Във Франция слагат край на стационарните телефони

Това ще стане постепенно, в продължение на години
15 ное 2018 09:37, Елка Василева
13
Във Франция слагат край на стационарните телефони
Снимка: архив, Reuters

Френският телекомуникационен оператор Orange - бившият France Telecom, от днес престава да предлага абонаменти за стационарни телефони, 139 години след създаването на първата телефонна мрежа в Париж, съобщава в електронното си издание в. "Паризиен".

Така след няколко години ще бъде необходима специална кутия, за да могат да се правят обаждания от фикс телефон - домашен или в компаниите.

Прекъсването на комутаторната телефонна мрежа обаче няма да се извърши изведнъж, а ще се прави постепенно, в разстояние на няколко години. Първият етап предвижда след три месеца новите клиенти на Orange или тези, които сменят адреса си, вече да не могат да ползват класическа фиксирана телефонна линия, като ще им бъде предложена услуга с "бокс" (кутия).

Едва през 2023 година операторът ще започне постепенно да прекъсва телефонна мрежа в отделни общини. "Ще има улеснени процедури за възрастните хора", увери пресслужбата на Orange .

С повсеместната поява на смартфоните французите все по-масово се отказват от стационарните телефони. От 2012 година до днес употребата им е намаляла наполовина.

Компаниите също ще трябва да обърнат страницата на стационарните телефони и факсовете. В момента 70 процента от тях ползват такива. Така че инвестициите за професионалистите ще бъдат съществени, а може да настъпи и недостиг на ново оборудване, ако всички едновременно започнат да преминават към новата система. Предимство ще имат големите компании, които поръчват по-големи инсталации, за сметка на малките и средни предприятия. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от тея мобилни глупсоти. Сега всеки смята, че ако ти звънне в което и да е време на денонощието, то си длъжен, да му вдигнеш телефона. Аз моя го изключвам след 22:00 го изключвам. Ако някой е умрял и трябва да ми съобщят, е виждам с какво, ако скоча в 3 през нощта, ще успея да му помогна. Само ще съм стресиран и изморен.А всичко останало е просто ... излишно.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенМоже ли, да не ми казваш как да живея и какво да правя? Аз съм така съм решил и така ми харесва. Ако на теб ти е проблем, съжалявам.
9
0
 
7
 
! Отговори
Никога вече БТК преди 5 години
Като си спомня каква мъка беше през лятото на 1997 година да се обадя по телефон, за да извикам лекар за децата. БТК телефон не ми прокарваше - няколко години се чакаше да ти дойде реда. На 2 км имаше улични телефони и опашки пред тях, но от четирите телефона на две места, рядко работеше повече от един. После се появиха мобилните телефони и чак тогава БТК ми прокара стационарен телефон, като преди това техника се опита да ме рекетира да му платя за това прокарване. След 3 години го закрих.
8
0
 
2
 
! Отговори
Никога вече БТК преди 5 години
Аз се разведох с най-голяма радост с БТК през 2008-*** година, когато окончателно спрях и двата последни стационарни телефона, които се водеха на мое име. При това бях може би последният там, където работя, който си взе мобилен телефон година преди това.
7
1
 
3
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До НЕНОМОГАТ ДА СИ КУПЯТ обикновени мобилни телефони за по 15 лв. Така по-трудно ще откриват адресите им, за да ги карат да хвърлат хилядарки от балконите.
6
9
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
а интернет?...може ли един модем да работи без стационарен номер?...
5
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Хехехехее , в БГ отдавна забравихме какво е ФАКС , във Франция още бил актуален?!?!
4
3
 
13
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До НЕНОНеобразованите е време да се образоват. Щом могат да имат стационарен телефон и да си плащат сметките значи могат и с мобилен да се оправят, разлика няма. За възрастните има достатъчно модели в по-големи клавиатури.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До неноТова е другата част от плана. Не могат. Следователно, не могат да извика бърза помощ и... Ще. Намалеят значителни, което допълнително ще облекчи бюджета на държавата. Всичко е измислено ;)
2
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЧИСТО ИКОНОМИЧЕСКИ СЪОБРАЖЕНИЯ!!НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА КАБЕЛИТЕ ! МНОГО ПО-ЛЕСНО Е ВСИЧКО ДА Е БЕЗЖИЧНО И МНОГО ЕВТИНО!ВСЕ ЕДНО БТК ДА КАЖЕ , ЧЕ СПИРА ВСИЧКИ ДОМАШНИ ТЕЛЕФОНИ НА КАБЕЛ ЩОТО БЕЗЖИЧНОТО ИМ БИЛО МНОГО ПО-ЕВТИНО!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тцтц... И за какво? Не всички се мъкне с мобифоните.