Нашенците опитали да потопят хашиша за ?100 млн.

Задържаните са на 40 и 42 години и са от Варна
29 ное 2018 18:00,
23

Снимка: Финансовата гвардия на Рагуза

Двамата българи, арестувани за трафик с яхта на 11 тона хашиш до Сицилия, са на 42 и 40 г и техните инициали са съответно К. И. и Г. Г, съобщиха за "24 часа" от Финансовата гвардия на Рагуза.

Операцията по задържането на българите и на плавателния съд с дрога носи кодовото наименование "Либечо Интернешънъл" и е проведена в тясно сътрудничество между испанската и италианската полиция и служби за борба с наркотрафика.

Още по темата

Българите са обвинени за международен наркотрафик.

Финансовата гвардия на Палермо и Рагуза, както и оперативните части на Поцало са открили над 11 тона хашиш, скрит на борда на яхта в открито море. До операцията се стигнало след сътрудничеството на различни полиции в рамките на Европол.

Експерти по борба с наркотрафика от Испания, Франция, Италия и Гърция открай време концентрирали вниманието си към маршрутите на трафикантите на хашиш от Мароко на изток.

На 23 ноември испански следователи от Греко Галиция в сътрудничество с италиански колеги засекли по въздух със самолети, а след това и по вода с плавателни съдове, яхтата с българите на име Leucothea, плаваща с холандски флаг.

На 70 морски мили югозападно от сицилианските брегове в условията на много бурно море, екип от шестима полицаи се качил на борда на яхтата и взел командването й въпреки че двамата българи се опитали да я потопят заедно с дрогата. Плавателният съд бил след това изтеглен до пристанището на Поцало. Сформираният на място екип от 30 военни от спецслужбите на Палермо, Рагуза и Поцало започнал контрол на пратките от хашиш.

Наркотиците били разпределени в 407 конопени чувала, включващи осем различни вида хашиш. Дрогата е запорирана, а българите са отведени в затвора на Рагуза. Според италианските власти пазарната цена на хашиша е за над 100 млн. евро.

"Леукотеа" е третият плаватеен съд, поставен под запор в канала на Сицилия от лятото до сега. От 2013 г. в рамките на Европол са били арестувани над 100 наркотрафиканти, конфискувана е дрога за над 1,7 млрд.евро и са поставени под запор 11 кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
да бе преди 5 години
опитали се да я потопят . . . ами ако бяха успели - нали щяха живи да ги дерат на припек товародателите ! ! ! ! ! ! ! !
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са варненски мулетата.КОЙ ги е изпратил и закупил дрогата? Явно е голям приватизатор или групировка от БСП.
14
1
 
1
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Ще има скоро...ПТП-та ,или някой паднал от балкона...или..влязъл да се къпе в този студ!!Ще следим!! Я някой адв да да каже,че това е било храна за канарчета..
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финансовата гвардия... :D
12
2
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Българските яхти не висят по пристанищата, ние сме до голяма степен прагматици, обикалят с наркотици на длъж и на шир. Помните ли онези с яхтата от Колумбия с тонове кока. МАЙКО МИЛА !!!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова години демократциика и няма богати българи да видя на пристанище в Италия, Германия, Франция. Да видя да се вее българския трикольор на яхта. И българи да отмарят на палубата.
10
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 5 години
що ни правят сечено тия италианци сега ,нали споделяме едни същи евроценности , те ще си го продадат, а за герб остава да д..ха супа та по веднъж годишно някъде покажат как изгарят .... по малко брашно
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия български яхти само дрога возят. Нямали да покажат как се разхожда богаташи българи с яхти по Дунава от Русе до Ротердам. Или на туризъм по море с яхти.Нямали мераклии? Не заработват ли добре за отпуска та. Каква е тая калпава демокрация 30г. Аман от престъпници.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли са евроaтлантическите ценности, как освен за наркомани, трафиканти жрици и клошари и гейове и терористи от Еврожендърския ГУЛАГ Не дойде една свястна новина, какви са обясненията за тоз парадокс къде са политолозите и супер експертите на евроатлантичeските заместители на в-к Правда да ни светнат.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 10-тина години ще има интересен епизод на "Арестувани зад граница" :)
6
3
 
26
 
! Отговори
0 преди 5 години
Много лица ще изчезнат в близко бъдеще .....
5
3
 
27
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Урааа, прочухме се в Европа. То не бяха дроги, прос титутки, фълшиви паспорти, източване на карти и фиктивни безработни за помощи ... ураааа
4
1
 
19
 
! Отговори
Като за суджука преди 5 години
До Анонимен 4" HORATA NA BSP SA ZAGUBILI S....... " Поради что се срамиш да се наречеш българин и да пишеш на КИРИЛИЦА?
3
5
 
30
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
ГЕРБ ще закъса с финансирането?
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
HORATA NA BSP SA ZAGUBILI STO MLN.-BALHA GI E UHAPALA.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са европейски граждани стига с тоя расизъм били българи, немци или други това е език на омразата към собствения ви етнос или всички са европейци или никой.