Берлин ще търси комуникация с... Мюсюлманската общност

Експерти умуват как да интегрират общността по-лесно
28 ное 2018 22:29, Нели Христова
34
Берлин ще търси комуникация с... Мюсюлманската общност
Снимка: Reuters

Представители на германското правителство, водачи на мюсюлманската общност, експерти и имами се в Берлин за Четвъртата ислямска конференция на която ще обсъждат засилването на интеграцията на изповядващите исляма в християнска Германия, предадоха Асошиейтед прес и ДПА

Още по темата

Форумът откри вътрешният министър Хорст Зеехофер, който беше категоричен, че диалогът с мюсюлманите в Германия ще обхване техните "вярвания, убеждения и традиции" и това как те да съжителстват с "културата и ценностите, залегнали в германското общество".

Според него му трябва да се подобри интеграцията на пристигналите след 2015 г. над един милион мюсюлмани и те да положат усилия за спазването на основните немски ценности и да научат езика. Зеехофер изтъкна като важни задачи обучението на имами да става в Германия и да спре финансирането на джамии от чужбина.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Докато германските експерти се наумуват,Германия вече е мюсюлмански халифат.
19
0
 
7
 
! Отговори
Мао Дзе Дун преди 5 години
Да вземат пример от,Китай
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато корана им е в главите,каква интеграция
17
2
 
16
 
! Отговори
K6 преди 5 години
Едно единствено решение без никакви организирани обществени религии в съюза. Религиите само в къщи вземете пример от Сингапур.
16
11
 
26
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
15
9
 
11
 
! Отговори
аз преди 5 години
германците за пореден път доказаха че си създават проблеми каквито може и да нямат, 500 г не можахме да интегрираме фесовете и за товА се разделихме! каските ще стигнат до същия извод но след колко години и да не е за наша сметка само
14
8
 
17
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Сега са си точно в положение за комуникация - наведени и хванали се за палците. Според догмите на "мирния" ислям да убиеш неверник е богуугодно дело. За каква комуникация може да става въпрос?
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората още не могат да имат комуникация с животните от тия "общности"
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага да изпратим в Берлин всички индобългари за интеграция. .Ами тука кой ще остане? Само турците ли?
11
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да ги интегрират! Мюсулманите не харесват християнският свят но, харесват парите, колите и другите социални придобивки.Ислямът е най-лицемерната религия.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама жaaraлска общност ли имат тия...
9
3
 
29
 
! Отговори
кукла преди 5 години
По-скоро заглавието е че Берлин търси начин да се пригоди към мюсюлманската общност. Как ще ги интегрират младите мюсюлмани като 40% от всички ученици, а в по-гоемите градове почти 90% са мюсюлмани. Официално вече се обсъжда въпроса за въвеждане на байряма за официален германски празник. Много геманци вече подробно се запознават с бита и историята на населението в Мала Азия и близкия Изток.
8
3
 
17
 
! Отговори
Надежда оставете.... преди 5 години
НАЙ ОБИКНОВЕН РАЗГОВОР МЕЖДУ ГЛУХОНЕМИ.ТЕ НЕ СЕ АСИМИЛИРАТ,НИТО КУЛТИВИРАТ.ОСНОВЕН ФАКТОР :АЛАХ АКБАР
7
7
 
23
 
! Отговори
Поредната простотия преди 5 години
Заразата на глупостта посадена у германците от Меркел трудно ще бъде излекувана. Но рано или късно германците ще покръстят всички мюсюлмани или ще ги избият. Арийското няма да се остави на рязаното.
6
1
 
27
 
! Отговори
Шайзела Изперкел преди 5 години
Веднага да изпратим в Берлин всички индобългари за интеграция. Те са специалисти по ритане на жени в метрото, изнасилване на 13 годишни ученички и и убийства на журналистки. Явно тахарушът в Кьолн не им е достатъчен на швабите.
5
2
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Да не излезе,че Бай Тошо бил по-прав от Баба Меркел....
4
2
 
14
 
! Отговори
Юберсолдатен преди 5 години
Ако прочетете първото изречение от тази "новина" на глас на гроба на Хитлер ви гарантирам че той ще изкочи с шмайзер като некое зомби некромансер от играта Волфенщайн и ще тръгне да очиства Германия от плаката.
3
3
 
23
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Здравия разум,а и историческите факти идват да ни кажат,че ислямът трябва да бъде изгонен от Европа.А някакви *** бълнуват за интеграция в момент,когато мюсулманите копнеят да дезинтегрират континента.Като през 14-15-ти век.
2
1
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Берлин да търси евтини билети от авиокомпаниите за да ги интегрира обратно у дома!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им направят повече джамии за да има добра кумуникация. Това е решението.