Сълзотворен газ срещу "жълти жилетки" в Париж

50 са задържани сутринта в Брюксел превантивно
Обновена: 8 дек 2018 13:05 | 8 дек 2018 12:56, Елка Василева
79
Сълзотворен газ срещу "жълти жилетки" в Париж
Снимка: Reuters

Полицията използва сълзотворен газ в центъра на Париж срещу протестиращи "жълти жилетки", които влязоха в сблъсъци със силите на реда, предаде Ройтерс.

Говорителка на полицията каза пред репортери, че на Шан-з-Елизе са се събрали около 1500 протестиращи. Властите съобщиха, че 127 души са били задържани, след като полицията открила у тях чукове, бейзболни бухалки и метални топки за петанк.

Демонстранти, развяващи френски знамена, облечени със символичните светлоотразителни жълти жилетки, се събраха днес, още преди разсъмване, край Триумфалната арка, която беше повредена при безредиците миналата седмица, предаде Асошиейтед прес. Други се подреждаха, за може дрехите и багажът им да бъдат претърсени от полицаи.

Още по темата

Групи от протестиращи, разгневени от президента Еманюел Макрон и високите данъци, се опитаха да стигнат днес до президентския дворец, заобиколени от голям брой полицаи, за да не се допуснат изблици на насилие след най-големите бунтове в Париж от десетилетия, предаде АП.

В социалните мрежи се появиха призиви за сваляне на президента Еманюел Макрон, станал изключително непопулярен и редовно обвиняван от недоволните, че е "президент на богатите", предаде Франс прес.

Полицията в Брюксел пък съобщи за около 50 задържани тази сутрин "жълти жилетки" като предохранителна мярка.

Местните власти очакваха около 12.00 ч. българско време да започне протест край сградите на институциите на ЕС в белгийската столица. Полицията е спряла първите задържани в Европейския квартал и край основните железопътни гари в града.

В района, където се очакват проявите, се наблюдава повишено полицейско присъствие, но засега обстановката изглежда спокойна. Местни медии съобщават, че "жълти жилетки" са блокирали движението по магистрала на границата с Франция. Протестиращите пропускат много бавно леки автомобили, но не позволяват преминаване на камиони.
Миналата седмица при протест на около 500 "жълти жилетки" в Брюксел станаха сблъсъци със силите на реда, бяха опожарени два полицейски автомобила. Властите съобщиха, че са установили няколко десетки виновници за размириците и повечето от тях вече са лишени от свобода, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в гугул Хитлер банката и ще видите какво разказва той за чефотския клан ротшилд
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макроне, какво стана? Ще размахваш ли още пръстче на Тръмп и на Орбан колко са льоши? Глобализма нещо не вирее? "Другари, дайте да дадем екоданъци", нещо не хваща дикиш? Гей образованието е в застой? Пълненето с африканци не върви по план? Що така? М? Чичко Шoрош и чичко Ротшилд ще те шляпат и баба ти няма да може да те спаси.
10
2
 
30
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Москва настоява всички арестувани протестиращи да бъдат НЕЗАБВНО освободени :)
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз бабофил няма да изкара мандата
8
1
 
34
 
! Отговори
Сер@ на ционизма преди 5 години
ДемоНОкрация по еврейски...Опа по европейски..Ха Ха ,май маските паднаха и сега се вижда от всеки уродливото лице на ционистко-масонската диктатура скрита зад такива вече безмислени клишета като (демокрация) (свободи) и (права) на човека
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** като по-богат от французите не протестира.
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кървавият хомодиктатор макрон избива собствения си народ!
5
1
 
28
 
! Отговори
varg преди 5 години
Да се изправиш невъоръжен срещу полицията е престъпление.
4
0
 
37
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Новост от "бастиона: на европейската "демокрация" превантивно задържане на протестиращи ахахахахахах кога тази къща от карти ще се срине?Вечер да нямасъмнения какъв фалш сеоказаха западната"свобода " и "ценности"!
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Жълтите жилетки, Макрон е фашист, терорист и диктатор и милиционер!
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София, България, засрамете се овце!
1
0
 
37
 
! Отговори
месара преди 5 години
Макрон - френският Боеко. Нагъл унищожител на народа си по чужда заповед