите европейски избори политическите опоненти на ЕНП ще задават много въпроси, като на някои от тях ЕНП все още няма отговор.

"Ето защо такива форуми като днешния са толкова ценни - можеш да излезеш и пред всички да кажеш какво е твоето мнение по даден въпрос и заедно да търсим неговото решение", посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
А как не го изнерви *** престъпност , ширещото се беззаконие , проблемите със здравната система,чудовищната корупция,все по-празния джоб на българина и тн. и тн. ... ? Как ?! Държавата (в колкото и лошо положение да е ) има ресурса да се справи с престъпността за 48 часа но как да го стори като това в случая означава сомоубийство ? Та нали именно тази престъпност пълни джоба на политическия елит . А полиция отдавна няма ... превърна се в охранителна фирма на същата тази власт . На всички тях пожелавам всичко най-хубаво в този живот ... ДА НЕ ИМ СЕ СЛУЧИ .
112
22
 
8
 
! Отговори
Бу преди 5 години
Жалки нещастници, Бойко е един уважаван политик в ЕС и не само. Какво искате курнелата ли, като разтресе и изкриви от злоба физиономия, направо ще я вземат на сериозно в ЕС, или лудото ленче, дето си е топнала ръчичките в меда от КТБ и затова сега ще я предлагат за евродепутат да се облажи още и още. Ей нещастници, на вас за всичко Бойко ви е виновен, за това, че вероятно ви мързи да работите, че не сте се образовали или просто сте некадърни да се справите с живота си. Плюийте, дано да ви олекн
111
19
 
13
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
Срещу Нинова и подобните и , включително и Станишев , е дългата ръка на Москва .Москва започва да вярва на Борисов и осъзна , че те са единствената сериозна политическа сила на която може да се вярва и разчита .Путин е наясно ,че Борисов е мостът между Брюксел и Анкара , и може да стане и мост между Брюксел и Москва .Може , но ако иска !А ще поиска може би за ако Москва озапти Нинова и псетата и.И очаквайте действия срещу Нинова от всякакъв характер .
110
16
 
10
 
! Отговори
Розата преди 5 години
Румен Радев-президент;Мая Манолова-премиер;Елена Йончева кмет и нещата ще са си на място.А ЮДИТЕ от ГРОБ-в панделата.Айде лека нощ.
109
11
 
26
 
! Отговори
Мето преди 5 години
За България има отделна скорост и тя е задната скорост. И тази скорост ние си я избрахме за да се харесаме на руснаците.
108
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа отдавна е на две скорости. От както съществува. На напредналите не им е изгодно да бъдат настигнати и задминати и няма да го позволят.
107
10
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
казват,че 2019-та по некъв си азиатски календар,била година на сви_нята.Знаете ли любимия деликатес на пра_сетата?..-ТКВАТА!!!
106
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
добре,питам,пиша,но да обобщим:-какво е това "Шенген"?..Яде ли се,пие ли се,та толкова са напинат да го натресат на баба Пена от Долно Бучино?..Е,нито едното,нито другото!..Целия зор е да се улеснят ИГРАЧИ,кото не са от Съюза,но регистрирайки в Бг фирми,да могат да си въртят далаверите по-лесно.Разбира се,и за СЛУГИТЕ ще има некой залък,стига да успеят да пробутат мерака....За тяхно съжаление,не от тях зависи работата..За това Тиквун сай кавардисал...................казват,че
105
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов `кастри`, хока`, `отрязва`, `удря по масата`.А някаква работа да е свършил до сега? Пози и фасони и глупости. И край няма. Безвремието на ГЕРБ.
104
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тлъстото еврейче бе наградено от европейските ко мунета за мине тите които тате му им въртеше по тошово време.идеалната рецепта за успех е комунист евреин и *** раст в едно като него
103
1
 
23
 
! Отговори
Ушев преди 5 години
По въздух сме били готови да влезем още сега? И заспалите гранични полицаи на летище София дето пропускат цели самолети непроверени така мислят.
102
7
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Герберите са ни включили на задна! Два зима като 1997 - огън и камъни!
101
1
 
8
 
! Отговори
несериозно отношение преди 5 години
некои им се удава да пленяват аудитории с красноречие и ерудираност,имат присъствие,авторитет,други си щъкат като им се говори
100
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си Станишев обратно!
99
7
 
4
 
! Отговори
майтапи се преди 5 години
работи човека отишъл е по работа да дрънка като дрънкащите в брюксел,затова са със слушалки на ушите некои им изключват звука,да не слушат бля бля,изказванията на толкоз много евродепутати вие представяте ли си си натоварват акъла с глупости,повечето,и си правят каквото им кажат,утре сме европа на една скорост,да минава работния ден в ,,дебати,,
98
2
 
7
 
! Отговори
история преди 5 години
........после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после - от подкупничеството; после - от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наистина погибел произлезе от това"
97
1
 
14
 
! Отговори
история преди 5 години
Във Византииският сборник "Свидас" пише как българите завладяват Аварския каганат и защо Аварския хаганат е пропаднал: "...Същите българи унищожили аварите.Попита Крум аварските пленници: "От какво, мислите, че загина началникът(архонтът) ви и всичкият народ?" И те отговорили: "От това, че се умножиха взаимните обвинения,загинаха по-храбрите и по-умните;после несправедливите и крадците станаха съучастници със съдиите;после от пиянството,защото, като се умножи виното, всички станаха п
96
10
 
21
 
! Отговори
Цитат от друг преди 5 години
Йончева премиер и Мая манолова- кмет на София.Едно добро начало.А Борисов и Цацаров в затвора.
95
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета коментарите,направо се уплаших!!! България на две скорости кара , докато стигне до 5скорост или автоматик ще трае много време.Добре , че на време напуснах България,но ме боли за всички бедни хора,който едва смогват за храна ами за плащане на сметки????ами дърва,въглища,дрехи,мебели и мн.др.от къде???,Хората в Българи работят само за едната храна!!!! ПЛАЧЕВНО Е !!! УПРАВЛЯВАЩИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА НАРОДА СИ.Моето мнение , че България много пребърза да влезе в Европейския съюз
94
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 71- Работата със "Шенгенското пространство",е както с "европейските ценности" - всички плямпат,някои и "нЕнаучни трудове" написаха, а никой не знае какво са те и бяга от обяснение!!!Само едно зомбиращо плямпане!Важното е еКЛЕКтората да вЕрва и си трае,докато го крадат,като за последно!А иначе,и с Шенген и без него ВИНАГИ ще бъдем третирани,като престъници и винаги ще ни размахват пръсти!И знаете ли,защо е ТАКА?Защото,ние говЯдата сме такива!!!!Ама,като говЯда,даже и не го съзнаваме !