Атентаторът Шериф – познайник на полицията

Над 700 полицаи и жандармеристи го издирват
12 дек 2018 21:09, Петя Славова
31

Двама убити и най-малко 14 ранени след масовата стрелба съвсем близо до Коледния базар във френския град Страсбург. Над 700 полицаи и жандармеристи участват в операцията по издирване на стрелеца.
Още по темата

Нападателят - 29-годишният Шериф Шекат е роден в Страсбург. Той е включен в списъка за наблюдение на предполагаеми терористи от 2016 година и е поддържал връзки с радикални групи, предаде Bulgaria ON AIR.

Той е добре познат на властите главно заради грабежи и насилие. Има 27 присъди за престъпления от общ характер, извършени във Франция, но също в Германия и Швейцария. Няколко пъти е бил вкаран в затвора.

Осъждан е на две години затвор през 2016 година за въоръжено нападение. Смята се, че се е радикализирал в затвора. Стрелецът е трябвало да бъде арестуван във вторник сутринта по подозрения за участие в обир с опит за убийство. При обиск в дома му са открити гранати. Предполагаеми негови съучастници са арестувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
И като бил включен в списъка на предполагаеми терористи кел файда? Сега може издирващите само да му се хванат за оная работа. А франсетата и немците уж ни разправяха приказки колко било добре да има емигранти. Еми тоя какъв е? Радикален ислямист роден във Франция. Оти франсетата си нямат достатъчно такива а сега и ще внасят подобни. Страшно е колко зле са управляващите у немско френско и останалите ЕУ страни. И тия уж трябва да ги слушаме за европейските ценности? Не мерси и наздраве бръснене!
26
2
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Този ако беше в САЩ досега да са го застреляли ченгетата поне 5 пъти
25
1
 
11
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Пиленцето се било радикализирало в затвора. Ами да, на Запад затворите са висши ислямски училища по тероризъм. Защо ли?Защото там са забравили, че затворът трябва да бъде га.дно място за престъпниците, когато вече няма смъртно наказание. Да знаят, че не е хубаво да се лежи и да не правят бели. Ама не - декари жилищна площ за бандита, вана, Интернет, че и проси.тутки. Място за луксозен отдих и духовна(ислямиска) преквалификация. Така ще е!
24
2
 
8
 
! Отговори
Това е бъдещето на преди 5 години
миролюбивия ислям в западноевропейските държави, където скоро мург-авите ислямски мигранти и заселници ще бъдат мнозинство
23
3
 
4
 
! Отговори
Скоро братята на преди 5 години
Шериф - героя ще подкарат под ножа българските емигранти и техните деца там, това е бъдещето на Западните държави
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дъртите *** от европейския парламент искат да разселват тая *** из всички страни в Европа..Глупости. Кой иска да разселва кореняк французи като този из Европа? Освен това е гражданин на ЕС и може да си джитка където си ще в него точно колкото и ти.
21
2
 
12
 
! Отговори
асфалдо риос преди 5 години
Франция и Белгия са тотал щета вече,просто им трябва време да го осмислят,rip....
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според ЕП борбата с тероризма трябва да бъде водена при пълно зачитане на основните права, включително защитата на данните и свободата на изразяване.":D :D :D :D
19
5
 
4
 
! Отговори
агенция близ преди 5 години
тоа същия йивял на семейни начала с евродепутата джамбазки
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма и ден след като ООН прие пакта за миграция с подпите на Германия, Франция... :D
17
5
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
В една диктатура ти нямаше да можеш да си пишеш свободните съчинения, както и кой да ти ги чете...
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той е включен в списъка за наблюдение на предполагаеми терористи "На запад службите станаха като Биг Брадър- само наблюдават сеира.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смята се, че се е радикализирал в затвора. .Веднага да се премахнат затворите от територията на съюза!!!
14
1
 
9
 
! Отговори
пакт за миграцията преди 5 години
А дъртите *** от европейския парламент искат да разселват тая *** из всички страни в Европа. И мъмрят страните, които са против техните пагубни експерименти.
13
0
 
16
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 5 години
Оставете го момчето на мира бе, гаджето го е зарязало, уволнили са го от работа, имал е трудно детство, прилошало му е и станал сакатлъка. Кво толкова- 27 присъди имал, нека поне на 30 да ги закръгли, права има човека, толерантност трябва. И разбиране.
12
0
 
6
 
! Отговори
Попаднал в затвора преди 5 години
и станал човек...мдааа!!!С 27 присъди за какъв...го пускат този социопат въобще?Писле нашата правосъдна система не била добра.То бива джендърщина ама...
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който го издаде ще получи немско гражданство без да чака.
10
1
 
13
 
! Отговори
Шериф Шекат преди 5 години
Хора, не се безпокойте, добре съм! Меркел ме прие като бежанец. Алаху Екк-бер!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като му се прочете визитката и става ясно колко джендърска държава е Франция. Французите да внимават защото под ,,наблюдение'' има хиляди последователи на Щериф.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там има още 2-3 милиона като него. Ще го намерят, ако пуснат награда.Те са продажни ко пилета.