Край на дебненето! Френската полиция уби атентатора от Страсбург

Властите са намерили Шериф Шекат в квартал на Страсбург
Обновена: 14 дек 2018 09:01 | 13 дек 2018 23:11, Нели Христова
127
Край на дебненето! Френската полиция уби атентатора от Страсбург

Полицията е открила и е застреляла атентатора от Страсбург, предаде "Ройтерс”.

Малко по-рано тази вечер изстрели проехтяват в квартал "Лазаре” 74.  При спецакция, полицията го открива скрит в склад, а според "Фигаро”, Шериф Шекат също е отвърнал на огъня.

Още по темата

Преди няколко дни, 29-годишният мъж започна да стреля на коледния базар в Страсбург и остави три трупа след себе си. 12 бяха ранени. Въпреки че беше ранен от военните, които веднага реагират, Шериф Шекат успява да се качи на такси и да избяга.

Близо 400 полицаи издирваха мъжа, за който се знае, че е имал криминално досие, роден е във френския град, но е от марокански произход.

Антитерористично разследване и международно издирване на Шериф Шекат бяха в действие след вторник, когато трима души бяха убити и още много бяха ранени от стрелец в Страсбург. Властите посочиха именно французина от марокански произход като извършител.

Според френски медии Шекат е бил проследен до района Нойдорф в Страсбург и е убит в 21 часа местно време.

По информация на France info той е открил огън по полицията. Полицаите са отвърнали на стрелбата и в резултат Шекат е бил застрелян. Няма ранени полицаи при акцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Въпреки че беше ранен от военните, които веднага реагират, Шериф Шекат успява да се качи на такси и да избяга."Смятай за каква професионална и светкавична военна реакция става въпрос, щом е има време да си извика такси и да си тръгне от мястото на събитието.
15
1
 
27
 
! Отговори
Хубаво преди 5 години
Ама трябваше да идат и да го застрелят у тях още миналата година, като са го идентифицирали като опасен.
14
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре свършена работа. Браво на френските полицаи. Поизпотиха се, но намериха плъхa.
13
4
 
19
 
! Отговори
Френските... преди 5 години
...полицаи действаха перфектно, забавиха локализирането на терориста достатъчно време, за да получат модифицирана заповед от типа "жив или мъртъв" и само часове след това го предоставиха на обществото в съответното състояние. Мъртъв.
12
8
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Но не! Бум, бум - всеки път ги застрелват. Защо? Елементарно - властите успокояват хората с това, че са "отстранили" заплахата, и бягат от обществения интерес, който би разкрил, че нароченият е изкупителна жертва и няма нищо общо със случилото се...
11
8
 
31
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Не съм от хората, които имат склонност към конспирации, но това става вече прекалено подозрително.Как пък не успяха веднъж да заловят терорист/атентатор, та всеки път ги застрелват... При все, че на всеки е ясно от какво значение е залавянето на такъв човек. Купчини с информация за десетки други съучастници, канали, схеми, финансиране... Но не! Бум, бум - всеки път ги застрелват. Защо? Елементарно - властите успокояват хората с това, че са "отстранили" заплахата и бягат от обшествения интере
10
3
 
6
 
! Отговори
Makedoneca преди 5 години
и Требва да го Убиат а не да го Арестуват.това само в Македониа Терористи Арестуват ама не и в Еу. там на Право те застрелват ама така и Требва за Мрсните Муслимани.
9
0
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Изключително предвидимо развитие на ситуацията.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да е жив и здравсполай ви
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тридневен траур в памет на Шерифа и съд за превишили правата си френски спец части, защото той е стрелял с пистолет, а те с автоматични оръжия.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така! Със всички. Първо куршум, после въпросите.
5
6
 
20
 
! Отговори
Плюшено сърчице преди 5 години
Нас не ни е страх, добре дошли бежанци.
4
4
 
34
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Нищо не са свършили щом родата му са живи, трябва всички до стената за назидание. Знаели са много добре какво планира и са го одобрявали.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И утре един такъв уррод като убие дъщеря ви и жена ви на пазар с цел атентат и след това го убият тоя и да напишат медиите" Край, убиха атентатора" вас кво ви грее???Що нямаше през ден атентати преди 89-та бе в Европа, сммоооооотаняци шшшибанииии сорросоидни? Щото рейгън си стоеше в Белия Дом и ГорбАЧОВ ТОЖЕ В КРЕМЪЛ.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По информация на France info той е открил огън по полицията. Полицаите са отвърнали на стрелбата и в резултат Шекат е бил застрелян. Няма ранени полицаи при акцията. "Ама разбира се! Как иначе? Има ли нужда изобщо от такива обяснения, то е ясно от само себе си!
1
13
 
14
 
! Отговори
Макарон преди 5 години
Браво на полицията! Добре свършена работа, всички във Франция видяха колко ефеткивно работи правителството и властите. Браво!