ЕП с нов призив с огромно мнозинство: България в Шенген

Това е петият апел на ЕП от 2011 г. насам в тази посока
Обновена: 11 дек 2018 16:03 | 11 дек 2018 14:45, Елка Василева
67
ЕП с нов призив с огромно мнозинство: България в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент подкрепи днес с огромно мнозинство нов призив за приемането на България и Румъния в Шенген. В гласуването в Страсбург участваха 659 евродепутати, от които 514 подкрепиха документа, 107 бяха против, а 38 се въздържаха.

Още по темата

ЕП настоятелно призовава във възможно най-кратък срок Съветът на ЕС да вземе незабавно решение за премахването на проверките по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници на България и Румъния.

Това е петият призив на ЕП от 2011 г. насам в тази посока, припомня БТА.

Засега Съветът на ЕС не постига необходимото единодушие за приемането на двете страни в пространството без гранични проверки.

В резолюцията, изготвена от евродепутата Сергей Станишев, се отчита, че отлагането на решението въвежда изкуствено разделение в ЕС и допринася за възхода на популизма и национализма в цяла Европа.

В обсъждането на документа снощи в заседателната зала на ЕП отсъстваше представител на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влизаме, не се бутайте. Влизаме в Шенгенската империя. Какво дават аванта там? Ще има ли безплатни бежанци за 500 хилядния трудов недостиг на бизнеса? Има ли келепир от тая работа?
11
4
 
7
 
! Отговори
Катя преди 5 години
Абе то и в ЕС и в НАТО нямаше да влизаме ,ама сме.......
10
2
 
18
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Влизайте бе, влизайте ако щете и в зад...ка на Шенген! дреме ми на.....шишарката къде ще влизате! То от такова влизане тук и там та за това заприличахме на разградена територия! Щото само влизаме и слугуваме на чужди интереси, ама споко бе вие сте научени да влизате или по-скора да ви влиза! Е ха слолай ви и наслука като ви влезе....Шенгена де.
9
1
 
9
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Е, и?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже ми е писнало от безсмислено висене на гръцката граница, надявам се да ни приемат, че си е направо смешно.Особено на Маказа е отврат през лятото...
7
2
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Аз пък искам скоро да влезем и в еврото)) Ще стане голям смях-2 милиона гладни пенсионери ще влизат в магазините за да се хранят безплатно- МВР не може да им направи нищо- Магазините ще затворят за да не са на загуба -и ЕРпта ВИК и разни други монополисти ще изгубят 2 милиона клиента -поради простата причина че-- ТЕ! НЯМА да могат да плащат защото пенсиите им ще са 100 евро ! Дами и господа ! а хлябът ще е 1 евро доматите 2 евро месото 6 евро тока 30 евро водата 20 евро ЩЕ БЪДЕ ЕДИН АБСУРДИСТАН
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шопе,блажени са верующите.Кога влезем у Шенген ми се обади в тоя форум.То ако планът е бил да влизаме,това отдавна да се е случило.Ама същият този план е съвсем друг.Шенген ще го гледаш през крив макарон.
5
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
На някои кокошкари ще им е по добре в Серена Корея.
4
7
 
7
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Кой не иска у ЕС - еднопосочен билет за Евразия.
3
17
 
11
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
Скоро влизаме в Шенген.Тва е положението.Кой не му аресва ,влако и у северна кореа....
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак на България с огромно мнозинство ще и бъдат показани от ЕС три пръста с преобладаващ среден.А иначе за тоя Шенген ми е точно през крачола.
1
2
 
16
 
! Отговори
Спомени от Бъдещето преди 5 години
...България в Шенген - това е вече 18 апел на ЕП в тази посока...