Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите

Протестът - на белгийски крайнодесни активисти
16 дек 2018 17:45, Петя Славова
99
Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите
Снимка: БТА

Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в Брюксел. Простиращи срещу споразумението на ООН за миграцията нанесоха щети в района с институциите на ЕС. На мястото бяха изпратени десетки автомобили на силите на реда, включително водни оръдия.

По-рано днес в града се състояха две прояви - на привържениците и на противниците на споразумението. По данни на властите в проявата в защита на документа са участвали около 1000 души, а противниците са били около шест пъти повече.

Два часа след началото на протеста на противниците на миграцията настъпиха безредици точно пред входа на Европейската комисия. Кордон полицаи бяха преградили достъпа до самия вход, но вандали изпочупиха стъкла на съседна сграда, също ползвана от ЕК.

По-рано противниците на миграцията настояха за оставката на правителството и за поставяне на националния интерес над всичко. Те призоваха границите на страната да бъдат затворени.


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 месеца
Пише работническа класа на плакатите.
62
0
 
7
 
! Отговори
До ляв преди 3 месеца
Ок, няма да се делим и да сме пещерняци. Но не пещерняците искат да отидат в африка или бл изток.... НАЛИ?! Май от там искат на софрата дандойдат пещерняците
61
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Спахте а? Това е разплатата за отрязаните ръце на 40000 деца в конго по заповед на Леополд 1. Скоро емиграция от запад на изток. Юдеите чрез демократични но глобални методи превзе западна европа чрез исляма и то без война. Вече е записано със златни букви в историята този уникален случай
60
3
 
8
 
! Отговори
Присмехулник преди 3 месеца
наричат ги крайно - десни, защото още не са чели анализите на експертите от дойче веле и анализите на американски нпо организъции с немски имена. може изобщо да не е потвърдено, но е повече от пределно ясно, че пак са се намесили руски хакери от фабриката за руски тролове...
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
чудно ми е тук как още не са написали че путин е виновен
58
1
 
31
 
! Отговори
това е, няма начин преди 3 месеца
трябва да се измитат и изринат шорошите!
57
0
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 53 преди 3 месеца
Мисля че, бълнуваш и не си добре, затова ти се привижда: изчетох постовете и не забелязах никой да е писал за "пълно с десни анти мигрантски лозунги на снимките". Аз в моя пост 39 написах:
"Виж в интернет снимки с фламандски знамена и огньове.."
После ти изпратих думите с които да направиш гугъл, понеже питаш, искаш да видиш и не знаеш как.
...пиши на фламандски или на патагонски ако искаш, твоя работа!
56
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 250 г в Англия са ловили вещици и са ги горили на клада. Сега всеки който е против мейнстрима е нацист. Изглежда че католиците винаги изпадат в крайности.
55
1
 
1
 
! Отговори
До 53 преди 3 месеца
какъв ти е проблемът всъщност?
54
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ляв
Ами не, не всички са хора!!! Тези, дето газиха хората с камиони по Коледните базари НЕ СА ХОРА!!! И ти явно не си от хората, щом си тръгнал да защитаваш убийци! Никой не е против мигранти, отишли да работят някъде, но всички са против изнасилвачите и убийците, с които напълниха Европа.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
brussels flemish party protests
чети и гледай
...и се научи да ползваш интернет
_______________
А къде по точно в brussels flemish party protests е пълно с десни анти мигранстки лозунги на снимките които нашите комунистически леви сайтове не искат да публикуват, а вместо това публикива леви лозунги от протеста? Какво пише на лозунгите в бруселс флемиш парти протестст, и от кога фламанците заговориха на английски?
52
1
 
5
 
! Отговори
До 44,53 преди 3 месеца
А къде по точно в Интернет?
Та къде по точно е пълният Интернет
__________-
brussels flemish party protests
чети и гледай
...и се научи да ползваш интернет
51
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
брюксел чак пък недоволен от емигрантите ? нали продължават да си ги канят ? или разчитаха на квотите, да ги тропосат на малките крайни държави ? чер ните искат там - да си ги държат там !
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До @
До Странна работа
Сигурно защото сайтът е ляв и е подбрал такава снимка...
...
Сигурно е заради това, в България всички сайтове са леви и комунистически, заглавията им десни, ама сниките им към статиите леви - тайна лява комунистическ пропаганда.

Та къде по точно е пълният Интернет със снимки от антимигрантски лозунги на протестиращи в Брюксел, това не разбрахме?
49
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ляв 47
Прибирай се в прайда бе! Какво искаш, всички да си дават задника като тебе ли?
48
1
 
12
 
! Отговори
@ преди 3 месеца
До Странна работа
Сигурно защото сайтът е ляв и е подбрал такава снимка... или пък защото хората протестиращи против масовата емиграция по цяла Европа не са "екстремисти" или "нацисти", както внушава неокомунистическата пропаганда, а са нормални работещи хора загрижени за страната си. от там и лозунгът - съвсем на място ;)
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ляв
Хората си имат род, вяра, родина и ценности! Те са тяхно свещенно прави и трябва да си ги пазят! Тъй като ти явно нямаш такива, най-малкото е да не говориш от името на хората!
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я, как се загрижил за ЕС българина. От България мигрантите бягат дори и да ги вържеш, но българина се загрижил за ЕС и проблемите му с мигрантите, а в същото време българите се третират в ЕС по зле и от мигрантите, всички в ЕС гледат с гнусно презрение на българина и всеки мигрант стои много по-високо в социалната йерархия от който и да е българин.
45
44
 
2
 
! Отговори
Ляв преди 3 месеца
Глобализма е естествен процес на нещата. Еволюция. Не се дръжте като пещeрняци, излагате се. Време е да спрем да се делим на племена и да осъзнаем, че всички сме първо хора.
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За сичко са виновни мигрантите, в ЕС няма криза и нещата се развиват добре, но мигрантите пречат да се дига мерезето. Ако ги нямаше миграните мерезето в ЕС ще се дигне на 5 хил евро, защото всичко се развива прекрасно, но мигрантите пречат на развитието, очевидно е, че за това протестират хората и в Брюксел и в Париж.