Надхитри ли Тереза Мей привържениците на Brexit?

Британският премиер отложи гласуването по сделката с ЕС
11 дек 2018 19:40, Анисия Иванова
13

Британският премиер Тереза Мей отложи гласуването по споразумението с ЕС за Brexit. Като причина за това тя посочи, че вероятно сделката щяла да бъде отхвърлена със значително мнозинство.

Още преди Мей да направи изявлението си, във водещите британски медии се появи информация за отлагане на гласуването. Медиите посочват, че Мей би загубила при гласуването във вторник заради силната опозиция от всички страни по условията на развода, а поражението може да доведе до нейното отстраняване от поста.

Още по темата

"Не вярвам на предсказанията, че това е краят на Мей. Тя надхитри всички, най-вече привържениците на Brexit. Предложи на британците сделка, която те не приемат, а това е най-сериозният ѝ ход. Накрая британският премиер ще излезе победител и ще се отърве от всички онези хора в своята консервативна партия, които не успяха да защитят лъжите, които поднесоха по време на референдума през 2016 г", отбеляза пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов.

Миналата седмица Съдът на Европейските общности постанови, че Великобритания има едностранното право да оттегли плана си да напусне Европейския съюз, ако тя реши така преди деня на Brexit в края на март 2019 г.

Великобритания може да направи това, без да се консултира с другите страни членки на ЕС. Решението от своя страна бе приветствано от противниците на излизането на Великобритания от съюза.

"Случващото се във Великобритания и Европейския съюз е типичен пример за това какво означава в управляващата партия да има разнобой. Когато тази партия ръководи бивша империя и е една от страните с най-голям БВП в ЕС, то виждаме какъв хаос настава", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Бетина Жотева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПредполагам,че не руснаците имат полза от Тръмп,те нямат особена полза или загуба,но други държави имаха интерес от това,включително и Турция,която беше пред разпад покрай кюрдите и страната им щеше да се разпадне на части,ако не беше дошъл Тръмп.
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kaк можеш да надхитриш нещо, с което метафорично казано сте в един и същ коловоз и вървите в една и съща посока?Все едно Тръмп да надхитри руските интереси... Няма как да стане, понеже руснаците са си го подготвяли като спяща клетка тоя тюфлeк и накрая си го издигнаха и сега той прави Америка за посмешище и изпълнява руски планове и пази руски интереси и си го водят като кукла на конци.
9
3
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 5 години
АНГЛИЯ ---"ПАЗАР НА ЕС"...ХА,ХА,ХАААААААААА...КЪДЕ ГО ВИДЯ , БЕ СЛЕПОК...??!!!Май се опитваш да поставяш каруцата ...преди коня ...А??!!!НЕ НАМ....НЕ НАМ....!
8
3
 
4
 
! Отговори
ДО 3 преди 5 години
Като почнеш да работиш и плащаш в касата на ЕС колкото германците, тогава ще те питат и тебе. Типичен манталитет на голтак. Смята, че има само права, за задълженията си обаче забравя.
7
2
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Тоз Агов самона мен ли ми се струва супер противна невестулка?!
6
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги е надхитрила. Всяко мислещо МП знае че Англия е силен пазар на ЕС заради което може да диктува условията. Цялостната изгода е за Англия да предприеме стъпки към твърд брексит и се надявам да го направи! (на път са)
5
1
 
12
 
! Отговори
Е , кво е надхитрила преди 5 години
Вече ходи из целия ЕС , да се хвърля по килимите , за да РЕВИЗИРА СДЕЛКАТА ..ХА,ХА,ХА..ЮНКЕРА , Я ОТРЕЗА , КАТО КРАСТАВИЦА !НЕМА , НИКАКВИ ТАКИВА "НОВИ СДЕЛКИ " ПО БРЕКЗИТА!ЯСНО И ТОЧНО!!
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 3 V!Марш обратно в *** , некадьрнико.
3
10
 
17
 
! Отговори
V преди 5 години
Тереза Мей предприела спешна совалка за преговори забележете с кого ГЕРМАНИЯ ,ХОЛАНДИЯ И БРЮКСЕЛ ;) А България не е ли част от този ,,съюз,, Защо никой не дойде да преговаря с нас ??????????? И що никой не повдига въпроса ????? България е или не е част от ЕС ??????? Въпросите около ЕС са забулени в дълбока журналистическа и политическа тайна .КАТО ЧЕ ЛИ НЯМАМЕ ПРАВО ДАЖЕ ДА ПИТАМЕ .Тва е по зле и от съветския съюз и то по сталиново време
2
3
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Агов добре ама тая ЛилиПутка Бетина къде се слага като я знаем какво лалугерче беше на екрана и какво пъргаво и влажно пиченце развъртя из Брюксел
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асен Агов ..... ще повърна