Brexit... по 1000 лири годишно за всеки британец

Островът ще губи по 100 млрд. паунда всяка година
26 ное 2018 17:00,
59
Brexit... по 1000 лири годишно за всеки британец
Снимка: pixabay

Излизането на Великобритания от Европейския съюз, ако стане според условията на предлаганото споразумение, ще доведе до свиване на брутния вътрешен продукт (БВП) с 4% до 2030 година, което се равнява на загуба от 100 млрд. лири годишно за националната икономика.

Още по темата

Това се равнява също така на загуба от 1090 лири за всеки жител на страната, информира в. "Индипендънт", позовавайки се на Националния институт за икономически и социални изследвания (NIESR).

Основните ни изводи показват, че ако предложеното споразумение за Брекзит бъде изпълнено по такъв начин, че Великобритания напусне митническия съюз и единния пазар на ЕС през 2021 година, то към 2030 г. БВП ще се свие с 4 процента спрямо нивото, на което би бил, ако Великобритания остане в ЕС, се посочва в изследването.

Експерти уточняват, че причините за този резултат ще бъдат основно препятствия в сферата на услугите, които ще направят този сектор на икономиката по-слабо привлекателен и в крайна сметка ще доведат до свиване на инвестициите от ЕС и намаляване на ефективността на британските работници.

Авторите проучват и варианта за излизане на страната от ЕС без споразумение. За Обединеното кралство този вариант се оказва още по-скъп - БВП би се свил с 5,5 процента или 140 млрд. британски лири годишно.

През май ръководителят на Банк ъв Ингланд (Bank of England) Марк Карни заяви, че процесът на излизане на страната от Евросъюза е струвал на всяко домакинство около 900 лири (1000 евро).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
8
 
! Отговори
от острова преди 5 години
През 2050 г Британия ще проведе референдум за смяна на името на New India.Основната опозиция ще отстоява името да бъде New Pakistan.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16"Гладни британци скоро ще щурмуват Европейския съюз"Май са те замаяли изпаренията от компотите! :))))))))))))))))))
40
9
 
13
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Франция има по-голяма икономика, по-голямо бвп на глава от населението, по-силна армия, космическа програма, 60 ядрени реактора, имат по-голяма и по-красива страна, френската култура е класа над английската посредственост. Лондон е дъждовен и грозен. Париж е красив, романтичен и бохемски. Доказателство за това е, че Франция е най-посещаваната страна в света, Париж е най-посещавания град в света. Англия е американски пудел, окупирана от американски бази. Франция е най-великата страна!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до Велика ФранцияТова не е вярно. Във Франция живеят 500 000 британци. Във Франция има повече британци отколкото французи в Англия. Френските заплати са достатъчно високи, по-висощи и от немските. Французите печелят повече, а работят по-малко. Имат отпуски, живеят по-добре. Франция е страната с най-доброто здравеопазване в света. Продължителността на живот във Франция е по-висока от Англия. В Лондон ходят предимдо пакистанци и източноевропейци.
38
7
 
4
 
! Отговори
до Велика Франция преди 5 години
Беше! Сега Париж като "град на любовта!" е една утопия! Обратното -французи се заселват в Британия поради липса на работа и ниски заплати в страната им! Онзи ден по тв слушах.протестиращи французи, които твърдяха че едва свързват двата края, стоят полугладни, някой даже прескачали вечерята .....още на 15 -то число от заплатата били на червено!.Не се издържало. Помислих, че говорят хора от третия свят .....В Англия няма такива!: )
37
1
 
6
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Париж скоро ще е бетер Саудитска Арабия и всеки ходел го знае.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не вярвам, че ще се случи така, както е описано по-горе. Щом всички преговарящи вчера останаха радостни и доволни, значи, че излизането, BREXIT, e една заблуда, проформа. Ще поживеем, ще видим! Нима ще спрат фериботите между острова и континента, полетите на самолети, търговията, обмена на хора и пр. Няма да има такова нещо. Никой не харесва загубите, британците още по-малко!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За "ДЖивковистите"! Погледнете на Ютюб, има качени телевизионни реклами от началото на 70те години в Англия, и сами вижте нивото/качеството на живота/стоките и след това го сравнете с България през 70те! Надзърнете и в музикалния бранш за да се уветрите че пак сме с "тиранти"! Болно ми е но е факт че и преди и сега сме си КОМПОТ ако се сравним с Англия! Не за друго "страдахме" пред корекомите и въздишахме с надежда.
34
1
 
8
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Разпадът на ''великият и неделим'' атлантизъм започна! Как беше поговорката: ''който копае гроб другиму, накрая той самият пада в него''!
33
6
 
9
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
До Бритиш ЛейлъндЗатова ли масово британци се заселват из Франция? Бита карта е Англия, пълна с бангладешци. Малката Британия излиза от ЕС и ще става все по-малка. Лондон не може да се мери с най-посещавания град в света, града на любовта - Париж. Лондон е дъждовен и грозен, няма естетика и романтика в него. Град за зомбита. Франция е люлката на цивилизацията. Париж и Рим са най-великите градове в световната история. Франция има петата най-силна армия в света.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
37, първата столица на франската държава е Париж. Франките за французите са това което са прабългарите за нас. Тръгнал да сравнява саксонския грозен език с изискания и звучен френски. Френския в продължение на векове е езика на дипломацията, докато на саксонски са говорили с конете си.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Абре се предвиждаме за Англия какво ще стане а се ние българите наведени! Брей че съдба значи!
30
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Велика ФранцияТиии а? Когато немците са имали Франкска държава, французи не е имало... Езика им е измикярски, лошо копие на саксонския, най-стария от трите езикаФрансетата един телевизор не могат да направят...
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бритиш Лейлънд 34Ама бързо ги лекува английската система наглите, какъвто цвят и да са те, за разлика от българската родолюбива ако и 100% пръдлива "държава"! Имаме и нашенци които го разбраха макър и по тюрметата! Една истинска култура, а не като Тошовата тиквена "републиканска" шмекерия, не изчезва а само се развива към по доброто.
28
4
 
6
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Франция е бита карта там положението е неспасяемо бъкано е с *** от Африка и Близкият Изток белите французи ходят да бачкат по Белгия Швейцария Канада и Велика Британия.Лондон е вторият по-големина френски град.Нагли черни *** си мислят че всеки им е длъжен.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Велика Франция 29Е! В Англия също е много добре стига да не зависиш от езикови спънки и български предприемачи - както във Франция!
26
6
 
7
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Англия е нетен донор в ЕС няма как да загуби ако се махне.Може само да спечели като не храни френските фермери.Проблема на немските бюргери е че сле излизането на Велика Британия има огромна дупка в бюджета на ЕС за тва вият на умрело.Но американците са с Великобритания и ще им помогнат.
25
6
 
3
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Френския е най-красивия и романтичен език, Франция е най-посещаваната страна в света, Макрон е господарят на Европа, новия крал Слънце.
24
7
 
2
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
Франция е най-великата страна. Англия и Германия не могат да се сравняват с френската цивилизация. Франция е създала и оформила Англия чрез норманските нашествия , тя им е дала език и култура (60% от английските думи са с френски корен), а Германия има по-голяма икономика защото е с 20 милиона население повече, но имат по-малки заплати от френските. Освен това Франция има най-доброто здравеопазване в света. Най-силната армия в ЕС. Космическа програма. Колонии, победителка в световните и т.н.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В-к Индипендънт който преди 2 години най-активно агитираше за Брекзит днес агитира за повторен референдум и оставане в ЕС. Абе бълкотия да става, а собственика си е един и същ генерала от КГБ Лебедев.