Французите: Тръмп е расист и опасен политик!

US президентът ще пристигне във Франция на 11 ноември
9 ное 2018 14:15,
33
Французите: Тръмп е расист и опасен политик!
Снимка: архив Reuters

Огромното мнозинство французи - над 80 на сто, смятат президента на САЩ Доналд Тръмп за опасен политик и дават отрицателна оценка за качествата му на държавен лидер. Такива са резултатите от проучване на службата "Одокса", поръчано от държавното радио "Франс енфо" и в. "Фигаро", предаде ТАСС.

Още по темата

Данните от интернет анкетата, осъществена на 7 и 8 ноември, бяха огласени точно преди Тръмп да пристигне във Франция - на 11 ноември президентът на САЩ ще участва в тържествата по случай 100-годишнината от края на Първата световна война, посочва агенцията.

Осемдесет и три процента от анкетираните французи заявяват, че в очите им Тръмп е "опасен политик", а 84 на сто го смятат за "расист". А две трети от състава на тази група подчертават, че качества като смелост, компетентност и ефективност са "слабо присъщи" на Тръмп, предава БТА.

Нещо повече, 80 на сто от французите нямат никакво желание в страната им да дойде на власт подобен политик. Противно мнение споделят само привърженици на крайнодесния Национален сбор, бившия Национален фронт. Участници в допитването посочват, че името на Тръмп буди у тях най-вече асоциации с Марин Льо Пен, оглавяваща тази партия.

Според 90 на сто от участниците в проучването предприеманите от Тръмп протекционистки мерки в икономиката, по-специално вдигането на митата върху металите от внос и други стоки, ще се отразят зле на Европа. Но 57 на сто признават, че тези инициативи ще бъдат полезни за икономиката на самите САЩ и ще създадат там нови работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама в две световни войни кой дойде да спасява Франция - американските расисити. Е, трети тътк няма да има!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е сигурно - Дони не е лягал с жена без да и плати. Много е галантен и щедър, нали!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е ако хора като Шарл дъо Гол и прочие бяха живи както ли щяха да мислят за Макрон и развитието на държавата Франция като цяло в ден днешен?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха французи... нация чиято президент си прави селфита с въоръжени гангстери и рапъри от Конго, които му показват среден пръст пред камерата. Велика европейска цивилизация за пример! Що е то "французин" изобщо? Ходили ли сте скоро в някой поне средно голям град у Франса? Обадете се ако случайно чуете френска реч или ако видите църква без муджахидиснки напдиси и нарисувани г*нитали на фасадата.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 % от французите са от арабски произход и са расисти към другите.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За французите всички са опасни освен тия 8 милиона джихадисти в държавата им, които редовно се прочуват с някое друго взривче на публично място. Тия са готини и миролюбиви трудещи хора които, пръвръщайки Франция в ислямистки халифат от 15-и век, допринасят към развитието на държавата на Дю Гол, Балзак и Жана д'Арк.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало ли е бял хетеросексуален бял мъж в анкетата като даващ мнение или всички са французите от Конго,Етиопия,Сомалия,Бангладеш и така нататък.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким Чен Ун им е платил за да кажат тъй.