Шериф Шекат – второ поколение французин от френско гето

Профилът му до болка познат, обясни арабист
12 дек 2018 22:23, Петя Славова
115

Двама убити и най-малко 14 ранени след масовата стрелба съвсем близо до Коледния базар във френския град Страсбург. Над 700 полицаи и жандармеристи участват в операцията по издирване на стрелеца.
Още по темата

Нападателят - 29-годишният Шериф Шекат е роден в Страсбург. Той е включен в списъка за наблюдение на предполагаеми терористи от 2016 година и е поддържал връзки с радикални групи. В момента се претърсват 30-километров диаметър мажду Франция и Германия заради убиецът.

Според арабиста проф. Владимир Чуков профилът на нападателят е до болка познат - второ поколение французин, роден и израстнал във френско гето и поел по пътя на джихадистките организации.

"Ситуацията е същата като през 2015 година и атаката срещу вестника на "Шарли Ебдо". Цели групи от френското общество са далеч от държавата. Силовият подход към тези хора обаче не действа. Не става дума само за интеграция, тук става дума за миграцията", обясни още експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му държавата нехае за хората от гетата.

"26 хил. души имат картончето "С" - т.е. са опасни хора за обществото. От Страсбург тези хора са 10%. 50 дущи от френския джихадистки контингент пък са от Страсбург. Този град е доста специфичен", допълни Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 5 години
До PolskaБез подкрепата на Франция и Германия и членството в ЕС, сега в Полша щяха да са със стандарта на живот на Украйна! Не плюй по ръката, която те храни! Франция е единстваната велика сила, която винаги е била на ваша страна. Така че покажи уважение. Франция е мултикултурна държава и бивша световна империя, цивилизовала 5 континента, а не дълбока провинция като Полша - по света известна главно с леките си жени.
54
1
 
1
 
! Отговори
Polska преди 5 години
До Vive la FranceМосю, не бих си и помислил да поучавам "Велика Франция". Ще помоля вашите политици също да не го правят спрямо Велика Полша. Това е което искам! Нека всяка жаба да си знае гьолa! Не искаме комунизма, който се опитвате да наложите на Източна Европа - 45 години ни бяха достатъчни! Не искаме мултикултуризъм. За нас Франция е провалена държава. Искаме да запазим нацията си.Със здраве!
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След.. 30 год в Германия. Полицаи спрели за проверка някакъв. Единият полицай казва на другият виж Абдула какво странно германско име тоя,Гюнтер. Това ни чака с нашата глупава наивност
52
2
 
3
 
! Отговори
Vive la France преди 5 години
До PolskaВелика Франция не приема поучения от лyмпенизирана Полша. Притеснявайте се за собствените си проблеми, господа. Франция ще се оправи.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест интегриран. Брюкселските гoвeдa да видят добре както искат да интегрират с хиляди.
50
1
 
10
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Как върви интеграцията франсета? Още ли ще ни давате акъл да приемаме и интегрираме пaплач от третия свят? Качински "който е колонизирал да ги приема".
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължение:" профилът на нападателЯТ"...Не, честно, ти наистина си брутално неграмотна, моме....
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още веднъж, госпожице Славова - НЕГРАМОТНА СТЕ!. Вземете си парите от тоя, който ви е издал дипломата не само за журналистика / ако иамте такава / , а и от основното училище. "...30 км диаметър заради убиецА"... !!!!! Ако не ти е ясно, пълен определителен член / не, нетова, за което си мислиш / се слага на съществително от мъжки род, когато е ПОДЛОГ в изречението Т.е. извършва действието !. Т.е. - можеш да го заместиш с ТОЙ... Капиши?Back to school, уважаема
47
2
 
2
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
До Плешивияи аз това чакам,братята славяни по славянска линия ще ни подаряват газ,лади москвичи,калашници,ще ходим да работим в коми за мнооого рубли,само не съм сигурен как ще се предпазим от европейските емигрантски вълни които ще заприиждат внашата просперирала страна веднъж обединим ли се с братята славяни ще превземем света,дано стане до като трето поколение след мен е все още живо
46
2
 
2
 
! Отговори
панчо преди 5 години
До Плешивияя да ни светнеш по на далеч за светлото ни бъдеще с русия какво да очакваме ?
45
0
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
лошо седларов лошотова второ поколение не израства добре интегрираносигурно не е внимавал в час по родинознаниеправи впечатление че терорът не е от емигранти а от родени и израснали в страната не успели да се интегрират и разочаровани от живота младежи
44
7
 
4
 
! Отговори
Плешивия преди 5 години
Важното е, че ЕС се разкапва отвътре. С нетърпение чакам да се разтури тоя цирк и да сме си пак с Русия. Да живее вечната славянска дружба!
43
0
 
1
 
! Отговори
Da da ama ne преди 5 години
P1rvo te sa go integrirali, posle toi e integriral dvama trima. I taka.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа колонизиран мароканец от Французите как си приличат по боята с нашия Ивайло Московски , после наще били българи ама през крив макарон.........хаха
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен този бoлкyк ми прилича на Салах!Всичко футболист на ЛивЕрпул, терорист!
40
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Петя, "-ът" се използва само ако думата в мъжки род е подлог. Освен това, шерифът /от дивия запад/ може да е с френски паспорт, но това не го прави французин.
39
0
 
9
 
! Отговори
8791 преди 5 години
Аз пък си мисля, че истинския терорист е някой кореняк французин на ими Франсоа, Рене и т.н., от бялата ра са, християнин и еитеро сексуален.От къде накъде някаква арабела, дето убитите и ранените са хранили толкова години ще е убиец?Пък и не е полит коректно да ограничаваш правата на човек въз основа неговия етнос и религия-щом те му казват да трепе невер ници, нека трепе.Иначе ще му се нарани психиката.
38
0
 
4
 
! Отговори
ами преди 5 години
Ааааа,товече няма номер 76......демокрация какво да се прави.....
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още веднъж нагледно доказателство, че интеграцията е супер неработещ подход и метод за ограничаване на заразата в цивилизованото общество. Не знаю какво още не е ясно за всички толерантни към вредителите и рушителите???
36
0
 
4
 
! Отговори
ами преди 5 години
До 76 Точно така е.....атентат....военно положение и....няма жълти жилетки....Иначе,полицията го знае и отива да го прибере сутринта,но той вече го няма.....