Българка в клип, част от кампания на кмета на Лондон

Видеото показва европейски предприемачи в британската столица
Обновена: 10 ное 2018 11:04 | 10 ное 2018 11:01, Анисия Иванова
43

Българка се снима в клип, част от кампания на кмета на Лондон. Целта на видеото е да покаже различни европейски предприемачи в британската столица и техните бизнес идеи.

Посланието е, че въпреки Brexit Лондон продължава да бъде най-доброто място в света за живеене, работа и посещение.

Илина Стоянова отваря книжарница с книги на български език в сърцето на Лондон. Големият ѝ успех ѝ отрежда място в клип, с който да се илюстрират стремежите и мечтите на емигрантите в британската столица, разказва Bulgaria ON AIR.

В момента в книжарницата на младата жена има повече от 1000 заглавия на български автори. А около 200 от тях са пуснати в продажба. Тя сподели, че сънародниците ни в Лондон милеят за родния си език и често се отбиват там в търсене на ново четиво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
до Питър преди 5 години
Това което казваш за Лондон е ужасно! Настръхнах, защото имам приятел англичанин, който иначе живее в Норфолк, но често пътува до Лондон. Къде отиде добрата стара Англия?, те сами си го причиниха с тяхната велика.мултикултурна толерантност! Впрочем във Франция и Германия да не е по-различно?! Но все пак в България те убива системата, не толкова престъпници (макар че от престъпници не можем да се оплачем, не знам как се чувстваш сигурен тук! )Политиците в БГ са най -големите престъпници. Англичаните не трябва да отстъпват от Брекзита иначе ще стане страшно!
28
2
 
1
 
! Отговори
vanka преди 5 години
Всеки къто има бизнес там,или работи,взима и помощи задължително.Големи тарикати сме ей,не си българин ако не взимаш помощи тука,не бъди балък-така ми каза мой колега наскоро.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пичове, ако не ви харесва Запада се връщайте тука. *** не се връщате! ;)
26
5
 
8
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Наскоро мой приятел ми се обади шашардисан, че в съседната къща е станало убийство, а малко преди това някой е човъркал вратата му, но кучето му е скочило и е започнало да лае бясно. Докато говорехме ми обясни, че улицата му е пълна с полиция и линейки. На следващия ден търсих из всички вестници да видя за какво става дума. Нямаше нито една дума. Когато ми свиха мотора (хем живея в спокоен район) полицията само ми каза за такива кражби нищо не можем да направим, кофти е, ама това е, преживей го
25
6
 
8
 
! Отговори
Питър преди 5 години
И не ме разбирайте погрешно - 5 показни наръгвания с нож от ученици. Отделно всички други престъпления. Сигурно не сте чували за бандите на мотори, които нападат с чукове хора дори в самия център на Лондон. Известен комик беше ограбен посред бял ден, пред десетки хора, докато чака децата си да излязат от училище - бандюгите разбиват стъклото на джипа му с чук, заплашват го с нож, вземат му портфейл и часовник, и си тръгват необезпокоявани. Това - в богат район в тълпа от хора.
24
4
 
8
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Ot LondonЕто един пример за наш сънародник, който 28 обитава облаци извън реалността и не чете и гледа нищо друго, освен "Шоуто на Слави". Ако четеше английските вестници, щеше да знае ИМЕННО В ЛОНДОН, а не в България само миналата седмица за 4 дни станаха 5 убийства с нож посред бял ден и на публични места, от началото на годината са стотици, обществеността е в истерия. Заливанията с киселина вече ги крият, за да не предизвикват паника, кражбите спряха да ги броят за престъпления.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам успешен бизнес. Явно друг в семейството изкарва парите, а госпожата за разнообразие печели по 5 - 10 паунда на ден.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми ти що не си направиш собствен бизнес. Че то от комунистите до сега има много десетилетия. Или не ти стига интелектуалния капацитет?
21
5
 
6
 
! Отговори
ot EU преди 5 години
До Анонимен 20. Комунистите сринаха бизнеса на дядо ми и аз по принуда съм в Германия. Герб не съм ги изпитал,не мисля, че може да са толкова зле (пълна национализация)
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета на Лондон е пакистанец, а кореняците лондончани са малцинство с тенденция за влошаване. Не ми харесва положението там. Не е нормално в собствената ти столица да си малцинство. Англичаните ще се осъзнаят когато някое паки им стане кралица. Те вече се опитват да намалят емиграцията - една от причините да гласуват за Брекзит. Смятам че всяка държава трябва да принадлежи на собствения си народ. Мигрантите да съставляват до 5% от етническия състав на нацията. Останалото за мен е извращение.
19
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Лондон,от много години/по принуда, Герб когато дойде на власт аз не бях с тази партия и ми сринаха бизнеса/.Посещавал съм въпросната книжарница няколко пъти от както е открита, силно е да се каже ,че е българска книжарница.Половината е барче и се посещава от доста англичани, атмосферата не е България.Разбира се им пожелах успех, вече не се занимават с предишната си работа с почистване.А, да вярно е много българи живеят /по английски казано споделено съжителство/ с по 10/12 човека.Не и аз
18
2
 
7
 
! Отговори
Питър преди 5 години
И преди да почнете да ми правите забележки за "българия" - печатна грешка е.
17
9
 
25
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Аз живея в Лондон, но по принцип съм против всякаква българщина извън българия. Не може хем да живеем удобно (то пък колко ли българи в Лондон живеят удобно, по-скоро не стоят без работа, а парите на много стигат, колкото да се натъпчат с 8-10 сънародници в една къща), хем да се мъчим да се оградим само с български телевизии, храни, приятели, барове, концерти и пр... Това няма никакъв житейски смисъл. Болшинството от българите трябва да са в България и да се борят за нея й, да им е удобна и тя
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази евроатлантичка да тури на щанда си истамбулската конвенция и пакта на ООН за бежанците, мигрантите и бежанците от всички държави трябва да се подкрепят.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива хора трябва да се стимулират. Именно те са малкият бизнес, който не позволява на големите корпорации да се нас..ират. Вместо да се правят дарения е по-добре хората да осъзнаят кое реално ги y6ива и да се стремят да го избегнат.А иначе за кмета това е повече PR. Единственото положително с което ще го запомнят е въвеждането на такса 1 билет в рамките на 1 час в автобусите.
14
3
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Обаче кметът(на Лондон) е един път,да му се не нарадваш!Нищо,европейците трябва да свикват,в бъдеще всички ще са такива.Впрочем и в София-след Фъндъчка сигурно ще дойде нейният именит съгражданин(от Самоков) Ал.Методиев,по-известен като Бат'Сали.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИстинското му име е Съндък хан и е правнук на Али баба.
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво е отворила книжарница в Лондон след като е можела в софия да открие магазина за читатели! Печалбата и ще ше да бьде двойно повече, само династията стораро щяха да и купят половината книги за родата на усураррро!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм, тепърва чакала хората да почнат да идват. Нещо не ми се вижда да е успешно начинание.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя кмет не беше ли оня кмет с типично англо-саксонското и аристократично име "Садик Хан", дето похарчи сума ти паундове от данъците на лондончани да надуе грамаден летящ балон с образа на Тръмп като бебе?