Британски министри: Планът за Brexit е мъртъв!

"Таймс": Част от тях не изключват и нов референдум
15 дек 2018 07:45, Анисия Иванова
40
Британски министри: Планът за Brexit е мъртъв!
Снимка: БТА

Повечето от водещите британски министри смятат плана на премиера Тереза Мей за Брекзита за мъртъв и обсъждат различни варианти, включително нов референдум по въпроса, пише в. "Таймс", цитиран от Ройтерс.
Вчера Мей изрази надежда да получи допълнителни гаранции за своя план от европейските лидери, въпреки че посещението й в Брюксел не даде резултат.

По всяка вероятност британският премиер ще получи противоположни искания от министри другата седмица, отбелязва "Таймс".

Една група, в която влизат министрите на труда и на финансите, Амбър Ръд и Филип Хамънд, е склонна да подкрепи, макар и с неохота, организирането на нов референдум, ако всички други опции бъдат изчерпани.

Друг лагер, част от който са министрите на околната среда и на вътрешните работи, Майкъл Гоув и Саджид Джавид, е против второ допитване. Гоув по-конкретно се обявява за по-близки отношения с Европейския съюз в стил Норвегия след Брекзита.

Други министри, включително този на външните работи Джереми Хънт, искат Великобритания да поеме риска да напусне ЕС без споразумение.

Планът, който Тереза Мей договори с лидерите на съюза миналия месец, среща съпротивата на много депутати от Консервативната партия на премиера, които се опасяват, че той може да остави страната в орбитата на ЕС. Мей казва, че отхвърлянето на нейния план ще предизвика риск от развод без споразумение или изобщо от пропадане на Брекзита.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
13
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
Британците могат на втори референдум да решат да останат в ЕС. Проруските *** не харесват това.
16
4
 
34
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Предстои един от най-големите циркове в съвременната история - нов референдум и голямо мнозинство против Брекзит.
15
3
 
28
 
! Отговори
напускане на ЕС преди 5 години
Сами нагазиха в блатото! Сами да се оправят! Който разчита на гласовете на множество, населяващо обилно острова и което няма нищо общо с Европа, лесно нагазва в тинята! Играчка-плачка!
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе гека първо се отървем от тях, пък после да му мислим как да им пращаме помощи.
13
8
 
5
 
! Отговори
10 преди 5 години
Възможно ли е британският паспорт да отваря най-много граници по света или са ми манипулирали мнението?
12
17
 
6
 
! Отговори
4 и 5 преди 5 години
Егалистичното и тоталитарни(демократично-фашистко) брюкселско-вашингтонско мислене и следващите го плоски пропагандни лозунги си го заври между розовите елитистки бузки. Не ми проповядвай, че референдумът като висша форма на популярно волеизлияние трябва да се пренебрегва. Някои основни принципи на демократичното общество убягват на Остта Вашингтон-Брюксел.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли не са се махнали любимите ни островяни?
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На англичаните като им турят бариерите и започнат да им искат паспорт за всяко влизане и излизане от Шенген с който така свикнаха че забравиха че живеят на остров, тогава ще се почустват хора втора ръка и съвсем ще им накафяса от Брекзита.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж, ингилизите се пишат за голема работа а всьщност са само едни алармаджии.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"UK вън от ЕС"Ние сме християни и трябва да помагаме на заблудените чада, а не да ги анатемосваме.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
UK вън от ЕС
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поданиците на нейно величество рептила, които с охота гласуваха за напускане на ЕС на референдума ще усетят с пълна сила след няколко седмици какво точно означава това. Не трябва да се допуска англичаните да си правят каквото им скимне, като са казали че ще излизат да напуснат и после да се оправят, както намерят за добре!
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова трябва да се внимава с референдумите, защото едно по-неориентирано общество може лесно да си вкара такъв автогол. Британското общество беше манипулирано по толкова елементарен начин, че загуби уважението на голяма част от хората в Европа. Честно казано, иска ми се наистина да напуснат ЕС и то без споразумение, за да се стреснат малко от собствената си глупост. Същото важи и за България - нека излезем от ЕС, както искат разни индивиди, та да се оцъкли и стресне малко това племе.
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Много си умен, но не можеш да обясниш защо когато света се глобализира благодарение на новите технологии и най-вече на Интернет и заприличва на едно село е необходимо вътре в селото да се делим и цепим на враждуващи националистически групички? Това е самоубийство за света. Който е за войни глад и мизерии застава на страната на антиглобализма. Разберете че няма друг път или трябва да се откажем от новите технологии или трябва да вървим към тотална глобализация.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великобритания налапа лъжица по голяма от устата и. След месец всички ще искат повторен референдум.
2
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобалистите няма да пуснат острова. Продължаваме с референдумите докато гoите не гласуват "правилно"! Франция отхвърли европейска конституция през 2005г., но й наложиха нова чрез лисабонския договор две години по-късно, този път без референдум. ;) Така е в Райха.Иначе в демокрацията "хората решавали". Дрън-дрън, всичко е постановка за наивници. Ще обяснят на стадото колко лош е Брекзит и че ЕСССР е като въздуха за всяко живо същество и ще останат. Без право на възражение! Защото сме свободни!
1
3
 
24
 
! Отговори
fake news преди 5 години
тия как си го вкараха. мислиха си че всички права на ЕС ще имат, америка ще им се моли и покланя. а то какво стана... ЕС ги изрита все едно са виетнам, америка се отказа с откачалник който е пътник заедно със свитата си на другите избори.трумптардите като нигел и борис се скриха и покриха сага. в реалност brexit и maga бяха едно. орхестрирано от същите хора и сега две измамени страни от ***. честито на гласувалите.