Станишев: Реалистично е през 2019 г. да сме в Шенген!

Ще е нужен обаче натиск, заяви председателят на ПЕС
16 дек 2018 20:45, Петя Славова
51

"Най-реалистично е през 2019 година България и Румъния да бъдат в Шенген с всички граници. Но за това е нужен натиск, нужна е дипломатическа офанзива. Позицията на ЕП от тази седмица за Шенген дава още един инструмент на правителството за натиск в Съвета за приемането ни", заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Освен това има въпроси в Европейския съвет, по които Холандия (б.р. - основен противник на приемането ни в Шенген) има интереси и по тях трябва да се преговаря, като в този процес отстоим нашия интерес за Шенген, заяви Станишев и даде пример със седалището на Европейската агенция по лекарствата, което след Brexit беше решено да е в Холандия.

"Срамно е, че Европейският съвет на присъства на дебата в ЕП тази седмица за Шенген, защото този дебат и тази позиция се отнасят към Европейския съвет. Нямаше ги, защото няма какво да кажат. През юли министрите на вътрешните работи и на правосъдието на Австрия, казаха пред комисията LIBE, че по време на австрийското председателство въпросът за България и Румъния в Шенген ще бъде поставен и ще бъде разгледан. Това не се случи," заяви лидерът на ПЕС.

"Неочаквано, но не решаващо, както личи от резултата" - така Сергей Станишев коментира отсъствието на лидера на БСП Корнелия Нинова от конгреса в Лисабон, където той беше преизбран за лидер на ПЕС трети мандат. Той коментира избора си и забавеното поздравление от ръководството на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37 и 38 напълно сте прави но не не разбирате тънкия хумор на СерГей.Той има предвид че е вероятно България и през 2019 да го направи евродепутат и той ще е в Шенген.И нали и той като Бойко и Луй 16 е проявление на държавата значи и България ще е в Шенген.
31
1
 
1
 
! Отговори
мая манолова преди 5 години
Тоя па
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв Шенген ги гони пък тези? Границата ни разграден двор, летището също - всеки може да си влезе и излезе и никой няма даже да разбере. Корупция на всякакво ниво и т.н.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да ни приемат докато се шири корупция и съдебната система не работи. Останалите държави от ЕС не искат нашите бандити да имат достъп до информационните масиви. За нищо друго не става дума и само заради това не сме приети
28
0
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 5 години
България - просякинята на Европа. За всичко трябва да проси и да се моли и всички и размахват пръст и я подритвят като изтривалка.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев е великан в сравнение с подр-исканото джудже Боко тиквата. Вярно е, че Шенген не е важен за обикновените граждани, а само за престъпниците и трафикантите, но все пак влизането в Шенген е голям скок напред за България. Браво на Станишев, защитава националния интерес на България!
25
0
 
3
 
! Отговори
До идиoта преди 5 години
До *** !!!Видя ли въобще какво е казал? Всичко беше 100% вярно. Много си смел да обиждаш зад компютъра, мaймунке. Ела ми на живо и така ще те оправя, че месеци наред ще виждаш звезди посред бял ден.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали е реалистично Станишев 2019 да е в затвора?
23
0
 
2
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Колкото и да не искам да го напиша - този път Станишката е прав, ама много прав... А само часове/ден след неговите думи Баце Тиква се показа на интервю от Брюксел и каза, че влизането ни в Шенген по море и въздух е оптималното което може да се направи. За пореден път предаде национален интерес...
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При тия смехотворни заплати у нас, верно всички ще заминем за Шенген.
21
4
 
6
 
! Отговори
IDIOT !!! преди 5 години
До Анонимен - 29така наречения "г-н Станишев" е евреин без нито един ден трудов стаж в живота си !син е на биш член на ЦК на БКП от където е изгонен за корупция още по времето на Живков !!!"г-н Станишев" заедно с евреите Жан Виденов, Милен Велчев (бивш служител на ЖП Морган) и Филип Димитров е отговорен за 90% от външния дълг на България !!!глу_паво племе сте това Българите - за това кой не ви хванал не ви е "оправил"
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушам г-н Станишев и си личи защо е шеф на ПЕС. Много интелигентен човек с класа над всички настоящи политици в България. Изпълнили сме всички изисквания за Шенген, но не ни пускат в него и се държат с нас като с втора ръка граждани на съюза. Така се създават разединенията в Европа! Трябва да упражним натиск върху холандското правителство. Бойко вместо само да ги целува да тропне веднъж по масата и да защити интересите ни! Стига са се отнасяли с неуважение към България холандските циции.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България върви напред и се развива, скоро ще стане членка на Шенген, а червените русофили са позеленяли от яд.
18
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Сбогом,другари,и не се връщайте от Шенген!Амин.
17
2
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
Къв Шенген бе, ***, Европа се разпада, кой му пука за шенгени
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напоследък приказките на Борисов, Цветанов и Станишев странно се прирокриват.
15
5
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Айде , почвайте пак да плюете бат Бойко.
14
2
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Нямам нищо против да чакам на граничен контрол, нека другите си минават свободно, аз нямам проблем да се редя на опашките. Щом нашите по-страши евроатлантически парнтьори са решили така, значи така е най-добре за нас българите, те знаят най-добре какво да решат за нас.
13
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
На мен ми е през оная работа дали ще ни приемат в Шенген и дали ще се редя на опашки при преминаването на границата докато белите европейци си минават свободно. На бъгларите ни е все едно, че ни третират като втора ръка, важното е, че ни пускат на запад да им мием улиците и да им слугуваме да изкарваме евра да си купуваме западни таралясници и да караме по магистралите.