ЕП с нов призив с огромно мнозинство: България в Шенген

Това е петият апел на ЕП от 2011 г. насам в тази посока
Обновена: 11 дек 2018 16:03 | 11 дек 2018 14:45, Елка Василева
67
ЕП с нов призив с огромно мнозинство: България в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент подкрепи днес с огромно мнозинство нов призив за приемането на България и Румъния в Шенген. В гласуването в Страсбург участваха 659 евродепутати, от които 514 подкрепиха документа, 107 бяха против, а 38 се въздържаха.

Още по темата

ЕП настоятелно призовава във възможно най-кратък срок Съветът на ЕС да вземе незабавно решение за премахването на проверките по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници на България и Румъния.

Това е петият призив на ЕП от 2011 г. насам в тази посока, припомня БТА.

Засега Съветът на ЕС не постига необходимото единодушие за приемането на двете страни в пространството без гранични проверки.

В резолюцията, изготвена от евродепутата Сергей Станишев, се отчита, че отлагането на решението въвежда изкуствено разделение в ЕС и допринася за възхода на популизма и национализма в цяла Европа.

В обсъждането на документа снощи в заседателната зала на ЕП отсъстваше представител на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
7
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Оффф, аман от глупости. Сега вместо да чакам на дунав мост за проверка на лична карта за да ида до Букурещ, ще чакам на опашка за да си платя такса мост. Тотална безмислица.
31
12
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Голяма грешка!България е пълна с руски шпиони и мекерета, после ще се чудите кой вкарва пръжие за терористите в ЕС.
30
2
 
11
 
! Отговори
медведев преди 5 години
ЕП с нов призив с огромно мнозинство: България в Шенген---голям праз
29
7
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Докато в НС се четат "сърце-раздирателни" речи от престъпника Манол ГеноФ, Курвелие Нинова, ЖаблянкоФ и т.н. Докато ежедневно внушават в ефир, че предстои комунистически преврат България - няма да има Шенген, еврозона, инвестиции и просперитет! Ще плащаме за АЕЦ, Южен поток, НЕК, ВиК и така до края на света! Путин ни дебне отвсякъде.
28
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 5 години
Ако България беше извършила лустрация (не преименуване бкп-бсп) както направиха останалите соцстрани, отдавна да е в шенген. Това е в дъното на корупцията за която говориш: Колко държавни (от заеми) пари се изнесоха в куфарчета, с тях се направиха смесени фирми, номенклатурни/партийни дечица основаха фирми, завъртяха бизнеси или отидоха да работят по западните банките.А сега, те наистина се страхуват да дават достъп до информационни масиви на пребоядисани крадци.
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морковчето за наивници...Добре, кажете ми кой луд ще ни приеме в Шенгенската зона, след като всеки може да придобие българско гражданство за 5000 евро, включително и терористи, след което спокойно ще може да обикаля из целия ЕС???? Започнете да мислите малко с тези глави, толкова сме затънали в корупция, която е заплаха не само за нашата, ами и общата европейска сигурност!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моного щедрост много нещо, дават ни нещо дете де факто го има, ооо много сме благодарни, ще ви се изплатим с всички десеторни лихви. Гнус
25
1
 
12
 
! Отговори
Joca Amsterdam преди 5 години
Надъй са ФУЬО на пиени ЖЕНИ
24
5
 
7
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Паре им трябват на гейропата. За тва ще ни приемат, да ни истискат колкото може още. Все пак има един 40 милиарда лева депозити у банките. А те имат много бежамци да ранат!
23
1
 
19
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
"Това е ПЕТИЯТ !!!! апел на ЕП от 2011 г. насам в тази посока"--------------------Това изречение казва всичко. Навремето европейските колонизатори давали огледалца и други дреболийки на индианците , за да им покажат че ги зачитат , уважават . А в същото време ги ограбвали и унищожавали. А сега раздават празни обещания
22
6
 
4
 
! Отговори
por преди 5 години
До Ф.С.В.Абе искам да те питам, каква е разликата между *** и матрьошка? Гладам разбираш...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България се тълкуват законите, както дяволът тълкува евангелието. Шаманите казват какво означават законите. Писачите на закони може да си пишат всичко, но шаманите тълкуват, анализират. Ще издават "Тълковен речник на българския шаман".
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОО край :( добре дошли, хора от Африка!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за да приемем пакта за емиграция ли е?
18
4
 
19
 
! Отговори
28310 преди 5 години
Докато ББ от Б и престъпната му клика са в управлението на България, а не в затвора, където им е мястото е правилно да не ни допускат в Шенгенското пространство.
17
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве кавали и да ривете и да не ривети сме в ЕС и НАТО и в Шенген.На който не му отърва да яхва магарето и към.....къдет си иска.
16
1
 
13
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
абе нали ЦЦ разправяше (преди години да е било) че имало една барака на границата дето не била боядисана и за това не ни приемали? Не я ли боядисаха най накрая тази барака или ЦЦ нещо ни пързаля?
15
4
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
представям си как боко излиза и се изперчва гъделичкайки егото си ето на виждате ли направих така че да ни приемат в шенгенското пространство,аз и само аз единственно аз го постигнах нищо че в къщичката ми цари хаос от корупция и не реформирани институции но след инвестиция на европари която аз издействах за да построим една паянтова оградка сега шенген ми отвори вратите си
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да влезем в Шенген, докато вилнее корупция и няма съдебна система. Не ни приемат не защото е страшен зор дали ще си показваме паспортите на границата, а защото членството означава достъп за корумпираните български власти до информационните масиви на останалите държави. Никой не е луд да им го осигури, та влизането в Шенген няма да е скоро...
13
1
 
19
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
1.Бойко Борисов се целува-целува със Заев и като капак на всичко гърците пак ни ****аха!2." Това е петият призив на ЕП от 2011 г. насам в тази посока, припомня БТА. ".Запада не ни е**ва за нищооооо!П.П.Или Бойко Борисов не се е целувал достатъчно или ....................