Тероризъм: Ликвидираме последиците, а не проблема!

Шериф Шекат, убил трима в Страсбург, още се издирва
Обновена: 13 дек 2018 13:26 | 13 дек 2018 13:15,
14

Само преди два дни Франция отново беше ударена от терористичен акт. При открита стрелба край коледния базар в Страсбург бяха убити трима души, а други 12 - ранени.

Извършителят на терористичната атака е 29-годишният Шериф Шекат, кйто продължава да се издирва и до момента. Органите на реда предупреждават, че Шекат е въоръжен и изключително опасен.

Франция задейства максимална степен на антитерористичен план и мобилизира повече от 700 души в издирването на извършителя на атентата.

Властите призовават гражданите, които го видят, да не влизат в контакт с него, а незабавно да сигнализират до властите на спешния телефон.

Експертът по сигурност проф. Димитър Димитров коментира в студиото на "България сутрин", че извършителят на атаката в Страсбург е от типа на терористите, които са единаци, които са с криминално минало и след това са се радикализирали.

Още по темата

"Ходейки по затвори и други корективни заведения, там има възможност да се радикализират и това в техните собствени очи легитимира това, което правят", посочи той.

Славчо Велков пък беше категоричен, че в последния случай се наблюдава изключителна специфика, защото Шекат е направил всичко като отмъщение, защото е атакувал органи на реда, след като по-рано през този ден е трябвало да бъде задържан. Според експерта по сигурност не трябва да се намесва веднага религията в този случай.

"За пореден път се вижда, че ние - тези, които противодействаме на тероризма, в повечето случаи за съжаление по-скоро ликвидираме последствията от извършените актове, отколкото да извършваме превенция", каза Славчо Велков пред Bulgaria ON AIR, въпреки по думите разкритите многобройни готвени терористични актове.

Проф. Димитър Димитров беше категоричен, че освен ликвидирането на последиците, може да се работи за превенция още по-рано, за да не се стига до сблъсък между религиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 5 години
Така, в момента ислямистите лежат в "обикновенни" затвори където могат да радикализират други затворници, както се е случило с лицето. За ислямистите трябва да бъдат създадени специални съоръжения (каквито има в САЩ и Русия), къдете службите да могат свободно да ги разпитват, изтезават до пълни самопризнания и дори ликвидират. Тихо и кротко, без много шум. Самоубити. Сега либералите ще ми скочат до небето, но от толкова много права сте вързали ръцете на колегите във Франция!
10
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 5 години
Да вземат примера на,Япония и Китай и Ангола
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френските власти подгонили един доказан ислямист в точното време. За да направи проблеми и да спрат протестите, хората да се скрият в дупките си. Кои бяха жълтите жилеки и какво искаха? Вече искат военен режим, полиция навсякъде и ред и сигурност.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Ем губи довери ... трябва по някакъв начин да го спечели ... много хора вярват на медията безусловно ... като роби ... И там някакви си говорят "НИЕ СЕ БОРИМ С ТЕРОРИЗМА ТОВА НЯМА ДА НИ СПРЕ НИЕ СМЕ ДЕМОКРАТИНЧИ ПИЧОВЕ " нали много силни думи ... човек да се разплаче :(
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само искам да ви припомня, че нашите топ агенти намериха Северинчо, УЖ убиецът на Виктория, 4 дни по-късно на другия край на Европа, така че френските власти имат още 2 дни, ако дотогава не са го намерили, трябва да признаем агентите ни за най-добрите и да сме горди с това ;)
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добър ход МАКАРОН браво браво
5
0
 
22
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Решението го знае всяко дете, със закон от 10 реда, забрана на исляма и екстрадация на всеки който го изповядва. Няма джамии имами фесове бурки. Всичко навън. Търси се кой да реши проблема. Някой родолюбец християнин
4
0
 
23
 
! Отговори
там преди 5 години
Хората в Страсбург и Франция знаят ли че тяхната държава подкрепя и пази терористите в Сирия?!
3
2
 
10
 
! Отговори
Същото е преди 5 години
Когато те правят умишлено беден - всички те учат да ядеш малко, но здравословно!Алчността за пари и свръх неравномерното преразпределяне на богатствата са в основата на много социални, здравни и семейни беди.
2
3
 
16
 
! Отговори
двоен стандарт преди 5 години
А проблема е че запада дълги години се заиграваше с терористите и ги пращаше в Либия и Сирия да колят и бесят,това са си техни хора и стига крокодилски сълзи.
1
0
 
17
 
! Отговори
Какво преди 5 години
ли ще се случи, ако въоръжен християнин в СА застреля техни граждани на някакъв религиозен празник?