Газ срещу протестиращи в Париж. Двама са задържани

Избухнаха сблъсъци на "жълтите жилетки" с полицията
1 дек 2018 12:30, Петя Славова
41
Газ срещу протестиращи в Париж. Двама са задържани
Снимка: БТА

Първите сблъсъци на "жълтите жилетки" с полицията в центъра на Париж завършиха със задържане на двама души, а силите на реда са използвали газ срещу участниците в протеста, предаде ТАСС.

Още по темата

По данни на телевизия "Се нюз" група демонстранти се опитали да разкъсат полицейския кордон на площад "Шарл де Гол". Доста дълго време няколко души крещели по полицаите от непосредствена близост до тях, а демонстранти хвърляли предмети по полицейската верига, предаде БТА.

Медията не е заснела момента на ареста, но площадът, където е разположена Триумфалната арка, е обгърнат в дим от газови гранати. Малки полицейски отряди се опитват да не допуснат най-активните демонстранти на тротоара.

По-рано телевизия "Бе еф ем" съобщи, че министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер е пристигнал на Шан-з-елизе, за да подкрепи полицаите в кордона, организиран преди предстоящия протест на "жълтите жилетки". Полицията отцепи част от булеварда днес рано сутринта и ограниченията ще бъдат в сила до утре вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
тонка, тези са платени от Нинова, нали приятелче ;)
11
0
 
8
 
! Отговори
Az преди 5 години
V momenta zadyrjanite sa 81
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френската пролет започва посред зима Дон Тръмпеску ако натисне още малко саудитците и недоносчето ще се гътне.
9
7
 
2
 
! Отговори
Alo преди 5 години
Makron Putinov dovijdane
8
3
 
9
 
! Отговори
Alo преди 5 години
Taka se pravi.Tova sa hora ,a kakto nas robi
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите взимат над 2000 евро минимална а масовата им е 3000 4000 има и такива с по 20000 и повече евро и искат и те като българите повече а българите стоят на заплата 400 нето малко са тия българи под 30 годишни където взимат по 2000 4000 и тнт
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише се "петролът" с пълен член!
5
8
 
5
 
! Отговори
ГЛОБА-ЛИСТ преди 5 години
Петрола ще стане 20 $ за литър за да може планетата да се охлади от глобалното затопляне който протестира е замърсител на климата и популист.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо лицемерите от Брюксел не налагат санкции на Макрон за незаконните арести, а на Путин налагат санкции ако задържи Пуситата Райът или Нахални.
3
2
 
3
 
! Отговори
Gallois преди 5 години
Koi topli klimata na Planeta s gratis gaz?! Kak e dnes v Mladost 1, 2, 3, 4, 5...topli li vi gazovoto parno na bg prezident?! Kolko gradusa?!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със Франция е свършено много скоро Лотарингия ще иска да се отцепи от Франция. Жълтите жилетки са хора на Макрон и Макрон изкуствено надува цените на петрола за да могат хората да живеят в страх и шок и през туй време отзаде им прекарват пакта на ООН или някоя друга подлост за глобалното затопляне.
1
1
 
24
 
! Отговори
V преди 5 години
Макарона и той като наща тиква не прави реформи и мъчи народа .Голяма администрация ,достъп на германски колички .Тоя че си ходи ;) Не мой изкара мандата.Французите не очакват това от държавата.Да видим кво ще направят националистите ?Тези като са бита карта що не оставят властта на следващите ? Само губят времето на целия континент .Такива като Макарона боко тиквата и меркел не са необходими на континента ни