Макрон към световните лидери: Борете се за мир!

В Париж честват 100-годишнината от края на Първата световна война
11 ное 2018 14:02, Петя Славова
32
Макрон към световните лидери: Борете се за мир!
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон призова световните лидери да се борят за мира, в словото си на церемонията в Париж по случай стогодишнината от края на Първата световна война, предаде Франс прес.

Още по темата

"Да обединим нашите надежди, вместо да противопоставяме страховете си", заяви Макрон пред събралите се пред Триумфалната арка 72 лидери, сред които президентът Румен Радев, президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, шефът на НАТО Йенс Столтенберг и много други, предаде БТА.

"На 11 ноември 1918 г. в 11 часа сутринта преди сто години в Париж и в цяла Франция забиха камбаните, възвестяващи за примирието след четири дълги и кръвопролитни години на война", заяви Макрон, цитиран от ТАСС. "Това е било отдавна, но ни се струва, че е било вчера. Следите от тази война никога не трябва да се забравят, нито в Европа, нито в останалия свят", добави френският президент.

Преди речта на Макрон младежи прочетоха спомени и писма от деня на примирието, а Младежкият оркестър на ЕС изпълни "Болеро" на Равел.
/ПА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Hankair преди 5 години
Ah, i vie kat si izberete niakoi bg bankerski slujitel za prezident i toi na vas taka sha kazva da sa borite za mira....
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя национализъм.Какво по хубаво от отворени граници и да те делят на българи и други.Нека бъдем европейци.Европа за всички.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ВАЖНОТО ГО НЯМА Макрон в речта си насърчава лидерите да забранят наационализма в страните си.Нали знаете какво значи това ? Няма ли национализъм ,няма нации ,нямаш историческа памет, наследство, няма народ .Новият либерализъм като стария комунизъм. Пак ще сме ов/це.
22
0
 
4
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Дон КаранаджаТипчна ганьовска черта се витаее в главата ти,нека спи с когото си иска ,негова си работа,но политката се коментира във форума-нека да ти напомня. Ако няма какво да кажеш по темата -ходи спи .
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го дадем този на Путин, да го дадем на Путин!!!!
20
3
 
1
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Чупи се бе циган_ин. Преди да го изберат б яха набарали имейл архивите му. Поръчвал си метаамфетамин с биткой до елисейския дворец. Не е за вярване ама който е взимал дрога може да разопзнае че тоя тип е високо а и е нечистоплътен. Също спи с бабички и е глобалист. Пълен фрийк.
19
4
 
4
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Тц! Ще се борим за бабички.
18
1
 
7
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Борете се за мир казва Макрон ,но закуската по протокол той трябваше да седи между Путин и Тръмп,но изместиха Путин на друго мсто да не си поговорят с Тръмп за мир на Земята.Колко са лицемерни политиците и няма значение от Запад ли са от Изток ли са,но сининома на политик трябва да е лицемер,за съжалене.
17
5
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Е как Рассия ше направи картофена нива като те нямат пари да си подържат ракетите в бойна готовност.Да не говорим че повечето им ракети са бутафорни и надуваеми!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До По-далече от АзияПрез време на соца Азия и Русия ни хранеха,изкупувайки продукцията ни и ние печелихме, дойде промяната и загубихме пазарите си там,както и промишлеността си,както и неселението си,поради безработица,което е огромен минус!Азиатските и руските пазари ни трябват!Без тях сме нищо.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
16 Ако Путин ги нaправи картофена нива, останалите ще умрат сами от глад, студ и страх, тук-таме някой оцелял ще живее в една землянка до края на дните си, а децата му ще се раждат с 3 ръце и 4 цици.
14
2
 
3
 
! Отговори
Баба ви Гана преди 5 години
Неговата фльорца *** превари иначе да съм го сдъфкала досеги и щяха да *** викат Жанет Макроновата
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Путин ги направи картофена нива с радиоактивни картофи, ще има бежанска вълна към България, Гърция, Италия. Французи и германци ще дойдат да работят на нашите работонаематели високопроизводително. Ще трябва да сложим квоти и зелени карти за имигранти. Не можем да приемем всичките милиони.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерси,че отворихте дупка в Африка с войната в Либия и цяла Африка се изсипа в южна Европа!Сега кой ще плаща?И да,крайно време е да има мир!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ние кога се борехме за мир ти си бил на баща ти у таша.кларито. Гледай си бабето и жвакай спаружената й слива. Този ще ни говори за мир когато неговите предшественици колконизираха ограбваха и унищожаваха цели държави. Бабо..ебецо скрии се и не се показвай че смар.диш на бабич.ка.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се борим за мир, ще воюваме за мир. Трябват ни самолети и ракети да се борим.
9
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Нагъл плагиатор. Преписва от мен.Ваш: Висарионович
8
9
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Браво Макроне дръж се до Велика Британия и САЩ.Французите никога не ще забравят билите се на тяхна страна африкански войници и в двете световни войни.и още нещо Елзассс и Лотарингия са френски!Точка!
7
8
 
5
 
! Отговори
По-далече от Азия преди 5 години
Не трябва да се вярва на Русия и Китай.Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!
6
5
 
13
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Фалшив зоев на Макрон.Зове за мир а пълни Франция с мюсюлмани, а от там те плъзват по целия ЕС.Третата световна война вече се води на територията на Европа и пак тръгва от Германия и Франция.Бъдещето на България и на всички европейски народи които искат да се запазят като такива и да оцелеят е в Вишеградската четворка.Германия и Франция стават ислямски халифати,те предадоха християнска Европа на исляма.