Лондон: Връщаме си контрола над парите, законите, границите!

Британското правителство одобри споразумението с ЕС за Brexit
Обновена: 15 ное 2018 07:24 | 15 ное 2018 07:20, Анисия Иванова
24
Лондон: Връщаме си контрола над парите, законите, границите!
Снимка: БТА

Британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с ЕС по условията за излизане на Обединеното кралство от общността. Това заяви премиерът Тереза Мей след петчасово съвещание снощи с членовете на кабинета си, предадоха световните агенции.

"Колективното решение на кабинета е, че правителството трябва да одобри проектоспоразумението", заяви Мей в кратко изявление пред журналисти, което направи на "Даунинг стрийт" 10. "Това е решителна стъпка, която ще ни позволи да постигнем напредък и да финализираме споразумението", добави тя.

"Възможностите за избор, които имахме, бяха трудни, особено по отношение на Северна Ирландия", подчерта Мей, цитирана от Франс прес, след което добави, че проектоспоразумението е най-доброто възможно.

То ще ни позволи да си върнем контрола върху нашите пари, върху нашите закони и граници, ще сложи край на свободата на движение и ще защити работните места, сигурността и нашия съюз, увери министър-председателката.
Твърдо вярвам, с ума и сърцето си, че това решение отговаря в най-голяма степен на интересите на цялото Обединено кралство, каза тя, цитирана от Ройтерс.

"Зная, че ни очакват трудни дни и че споразумението ще се гледа под лупа", отбеляза още Мей, която сега трябва да убеди британския парламент да гласува проектоспоразумението. Тя обеща утре да направи изявление пред парламента.

Главният преговарящ на ЕС за Брекзита Мишел Барние и председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще се срещнат днес в Брюксел. Очаква се Барние да съобщи на Туск, че на преговорите за Брекзита е постигнат необходимият напредък, което ще позволи на шефа на Европейския съвет да свика извънредна среща на върха по Брекзита.

Туск ще направи изявление тази сутрин след срещата си с Барние. Според няколко източника най-вероятната дата за извънредната среща на върха на ЕС е 25 ноември.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер вече изпрати на Туск писмо с препоръка за свикване на извънредна среща на върха, тъй като "на преговорите е постигнат съществен напредък".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали? Англистан е превзет от мамуне, килимни поговци и различни ножкари. Нормалните хора трудно оцеляват, защото ако кажат нещо то те са расисти. Толкова от имперско-колониалното блато. Още пясъчни демократи препират пари през Ситито, та не се казват Ню Пакистан.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излизаме от Британската империя. Връщаме си достойнството, празниците. Долу окупатора и империалиста. Излизаме със споразумение.
21
0
 
1
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Единственото нещо, към което ще се върнат, е първи клас. Сделката е сравнително благоприятна за ВБР, но чугунените брекситчии вече скочиха и се натопорчиха, че няма да я гласуват в парламента. Отделно проевропейците, които въобще не искат да чуят за друго, освен за втори референдум, тъй като в момента резултатът би бил 60 на 40 за оставане... Батакът тепърва започва, а оставката на Тереза е една от малкото възможности за някакво развитие
20
1
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нормално Индия е бивша колония.Така става търговията нали утре Англия ще поиска да продаде нещо на индийците.Къде са немците правят се на "бели" пълни са с руснаци и поляци оня ден викат няма да продаваме оръжие на СА и СА им отвърна тогава ще купим от друг.След тва немците гледаха като нас.ани!
19
3
 
4
 
! Отговори
Eксперт преди 5 години
Бяха England, ще станат Indland.
18
8
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Поредна английска победа над германците.Велика Империя са битки са губели но войни никога.От Сома през Ел Аламейн до Брекзит.Великобритания си е Великобритания.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръжте си го. Банковия ви сектор, от вторият най-силен в света, ще е добре, ако остане в топ 20 до някоя друга година...
16
3
 
26
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Тези които си мислят че ще станат зле много се лъжете. Пак ще пускат емиграция и хора по улеснена процедура, НО само на образовани хора или на работници за фермите но без права, като в Швейцария. Работиш стоиш, не работиш обратно... Така ше стане навсякъде и така е редно за да има ред. Иначе африка и арабите просто те превземат.опитват се да си спасят с последни сили бялата кожа и рижава коса, точно както белите в сащ чрез тръмп, но соросоизма е като холерата, до здраво сеч
15
23
 
17
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Великобритания няма какво да и се обръща внимание. Вътре или извън ЕС все си остава партньор във всички сфери. Най-голямата заплаха за съюза е азиатска Русия. С тази държава не може да има никакво цивилизовано общуване. Европа трябва да затвори всички посолства на Русия и да пропъди кагебейските дипломати обратно в сибир. И когато Бритиш Петролиум си приберат инсталацийте за добив на нефт и газ, диктаторът ще започне да мига като чебурашка!!
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защото отделянето от ЕС им ограничава бизнеса.Точно това е, другото за законите, границите са прах в очите! А парите (т.ест. валутата им) винаги са си били относително независими, защото те си останаха с паунда.
13
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква разлика в класите ,Англия показа решителност и напуска срамната Брюкселска мафия !От София се радват на новия доклад на колонизаторите!Затова те имаха империя,а ние няколко национални катастрофи !Щото имат политици ,а не Светльо Малиновци !
12
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
И ние искаме ни не ги давам, а ссср било лошо... Не знам руснаците да са приемали закон в техния парламент всеки ден а ние после да го припознаваме, а ако случайно не го изпълниш глоби и санкции. Имаше други кривиниь но чужди закони не...
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондон отново се бори срещу нацизма и бонапартизма за свободата на поляци,унгарци ,италианци,испанци .Само фашистите от ГЕРБ вярват на ЕС .
10
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия отново сама както и в битката с Наполеон иХитлер ,но отново империята ще победи !
9
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващите са Полша,Унгария и Чехия , Италия ! ЕС ще се състои май накрая от Бойко и Румъния !
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак ЕС прояви известна милост. Ако беше им посочил вратата и да сложи граница по средата на Ирландия, това означаваше да върне аргументите на ИРА за въоръжена борба срещу Великобритания плюс всички други икономически последствия. Вероятно много банки и фирми панически щяха да напуснат острова, една част вече го направиха, защото отделянето от ЕС им ограничава бизнеса.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5До момента всички усилия им стигнаха да си изковат оковите. Ще видим дали ще изковат нещо друго...
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очарован съм от ЕС. Не съм очаквал така да наритат високомерните британци. Точно като сритано куче са подвили опашка и скимтят в ъгъла.
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив ,Англия ще кове пак сама законите си и след март 2019 очаквайте всички българи изритани към Бг !
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези така и не можаха да преглътнат, че са били най-голямата империя, а сега трябва да са заедно и със същите права с такива като нас. Разбирам ги, може би е за тяхно добро.Сега е важно напълно да ги отрежат от ЕС и да станат външна за съюза държава с всички произлизащи от това позитиви и негативи.