Юнкер: До 1 година Румъния трябва да е част от Шенген

Върховенството на закона се обсъжда в северната ни съседка
5 дек 2018 21:55, Павел Гълъбов
30
Юнкер: До 1 година Румъния трябва да е част от Шенген
Снимка: Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази надеждата до следващата есен Румъния да бъде приета в Шенген. Той направи това изявление на съвместна пресконференция с румънския премиер Виорика Дънчила след общо заседание на ЕК и румънското правителство по повод предстоящото от 1 януари румънско председателство на Съвета на ЕС.

Още по темата

До края на мандата на ЕК Румъния трябва да бъде приета в Шенген, остава да бъдат положени още усилия и мисля, че ще бъдат положени, каза Юнкер. В отговор на въпрос, свързан с последния доклад за страната по механизма за сътрудничество и проверка председателят на комисията поясни, че ЕК е привлякла вниманието на румънските власти към някои слабости. Има нужда от усилия, искам до края на мандата ми страната да бъде приета в Шенген, добави той. Имаме някои различия по въпроса за върховенството на закона и ги обсъдихме, допълни Юнкер, пише БТА.

В Румъния има върховенство на закона, стараем се да осигурим независимост на съдебната система, коментира Дънчила. Не бих искала да поставяме Унгария, Полша и Румъния на равна основа - обстановката навсякъде е различна. Не виждам връзка между председателството и върховенството на закона, добави тя.

В отговор на въпрос, свързан с използването на правилата на ЕС за защита на личните данни срещу журналисти в нейната страна премиерът обясни, че румънската конституция защитава свободата на изразяване, но когато са засегнати лични данни, европейските правила са задължителни, а не пожелателни.


30
Още от ЕС
Български роми робуват в Италия!Гладен съм... крещи дете с нож
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
искра фидосова преди 3 дни
Юнкер: До 1 година Румъния да е част от Шенген! Аха тоя като удари две водки му се привижда какво ли не,
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А-а а бългaрите да си напънат (бузките) и да го духат! Оня професор изглежда, че е прав България - Шенген през крив макарон! Пък и успя да го обясни !
20
0
 
5
 
! Отговори
До,,Обединителя" преди 3 дни
А Бойко какво сега ще кажеш по въпроса?? Преди месец четох, а и още стои новината нещо от типа: ,, Румъния ни ,, завидя", тя избутана в ,,аварийната лента", а ние насочени към ,, ядрото " на Е.С. Бойко, само дето потроши пари да обединяваш Западните Балкани. Един английски не научи ката хората и ни се смеят.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 16
А когато Тиквун първи ни нарече "лош човешки материал" си го избрахме още два мандата
18
2
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 дни
новата ,стара римска империя.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нали бяхме отличници??
Какво стана??
Още 100 години някой ще ви лъже!!!
Добро утро. селяни прости!
16
10
 
8
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 дни
аз като австралийски гражданин се късам от мъка кога ша приемат Австралия в Шенген-я. Мъката е непоносима. А толкова надежди имах
15
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Страна със 100% дъбили не може да бъде в Шенген.

Защо казвам 100% ли?
Защото когато една полуруска от репка ни нарече 80% дъбили, НИКОЙ не си направи труда да го застреля или да му тегли ножа.

А той продължава да ни плюе в лицето.
14
27
 
21
 
! Отговори
факт преди 4 дни
България е опасна за Европа.
Тук руснаците си правят каквото си искат и никой не ги спира.
Народа първо трябва да се осъзнае и чак тогава.
13
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 12

Каква индустрия си имал ти бе? Кремиковци ли наричаш индустрия? Завод построен от американците през 30-те години в Русия и продаден като нов на българските ахмaци през 60-те години от руснаците. Ти на това ли казваш индустрия?
12
5
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 дни
А ние по време на нашето председателство обединявахме балканите и света

Кво плачите на "чуждо погребение"? Вие не искате в ЕС да сме взели да реват, че нямало да ни приемат в Шенген - демагози гнусни!
11
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Българите сме най-зле............най-пропадналата държава в целия ЕС.................важното , че си унищожихме индустрия, армия.............Западняците си постигнаха целта и накрая...........среден пръст за България!!
Честито, селяни прости!!!
10
30
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Няма как България да влезе в Шенген. Тука руснаците свободно си внасят оръжие и правят складове за оръжие по цялата страна. Действат паравоенни руски банди и се подготвят за преврат в България. От наша територия преди година стана ръководството от руските бандюги на преврата в Черна гора. Пак от София става ръководството на русофилските протести в Македония. Как такава държава която толерира и подпомага руския тероризъм и бавдитизъм на Балканите да бъде приета в Шенген? Няма как да стане това.
9
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ХХАХАХА! Никой не ще проруска България в Шенген!:)))))
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
герб и по този въпрос се провалиха с пълна сила!
7
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мисля, че е крайно време да престанем да слушаме разни страдащи от ишиас изперкаляци какво са казали час по час, дали е пръднал наляво или надясно.
Трябва да се хванем в ръце и да си оправим държавата, икономиката и благосъстоянието.
На мен лично ми е вос...к.урец за Шенген, Менген и тем подобни. И без това, освен фондове за крадене и донякъде свободно пътуване, ЕС не ни е донесъл някаква файда.
6
6
 
26
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 дни
Ами , *** кога ще влезе ? След още 10 години ли ? Някъде при 8-9 мандат на Бойко Борисов ще да е !
5
5
 
34
 
! Отговори
Бг преди 4 дни
А ние по време на нашето председателство обединявахме балканите и света
4
9
 
26
 
! Отговори
ОТ КЪВ ЗОР ТИ Е преди 4 дни
До 999

да те приемат в Шенген !?

за да ти разтоварят 500 000 "бежанци" както направиха с Естония ?
ти гледай да не ти набутат Еврото, че евреите вече се съгласиха да плащат то 600 милиона евро на година за фонда за "спасяване" на разорени еврейски банки
3
8
 
40
 
! Отговори
999 преди 4 дни
България пак е 999 дупка на кавала . Нали уж отдавна сме изпълнили и преизпълнили всички изисквания за приемане в Шенген. Винаги ще ни третират като 11110-та класа,защото нямаме смелост да им скръцнем със зъби и да им покажем , че не е желателно да продължават да се гаврят с нас. Иначе ни предлагаха Европа на 2-3 скорости.... а нас направо на задна скорост щяха да ни сложат. Жалки сме!