ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море

Брюксел не одобрява използването на военна сила от Русия
17 дек 2018 19:58,
142
ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море
Снимка: Reuters

Европейският съюз ще изпрати през 2019 г. експертна мисия в Украйна, която да подготви оказването на помощ на региона на Азовско море, пострадал от "ограниченията над корабоплаването в региона". Това се казва в заключителния документ, приет на състоялото се днес в Брюксел заседание на Съвета на асоциацията ЕС - Украйна, цитиран от ТАСС.

От украинска страна в заседанието участва премиерът на страната Володимир Гройсман, а от ЕС - върховната му представителка по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, съобщава БТА.

Още по темата

"ЕС е готов да предприеме мерки за засилване на своята подкрепа, и по-конкретно, на пострадалите от положението в Азовско море региони на Украйна. В този контекст ЕС възнамерява да изпрати оценъчна мисия в Украйна в началото на 2019 г.", се казва в документа.

На съвместна пресконференция с Гройсман след заседанието Могерини отказа да коментира твърдението на руския външен министър Сергей Лавров, че Украйна подготвя провеждането на нови провокации срещу Русия.

Тя посочи също, че използването от Русия на военна сила срещу украинските кораби няма никакво оправдание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
13
 
40
 
! Отговори
Водач преди 5 години
Значи когато Украйна прекъсна тока, спря отоплението, спря газта, спря пенсийте, спря доставките на стоки, спря и водата на Крим и остави Кримчани на произвола на съдбата, защо не чух ЕС да плаче???
94
11
 
25
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Да взема да те поправя САЩ са най големите поробители още си държат индианците в резервати ,а както знаем те са законните жители на Северна Америка .Освен това са поробили още 140 държави по света с военните си бази и държат хората в робство там .Нагледен пример е България и американските марици дето съдират кожата на народа с непосилни сметки за ток .
93
6
 
15
 
! Отговори
човек преди 5 години
а на европейските управници кой ще помага като са затънали и затъват а какво ги очаква представа си нямат.
92
8
 
17
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Докога ? Бедните еврогейци все така да наказват Русия .Путин освен да им благодари друго не може да направи .Само че ако аз съм на неговото място така ще накажа евро****** посред зима като им спра газа през Украйна че те за нула време ще станат на шушулки .Ама и неговото търпение ще свърши и тогава майка им жална на англосаксите и всичките вкупом ще му коленичат на червеният килим в кремъл за милост .
91
0
 
0
 
! Отговори
ttt преди 5 години
До Губкинне те разбирам
90
8
 
24
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Брюксел не одобрява военна сила от Русия ! Че кой го пита Брюксел бе ,Русия си е в правото даже да убива нападателите на нейните граници .Това да не е България с падналата ограда по Турската граница която незаконните нарушители я минават на юруш където и както си искат .
89
14
 
6
 
! Отговори
Турк преди 5 години
В русия путин има абсолютната власт, както е в С. Корея или както са били фараоните. За най лошото състояние (финансово и по отношение на дипломацията) на русия откакто съществува кой да обвиним - Колагин или путин? Вие кажете!!
88
6
 
20
 
! Отговори
Муаха-ха преди 5 години
Така им помогнаха на тия чукундури, че идват тука, у нас да заработват- дето и африканци не искат...
87
27
 
8
 
! Отговори
Турк преди 5 години
Руснаците станаха за смях пред света благодарение на путин. Благодаря на съдбата, че не съм руснак.
86
3
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До ЕС И САЩминалия месец бех в/на украйна. не знам тоя дето ти диктува тия работи за стандарта на живота, ама горе доле са пропаднали, като колко слушахме че румънците са пропаднали а накрая се оказа че сме за реанимация
85
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мостът ще съборят ли? Само ги лъжат от ЕС. Ще им пратят ГМО американска царевица и соя, говеждо бодибилдърско и пуешко динозавърско.
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 83Че как КОГА.............КОГАТО "приеме"Турция!!!! Хи-хи-хи....ТОЕСТ...Н-И-К-О-Г-А!!!!!! Турция вече 50 години е "асоцииран член", а на укропите ще им трябва поне два пъти повече!!! Ако оцелее дотогава де!!!
83
8
 
18
 
! Отговори
ЕС И САЩ преди 5 години
така "помогнаха" на Украйна,че сега стандарта на живот в Украйна е по-нисък от повечето Африкански държави .....ето така помагат ЕС И САЩ !
82
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е Руски. Донецк и Луганск също. Украйна нека си я вземе ЕС (*** що ЕС не я иска бе?).
81
4
 
16
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Европейските политици(повечето) са слуги и продажници!!!
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца българите не миеха улиците в Москва. Стандарта на живот беше горе-долу еднакъв в цяла Източна Европа.
79
4
 
7
 
! Отговори
Губкин преди 5 години
До бай ганюНе знам за ония отгоре с подробности как живееха,моите родители по това време бяха млади и заплатите в бившата СССР,както и за много други бяха по привлекателни там отколкото в БГ.от както имаме голямата демокрация и свобода се повтаря малко dejavu,хората масово бягат където се плащат пари,а човешките права и свободи си остават при нас
78
14
 
7
 
! Отговори
солидарност преди 5 години
Колкото повече рашистите се заяждат с Украйна, толкова повече ЕС се солидаризира и в резултат сближението става необратимо.Русия загуби Украйна и всичките бивши съюзни републики. Провала на Путин вече надминава този на Горбачов.
77
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изненадан съм че сред русофилството има толкова захлупени хора, те дори не са разбрали че Украйна има безвизов режим с ЕС от година и половина....Изненадам съм, че сред мразещите има толкова отворени, та дори не са разбрали, че безвизовия режим за свободно придвижване на Украйна с ЕС изискава украинеца да представя по 150 евро на ден, билет за отиване и връщане и не повече от 3 месеца - свободно придвижвaне, кой може да си го позволи - ха ха хааа, по добре си бяха с визите
76
6
 
5
 
! Отговори
няма преди 5 години
Путин не може да си поиска Аляска защото не може да плати дълговете които Ленин направи.