Меркел за организираната раздяла: Дипломатически шедьовър!

Канцлерът не съжалява за решението на Великобритания
25 ное 2018 16:17,
37
Меркел за организираната раздяла: Дипломатически шедьовър!
Снимка: Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел нарече споразумението за Брекзита "дипломатически шедьовър", който става основа за "организирана раздяла". Тя добави, че все още съжалява за решението на британците да напуснат ЕС след 45-годишно членство.

"Мисля, че бе постигнат един дипломатически шедьовър", каза Меркел за споразумението, което цели оставащите 27 страни от ЕС да запазят "много близки отношения" с отиващата си Великобритания. Германският канцлер призна, че изпитва "известно удовлетворение" от сключването на сделката, но не пожела да дава мнение дали тя ще бъде предоговаряна, ако Камарата на общините я отхвърли.

Споразумението за Брекзита не подлежи на предоговаряне, каза днес британският премиер Тереза Мей в унисон с изявленията на европейските си партньори, предаде ДПА.

Още по темата

"Ако хората си мислят по някакъв начин, че ще има още едни преговори, това не е така", каза тя пред журналисти в Брюксел, след като по-рано през деня Европейският съвет одобри сделката за раздялата с Обединеното кралство.

"Това е споразумението; то е резултат от тежки и трудни преговори през значителен период от време. И както беше казано, това е сделката, която е на масата. Това е възможно най-добрата сделка. Това е единствената възможна сделка", подчерта Мей.

Британският премиер отказа да коментира какво ще се случи, ако парламентът в Лондон отхвърли споразумението.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Франция е най-великата страна. Англия и Германия не могат да се сравняват с френската цивилизация. Франция е създала и оформила Англия чрез норманските нашествия , тя им е дала език и култура (60% от английските думи са с френски корен), а Германия има по-голяма икономика защото е с 20 милиона население повече, но имат по-малки заплати от френските. Освен това Франция има най-доброто здравеопазване в света. Най-силната армия в ЕС. Космическа програма. Победителка в две световни войни и т.н.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия и Русия имат голям дял в Брекзит и промяната в ЕС.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински шедьовър ще е, ако се махнеш и ти бабке.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До3. Какво да преживее като България винаги е била в Европа. Това , че през Периода на СССР са я бутали политически, културно , финансово в Азия. Е минал период и никога няма да бъде свързана с Русия.
22
5
 
8
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...tazi triabva da bade sadena I osadena za prestaplenia sreshtu naselenieto na evropeiskite darjavi !!!
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Канцлерът на Германия Ангела Меркел нарече споразумението за Брекзита "дипломатически шедьовър", който става основа за "организирана раздяла"Добре е, че положихте основите за останалите напускащи членки, за да не се сблъскват с 2 годишната бюрокрация, през която мина Великобритания.
20
1
 
10
 
! Отговори
_ преди 5 години
Подзаглавие: "Канцлерът не съжалява за решението на Великобритания"Из текста: "Тя добави, че все още съжалява за решението на британците да напуснат"Редактор.нет
19
4
 
12
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Аман от "шедьоврите" на Баба Изперкел!Go to Hell,Granny!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В подзаглавието четем..."Канцлерът не съжалява за решението на Великобритания"В текста по-долу четем..."Тя добави, че все още съжалява за решението на британците да напуснат ЕС"Последно? Пак ли някой списвач е вършил немарлива работа? :)Да! Знам, че ще ми изтриете коментара! Ама ми дреме на шпеpцa!
17
5
 
11
 
! Отговори
Д преди 5 години
Боже боже този ес само баби и дядовци половина от тях алкохолици сега кой наред да излиза он ес то скоро ще стане ес това е бившата ссср
16
3
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А,Баба Зомби има и други,по-големи шедьоври в кариерата си!Като например голямото гостуване с преспиване и без прибиране на афро-азиатските тара.мбуки,поканени лично от нея!Не вярвам някой да успее да надмине тая идио.тщина...
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни пари насам натам. На бедния българин това му трови мислите всеки божи ден.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евреиката неолиберал фашистка-сорос
13
5
 
16
 
! Отговори
Баба Меркел се радва преди 5 години
В момента съм в Германия и по немската телевизия като съобщиха окончателното решение, показаха баба Меркел, радва се и още как. Изобщо не съжалява.Беше усмихната до уши. Според мен ще гушне хубава сумичка от тоя Брекзит, от парите дето Великобритания трябва да наплати и ще се оттегли тихо тихо като нашата баба Илийца, ще избяга през 9 земи в 10-та. А другата английската баба Змей сигурно бълва огън от яд сега.
12
11
 
18
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Във времена на глобализация, това е най-глупавото решение, което британците можеха да вземат. Умиращата им империя ще затъне все по-дълбоко.
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лордовете в Лондон няма да одобрят споразумението, защото е неизгодно за Великобритания.
10
5
 
13
 
! Отговори
развод ми дай! преди 5 години
В историята не се е случвало Германия да нарежда на Великобритания,по-скоро се е случвало обратното,като в някои случаи коварният Албион просто поднася стръвта на амбициозните германци!Ама ето сега се случва,и май англичаните не могат да понесат най-вече това.Разбира се ,в сегашното положение иконом. ползи са за Германия ,което англичаните също не могат да понесат!За Англия остават Канада,Австралия,някои острови,което никак не е малко,но е много важно какво мислят по въпроса китайците!
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко също е политически шедьовър. *****на премиер.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е политически динозавър и трябва да си ходи.
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Баш европеец15684"Отървахме се от Англия. Скоро и от Меркел ще се отървем."... и от Боко, и от Цвъко ... и от Макарон, като гледам натам върви. Пък Великобритания си остава Великовритания империя, а не окръг на "Е Съ"-то. :)