Лятното и зимното часовото време остават до 2021 г.

Ускореният график бе поставен под въпрос още през октомври
3 дек 2018 18:24, Елка Василева
8
Лятното и зимното часовото време остават до 2021 г.

Решението да се отмени смяната на часовото време в ЕС едва ли ще се осъществи до 2021 г., заяви австрийският министър на транспорта Норберт Хофер, цитиран от ДПА.

Началната дата, която е с две години по-късно от предложената през септември от Европейската комисия, ще даде повече време на страните членки да се подготвят, каза Хофер, чиято страна в момента председателства ЕС.

Ускореният график, предвиждан от Еврокомисията, беше поставен под въпрос още през октомври, тъй като някои страни членки предупредиха, че те няма да могат да вземат необходимите мерки да се приспособят в области като въздушния транспорт например.

Още по темата

Ако настояваме да направим промяната веднага, това ще подкопае предложението на комисията, каза Хофер преди началото на срещата на транспортните министри от ЕС.

Въобще няма да можем да прекратим практиката за смяната на часовото време, отбеляза той.

Комисията предложи страните членки да се откажат от преминаването от зимно към лятно часово време след онлайн анкета в целия ЕС, според която 84-процента от включилите се подкрепят идеята, припомня БТА.

За такава промяна обаче страните членки и Европейският парламент ще трябва да одобрят окончателна реформа. След това страните членки ще решат за себе си дали да останат на лятно часово време или да запазят стандартното време през цялата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 5 години
Вместо да махат лятното, по-добре да махнат препинателните знаци, даже трябва да ги забранят. Ето ти си го решил - няма знаци, няма проблем:))
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесна новина!Смяната на времето е огромно предимство, а адаптацията към новото време трае между няколко часа и 1 ден! На повечето хора не им влияе въобще! Всичко друго са приказки на мрънкачи и неудачници!А някои *** даже искат да се махнело лятното време, хахах, коментара е излишен, ама не се учудвам защо толкова години сме на тоя хал - тия същите гласуват и на избори!
5
5
 
14
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Поредната импотентна история на брюкселските старци. Явно, лятното време наистина е вредно, щом не го махат. ЕС винаги върви против здравия разум и здравата логика. ЕС е събрание на човекомразци. И наш Бойко е с тях, а той ни е познат какъв човекомразец и българомразец е.
4
4
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
Ако беше полезно за хората щяха да го махнат за една седмица. И да вдигат олелия до небесата колко са загрижени, единни, работливи, демократични и всичките му там истории. Нищо ново. 2021 ще кажат, че глобалното затопляне става по-зле и по-зле и всяка мярка за ограничаване на ел. енергия трябва да се взима сериозно бла-бла айде смяна през кривия...
3
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пълничките деца точка огромните деца точка врабчетата борчетата точка най-големите точка най-големите мъже точка ще питате те Те ще питате е ще питате вие ще седите отдолу ще седите отдолу и ще по-тъпите те ще питате отдолу отдолу ще стоите отдолу и ще питате те за да ми дойде акъла за да ви дойде акъла за да ми дойде акъла за да разберете че сте нищо за да разберете че сте нищо
2
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам един въпрос точка имам един важен въпрос точка защо се издига часовникова кула арабите а не се прави часовник да показва часа на планината Витоша Къде е тебе *** Къде има проблем точка ще ви кажа аз къде има проблем Проблемът е в цялата власт защото не можете да намерите един човек не можете да намерите който да не е подрязвам подрязани човек всичко вътре е обрязано обаждане обаждане обаждане обявено рязане рязано
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уууфффф *** ми доди ми.Писна ни вече. Да го спират. Има си астрономическо и точка.