Ерата на Меркел към края си, двойничката й се готви за отдих

Урсула Ванецки многократно се е появявала в тази си роля
7 дек 2018 20:26, Елка Василева
25
Ерата на Меркел към края си, двойничката й се готви за отдих
Кадър: YouTube

Голямата прилика с Ангела Меркел даде на Урсула Ванецки възможност още от 2005 г. да се появява по телевизията или на събития като двойничка на германската канцлерка. 61-годишната германка е изненадана колко дълго е продължила нейната "кариера" и е облекчена, че тя отива към края си.

Облечена в червено сако и с кехлибарена огърлица, със светлокестенява коса, оформена в прическа каре с бретон, Урсула Ванецки може да мине за обикновена канцеларска служителка в Германия, пише ДПА.

Но когато пътува из германската столица в черна лимузина с телохранители, Ванецки създава илюзията, че е най-могъщата жена в страната: тя не само има очевидна прилика с Ангела Меркел, а и се движи точно като германската канцлерка.

Ванецки се е появявала многократно през годините като двойничка на Меркел. Но сега, когато Меркел се готви да се оттегли от политиката, Ванецки ясно си дава сметка как ще се чувства, когато този ден най-сетне настъпи.

"Радвам се, че нещата тогава ще бъдат малко по-спокойни - за Меркел и за мен", казва Ванецки. След 13 години в ролята си на двойничка Ванецки казва, че се чувства малко изхабена от своята служба.

Утре Меркел ще отстъпи поста си като лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) след 18 години начело на партията.

"Ако всичко върви както си го представям, тогава в края на нейното канцлерство през 2021 г. ние можем да излезем в пенсия заедно", казва 61-годишната Ванецки в своя апартамент близо до живописния западен германски град Атендорн, далеч от властовия център Берлин.

Пред нея са разпръснати снимки и други спомени, документиращи, както се изразява тя, "голямото приключение на моя живот".

Всичко започнало през 2005 г. с един карнавален костюм. Тъй като първоначалната й идея за костюм не била сполучлива, тя бързо се пременила в друг - и влязла в роля, която изглежда била подходяща точно за нея.

"Всъщност не трябваше да променям почти нищо, за да бъда Меркел. Стойката ми, жестовете ми, цялостното ми излъчване - всичко някак съответстваше", казва Ванецки.

Това е вярно. Нейните рамене са наклонени леко напред, дланите й се движат, когато жестикулира, а ръцете й над лактите стоят прилепени до тялото.

"Прическата е нещо, което Меркел всъщност открадна от мен, а не обратното", казва тя, смеейки се по своя меркеловски начин.

След като била открита издокарана като Меркел, Ванецки била убедена от приятели да изпрати свои снимки на агенция за двойници на знаменитости.

Оттогава тя е рекламирана като "германската двойничка, която най-много прилича на германската канцлерка".

Тя се появява по телевизията и във филми, като изненадващ гост на празненства и при групови посещения в Берлин.

Но винаги е внимавала в какви роли влиза.

"За мен е важно да не правя така, че канцлерката да изглежда нелепо. Тя би трябвало винаги да бъде държавничка", казва Ванецки.

Поглеждайки назад, тя казва: "Никога не съм искала да върша това много дълго."

Но не могла да предвиди, че Меркел ще има толкова продължителна политическа кариера.

Ванецки не крие възхищението си от канцлерката: "За мен Меркел е велик демократ, направил много за нашата страна. Също така се гордея, че съм двойничката на най-могъщата жена в света", добавя тя. Това било хоби, открило пред нея свят, който тя иначе никога не би преживяла.

"Не минава ден, без някой да ми обърне внимание заради приликата ми с нашата канцлерка", казва тя.

Все пак Ванецки не е тъжна поради перспективата в бъдеще да прекарва по-малко време под светлината на прожекторите. Омръзнало й е от сценичната треска и стреса да се опитва да прави всичко точно както трябва за клиентите си.

