Германия: След омразата към бежанците идват… оръжията

Екстремист е продавал оръжия в сайта "Ужас за мигрантите"
3 дек 2018 08:00,
39
Германия: След омразата към бежанците идват… оръжията
Снимка: flickr

Омразата в интернет може да съсипе човешки живот. В Берлин започна процес срещу мъж, който се опитал да използва омразата срещу бежанците, за да завърти доходен бизнес.

Обвиняемият Марио Р. е продавал нелегално оръжия чрез сайта "Ужас за мигрантите" на клиенти в Германия.

В края на март роденият в Тюрингия мъж е задържан на базата на европейска заповед за арест. Специални части са атакували жилището му. Прокуратурата повдигна обвинение срещу 35-годишния мъж за нелегална продажба на оръжия от Унгария за Германия в най-малко 193 случая. И то при положение, че тези оръжия са забранени в Германия, или за притежанието им се изисква специално разрешително.

Купувачите се платили над 100 000 евро и се превеждали парите на унгарски банкови сметки. Обвиняемият съзнателно не е проверявал дали клиентите му имат разрешително за носене на оръжия, за да продава оръжията целенасочено на десни екстремисти, пише "Дойче веле".

Марио Р. е правил реклама на "стоката" си с расистки лозунги. От юни той е в предварителния арест и мълчи по повод обвиненията. Марио Р. обаче не крие своите десни възгледи. Той предлагал на клиентите си оръжия без "досадни бюрократични спънки и излишни канцеларски подробности".

Федералната криминална служба публикува доклад за нелегалната търговия с оръжия в интернет за 2017 година. Следователите се регистрирали 38 000 нарушения на закона за оръжията в Германия, а това представлява нарастване с 10% в сравнение с предходната година. Криминалистите забелязват тревожна възходяща тенденция в нелегалните покупки на оръжия в интернет.

Първо идва омразата, а след нея и оръжията

Процесът срещу Марио Р. не се занимава с въпроса какви насаждащи омраза лозунги е разпространявал обвиняемият в интернет. По този въпрос се води допълнително разследване и срещу други обвиняеми.

Прокуратурата твърди, че Марио Р. е бил дори администратор на най-големия германски сайт за насаждане на омраза Anonymus.Kollektiv, както и на портала Anonymusnews.ru. Все още не е ясно какви детайли ще изскочат на бял свят от второто разследване. Отсега е ясно, че случаят ще хвърли допълнителна светлина около склонната към насилие дясноекстремистка сцена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
гл. шеф, т. разу. преди 5 години
до. българия. от гл.шеф на тайното. разузнаване. искаме да распоредите дасе направи проверка на компютара на нашият руемен крумов йорданов. гр кюстендил. ул. гърлянски черешарник10 не винете румен защото ще берете ядове. . неви заплашваме. румен не вписва нищо. срамота. какви хорасте щеви прекодираме и името няма даможе даси кажете
30
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
А, след оръжията идва един по един лош чичко със смешни мустачки .
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с мигрантите идва насилието и престъпността. Но на кого от германските политици му пука, освен на АзГ?
28
0
 
7
 
! Отговори
Шайзела Изперкел преди 5 години
Моите сънародници почнаха да се събуждат. Това не е добре за мен.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инициативен. Предприемач. Защитниците на демокрацията и капитализЪма що скачат срещу човека сега.
26
0
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Много важно .В щатите се продава законно и хората иска там да живеят ,а не тука при забраните на мафията герб. Която пък иска само тя да има оръжия щото е от виша раса .
25
5
 
4
 
! Отговори
Софакъл преди 5 години
Кво плюете по ЕС .Иначе държите каанали за мигранти .Трябват спешно 100 хиляди войника за охрана на границите да се спрст африканците.Ако не ви понася в ЕС Ходете в Русия там само руси и синеокои вас чакат .
24
4
 
3
 
! Отговори
Заешко сърце преди 5 години
И нашия евродепутат от ОП -Джамбазки с Макаров вършее по летищата.Ок кого го е страх млад здрав мъж а шубе....
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗТРИ КОМЕНТАРА ОТ СТРАХ ЩОТО САЙТА ВИ КРАДЕ ОТ ИНТЕРНЕТ НАГОТОВО
22
4
 
11
 
! Отговори
Рита преди 5 години
За съжаление ЕС стана една к.лоака на бългърски кл.озет в която се живее трудно. Ако си нормален си низвергнат толерират се обратните, нестандартните, цветните, многополовите и т. н. НАТО пази ЕС във вида му който е сега и идеята е целият отп.адък на света да се насели там. Колкото по-бързо напуснем двте организации толкова по-добре за нас. Ако останем ще бъдем асимилирани бързо и качествено и ще станем малцинство но без права във собствената си държава!
21
0
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
е дайте линк де, искам и аз да си купя
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ама видяхте какво стана на границата на САЩ с Мексико ! Защо не пуснаха хората както ни призоваваха нас да ги пуснем?
19
0
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Извинете ама когато бях нападнат в гаража ми от албиноси представящи се за майстори на покриви ако имах оръжие можеше да ги респектирам а не да ми се подиграват и вземат 3800 лв. вместо 360 лв. колко се бяхме разбрали в началото с първите които дойдоха!Полицията ми каза защо съм им дал а те защо дават да ги замерят с камъни.Прокурора каза няма престъпление те са искали аз съм давал...Психиката ми е срината вече не може да ме уплашат с законите в страната след преживяния ужас.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се благодари на чичо Сам.
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман с тези мигранти бе!Аман!*** и Пульо решават да ми натресат съседи от Африка или Азия, които искат аз да живея като тях.Е от къде на къде?
16
1
 
24
 
! Отговори
Кенгару преди 5 години
Всичко беше нагласено от ЦРУ заради добрите отношения с Русия, които бяха в основата на политиката на Герхард Шрьодер. Затова го свалиха с предсрочни избори и сложиха техен агент. Така беше и с мустакатия луд чичко, който искаше да унищожи комунизма и беше написал книга как иска да го направи. Нищо случайно няма на този свят и нищо не е така както изглежда.
15
1
 
28
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
А мустакат австриец-кога?
14
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига вече с про-мигрантската пропаганда !На Германците, на Българите, на Европейците им е дошло до гуша от нашествениците
13
2
 
32
 
! Отговори
труден обяснител преди 5 години
До Анонимен 5А бе,човече божи,колко пъти да ви се обяснява,че меркел е служител на ЦРУ!?Колко пъти!?Бивш комсомолски секретар,бивш офицер от Щази,презавербуван от ЦРУ!В нета ври от информация,нашия се чуди,и то много усилено!Недейте така бе,излагате се!Баси!
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя репортаж го гледах по тукашната ТВ , даже до унгария отидоха , та човекът е използвал "вратичка" в законовата уредба и е препродавал оръжия със статут за колекционери или на обезвредени , като някъде по веригата са възстановявали боеспособността им. И ако се не лъжа беше общо европейска акция и арестуваха бая народ. И със същия ефект можеше да пишете за някой арестуван пенсионер защото го е правил от безпаричие.