Станишев скочи: ЕНП иска власт, но Европа иска промяна!

Вебер бил част от провалените политики на демократите
Обновена: 8 ное 2018 20:06 | 8 ное 2018 19:42, Камелия Цветанова
51
Станишев скочи: ЕНП иска власт, но Европа иска промяна!
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев не поздрави, а обвини Манфред Вебер, който беше избран за общ кандидат на десницата, че уж иска да възстанови връзката между ЕС и гражданите, но той самият е част от провалените политики, които отчуждиха ЕС от хората.

Още по темата

Манфред Вебер беше избран да води кампанията на ЕНП за евроизборите догодина.

С това германският консерватор става вторият известен претендент в надпреварата за поста Председател на ЕК, след като във вторник ПЕС се обедини зад кандидатурата на холандския социалист Франс Тимерманс.
Останалите европейски политически семейства все още не са избрали своите водещи кандидати.

"Вебер казва, че Брюксел трябва да възстанови връзката с гражданите. Това е вярно, но не ЕС се провали в тази задача, а ЕНП. Вебер е лидерът на тяхната парламентарна група, а председателите на ЕП, Комисията и Европейския съвет също са от ЕНП. Десните имаха всички лостове в институциите, но не успяха да задържат ЕС силен, обединен и фокусиран върху социалните предизвикателства. Европейските граждани очакват промяна, но тя не може да дойде от Вебер – той олицетворява провала на ЕНП да отговори на проблемите на хората през последните години", заяви Станишев, цитиран от пресцентъра си.

"На хартия в тяхната програма има заложени много социални елементи, но няма как те да са автентични и да им се вярва, че ще я изпълнят. Юнкер също обеща социален ААА рейтинг за Европа в началото на своя мандат, но днес, 5 години по-късно, няма нищо такова", категоричен е президентът на ПЕС.

"Особено ме притеснява фактът, че ЕНП се опитва да се хареса на всички части от политическия спектър. Сключват сделки с националистите, които вече са удобни коалиционни партньори в Австрия и България, и ревниво пазят анти-демократи като Орбан в техните редици. Сега Вебер иска да "строи мостове" към Салвини в Италия и Качински в Полша. Истинският европейски лидер трябва да строи мостове между хората и народите, а не между национализма и популизма, и отговорната политика. Трябва категорично да отхвърлим тези течения, вместо да ги прегръщаме в името на властта.

Разочароваща е фрапантната арогантност на ЕНП, които вярват, че властта и ръководните постове в ЕС им се полагат по право. "Каквото и да стане, ЕНП ще победи", каза вчера Александър Стуб – добро обобщение на тяхното отношение към властта. Десните продължават да не разбират какви са проблемите, какъв е залогът на тези избори, защо хората искат промяна и защо се обръщат към популизма и авторитаризма. ЕНП е част от проблема и няма как да предложи автентична промяна, особено с Манфред Вебер начело", заяви лидерът на европейската левица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подушил *** лешояд.
35
2
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
При другаря Станишев живеехме най-спокойно и богато !!! Заплати и пенсии бяха като тези в Европа,полицията ни пазеше ,а сега ..
34
3
 
2
 
! Отговори
Българка преди 5 години
А ти какво искаш,ПЕС?Остави България в л айната и се изсули на голямата заплата в Европарламента.Искаш Истанбулска конвенция и имигранти,ама няма ти да ги храниш.Същия *** си като другите.Най-много те е страх,че ще те махнат като председател на ПЕС-овете,затова лаеш непрекъснато.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев стана гей навреме и хвана вълната за Брюксел, на нас ни е късно.
32
1
 
3
 
! Отговори
Лорд Минчев преди 5 години
Сладурчо!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие луди ли сте да кръщавате летището на Жельо Желeв или Бойко Борисов?Нито един български политик не заслужава да се кръщава на негово име летището!Като държите да е на държавник,кръстете го на някой средновековен цар,че поне да не се срамуваме,а и името ще е по-кратко и лесно за произнасяне,на Омуртаг например,той е бил строител или на Иван-Асен или на някой войвода.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократите не стават както в САЩ, така и в ЕС....................в България също демократите бяха много калпави, крадливи и нагли.................тъпанарите като хората в СДС , ДСБ и т,н,Станишката също не става, БСП и те не стават.................но ГЕРБ-ерите са върха на сладоледа..............хаха!!!!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишкооо,голяма грешка направихме,че не гласувахме за БСП,сега щеше да си е мирно и спокойно,а БСП и ДПС да си управляват.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-ха - Я, Станишко бил жив ... Ами с Берека кво става ?Силата на Барека е неговото мълчание! Някой да го е чул да прави изказване в ЕП. Живурка си кротко и гали пачките Евро, които натрупа с 4 години в мълчание!
27
10
 
12
 
! Отговори
Болшевик преди 5 години
Тоя комунистически плешивец изпълзя от дупката си и явно е прихванал от крякащата мисирка Нинова яростта да плще и да зове за пормяна. Само дето промяната,която искат комунистите е да си спретнат отново едно комунистическо блокче , в което да командват и пълнят охранените си гушки. Не се наядохте бе, нагли некдърници!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ляво ли е не ми го хвали.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, няма да го бъде ЕС! Нито ЕНП, нито ПЕС разбират какво става и колко са виновни за провала! Слуги на САЩ, без отбрана, без съюзници, но лаят срещу луната докато ги напълниха с ***. Оттук нататък екзит след екзит!
24
8
 
12
 
! Отговори
рубашка преди 5 години
Левите знаят само да плюят. И като им дадеш властта следва катастрофа и голямо наакване. Не знам как могат да бъдат такива *** да продължават да нахалстват за власт.
23
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Я, Станишко бил жив ... Ами с Берека кво става ?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само власт, власт, власт.................
21
2
 
7
 
! Отговори
чиче преди 5 години
Когато ще строиш общество викаш диктатура /майстор/, когато ще създаваш хаос викаш демокрация и крадеш на воля съгласно законите които сам си създал и са гласувани от глупаците.
20
3
 
26
 
! Отговори
Бил Гей преди 5 години
Станишев оправи България, сега ще оправи и ЕС.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишенко има белег на горната джука от вакумната мокра целувка с Местан ,на Орлов мост в София.
18
6
 
20
 
! Отговори
Накратко преди 5 години
А пък левите как я облагородиха Европа просто не е за гледане.Германия след националсоциализма беше 90 процента разрушена.Къде е минал левак остава само пепел.
17
1
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...sashto kato nego niama nishto obshto s Balgaria !!!