А откакто Меркел стана мишена за някои хора след разразяването на бежанската криза, в живота на Ванецки се промъкна и страхът. "Всичко това е много напрегнато. Нямам търпение да мога да приемам нещата малко по-спокойно", казва тя. /БТА/  


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
ПАЦИ преди 3 месеца
Някакъв си деебил с псевдоним бай ганьо за да кара немска кола, да яде кучешки колбас от Лидл и да няма роуминг е готов джагатайците и тарамбуките да изнасилват майка му в Кьолн и на други места в Европа. Те тва е либерал.
23
0
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОСЧЕ преди 3 месеца
Либерал = полудебил или пълен оллигоффрен?
22
1
 
2
 
! Отговори
Баце преди 3 месеца
Не знам обаче, как ще намерят двойник на новата лидерка. Мисията невъзможна, Годпод е създал абсолютен уникат.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не може бъде двойник на Бойко Борисов.Нема такъв.
20
1
 
1
 
! Отговори
Както казва преди 3 месеца
една нашенска поговорка-,"от трън та на глог", няма смисъл да се сменят.
19
7
 
10
 
! Отговори
Адолф Айхман преди 3 месеца
Държава водена от жена не може да бъде приета на сериозно - доказателство, че задкулистни игри дърпат конците. Янките са зионистки поддлоги, но предпочетоха пиянде смешник за президент от колкото каквато и да е фуста....
18
2
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 месеца
Днес, вместо да напишете статия за новата ръководителка на CDU, вие си правите гаргара.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Galia69

Да не мислиш, че в Русията не изнасилват хора? Вие си мислите, че по света всичко е по мед и масло. Не скъпи деца, не е! ЕС е най-уреденото място на планетата.
16
0
 
28
 
! Отговори
Galia69 преди 3 месеца
Всички ще запомнят Меркел като бабичката, която не само Германия, ами и цяла Европа осра! Нека да издигнат паметници на убитите и изнасилени германки от талибаните пред Бундестага, за да могат продажните и изродени политици да си спомнят какво са причинили на една голяма, богата и красива страна като Дойчланд.
15
10
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 месеца
До Анонимен
интересно как ли е затрила половин европа?
интересно също как лично на теб ти се отрази негативно нейната дългогодишна позиция?
със сигурност ти харесват парите на германския данъкоплатец че влизат в твоята страна и със сигурност се кефиш много да караш германска кола или нещо германско с възхитително качество
жалко че европа загуби такъв уникален лидер но това ще се усети след време.
сега на еснафите и популистите не им остава нищо освен да си поплямпат техните безмислици
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Двойникът на Бойко вече е зад решетките, в зоопарка.
13
2
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 3 месеца
Колега и ти си допуснал грешка- тя е лидер на Мюсюлманджихадисткия султанат (МДС).
12
0
 
12
 
! Отговори
Кучев преди 3 месеца
Кой знае жендъра, който ще замени Меркел може да по-зле и от нея.
11
17
 
4
 
! Отговори
Либерал преди 3 месеца
Г-жа Меркел направи много неща за Европа, но допусна и някои грешки. Нормално е, всеки греши. Тя постъпи смело и безкористно като покани бежанците, но от друга страна, даде шанс на ксенофобите да изплуват на повърхността. Не съм съгласен със строежа на Северен Поток, който създава напрежение между страните-членки. Трябва да намерим отговор на много въпроси и да помним винаги, че единството и нашите общи ценности ни правят силни! Трябва да се борим за нашия Съюз и за принципите зад които стои!
10
1
 
19
 
! Отговори
Меркел... преди 3 месеца
Дойдох, видях и осрах...
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чyмaтa си отива, но на каква цена? Затри половин Европа.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С тоя опит няма да остане безработна! Макрон ще я наеме... ...за Бриджит! На тая възраст, всички бабички изглеждат еднакво!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Утре Меркел ще отстъпи поста си като лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) след 18 години начело на партията."

Допуснали сте грешка. Меркел е лидер на Мюсюлмандемократическия съюз (МДС).
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-после да се обърше, измие и вдиша чист въздух... ...стига е салувала ипредгръщала гостите, де!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Радвам се, че нещата тогава ще бъдат малко по-спокойни - за Меркел и за мен", казва Ванецки. След 13 години в ролята си на двойничка Ванецки казва, че се чувства малко изхабена от своята служба."

Да се готви двойникът на Уди Алън, който ще трябва да играе Анегрет Крамп.