Марешки и Марин льо Пен променят ЕС, искат независими нации

Промените, които са в ход, може да се сравнят с падането на Берлинската стена!
Обновена: 16 ное 2018 17:56 | 16 ное 2018 17:00,
102

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен се обяви за свободна и демократична Европа и независимост на нациите. Тя настоя, че Европейският съюз е най-страшният враг на Европа и днес "не се свени да се представя като истинска империя".

Марин льо Пен е в София за среща с националистическите и популистки съюзници от Източна Европа. Тя участва във форум под мотото& "Движението за Европа на нациите и свободата - нов модел за европейските граждани", чиито домакин бе партията на Веселин Марешки "Воля".

Лидерката на френската десница обясни, че е в София, за да изрази подкрепата си за "Воля" и да покаже, че има и друг начин, освен да се подчиняваме на Европейския съюз в този му вид.

Тя обясни, че с нейните съюзници ще се борят ЕС да се реформира като Европейски алианс на нациите, който да гарантира сътрудничеството между страните, но то да се базира на свободата, и всяка държава да решава към кои политики да се включи.

Още по темата

"В навечерието на тези евроизбори съм много щастлива да бъда с вас, за да подкрепя нашите съюзници от "Воля". Знайте, че френските патриоти ви подкрепят със сърце и душа. Периодът на дива глобализация, която затваря този свят, е към своя край", каза Марин льо Пен.

По думите й с парите, които се влагат, ЕС иска да се унищожи националният имунитет, държавите да се претопят и мигрантската политика да бъде наложена.

"При нас мигрантите са във всяко село, има градове, които вече не са френски. Моята държава, въпреки историческата и икономическата си тежест, политически изчезва. Нашият проект е освобождаването на Европа, патриотичните партии предлагаме точно това - да се създаде Европейски алианс на нациите, който да гарантира сътрудничеството, но да се базира на свободата", обясни Марин льо Пен.

"Не трябва да ни се налага кой да бъде на власт от хора, които не са избрани. Да ни се налага как да ядем, танцуваме, четем. ЕС е най-страшният враг на Европа. Искаме независимост на нациите, за да може да живее отново истинската Европа", продължи тя.

По думите й до мигрантската криза се е стигнало, тъй като Европа е разрушила националните граници и се подтиква нелегалната миграция.

Марин льо Пен разкритикува и позицията на ЕС спрямо Русия и се обяви срещу наложените санкции.

"Франция и Русия са стари приятели и не виждам каква е причината да се подчинявам на някакви санкции, които нямат общо с интересите на нашата страната и да се съобразявам с решения на Юнкер или който и да е. Тласнахме Русия в прегръдките на Китай и има много хора, които съжаляват за този избор. Това е изборът на ЕС, а не на европейските държави", настоя тя.

Веселин Марешки на свой ред заяви, че Европа се променя и "мощната патриотична вълна се разраства".

"Нямаше как тази патриотична вълна да не се надигне. След погрома на ценностите, политиката по отношение на мигрантити, изключително слабото лидерство, затъналите в задкулисие чиновници в Брюксел... Някой трябва да каже стига и движението "Европа на нациите и свободата" ще изпълни тази задача. Промените, които са в ход, може да се сравнят с падането на Берлинската стена", отсече Марешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Марешки, един гигант на бъдещето!
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Марешки, един гигант на бъдещето!
83
0
 
4
 
! Отговори
минко преди 5 години
има нещо первезно в тая жена много и личи
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мара Лепенката
81
0
 
1
 
! Отговори
Рамбо преди 5 години
Ам Франсета,вземете пример от Китайската ком.партия,как се справя с такива хора дошли от друг свят.А Мераклийката и Шорко на ченгеля
80
0
 
2
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Марешки докато домакинства на Льо Пен, крепи статуквото на глобалистите с подкрепата си към властта в България.Предполагам Льо Пен не е информирана достатъчно. А къде е Сидеров? Защо не е там?
79
5
 
3
 
! Отговори
65 преди 5 години
Ама и Мариновица ли има аптеки и бензиностанции?От там ли се познават?
78
1
 
6
 
! Отговори
Limana преди 5 години
Забелязахте ли как Марешки я гледаше като прецицало маче...смех смех !
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо телевизиите не отразяват това важно посещение?
76
23
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
Всеизвестно е , че Льо Пен е напълно луда...
75
5
 
12
 
! Отговори
муспи преди 5 години
След като и крайната десница не смее да спомене думата евреи, Европа я няма. За какви Нации бленува тази, след като всички правителства са еврейски и никой и не се чуди?! Има утеха: Преди да бъде убит дявола яхве, ще се почувства победител.
74
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марешки променя...хаха клоун
73
8
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
От цялата история става ясно само едно- на бай Марешки му се мандръса наборче французойче.Нищо съществено друго.
72
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме Европа на Дьо Гол,а не на фашизма!
71
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руски ли са си говорили?
70
1
 
3
 
! Отговори
"Най-малкия&quo преди 5 години
От завършилите 6-то помощно училище ли...??!
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже Господи колко са прос таците в тоя парламент.
68
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ПроСтоТоПросото е най-малкото сред зърнените,откачалко!..Както и аз съм най-малкия от Събратята си.Ти обаче НАИСТИНА си ПРОСТОто..Което не те извинява,разбира се....
67
4
 
1
 
! Отговори
ПроСтоТо преди 5 години
..гледам от тебе и ти правя малки корекцийки...ха,ха,хааааааааа..БЪДИ ПРИЗНАТЕЛЕН!
66
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ПроСтоТОдобър ник си си избрал..