ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море

Брюксел не одобрява използването на военна сила от Русия
17 дек 2018 19:58,
142
ЕС ще осигури помощ на Украйна за региона на Азовско море
Снимка: Reuters

Европейският съюз ще изпрати през 2019 г. експертна мисия в Украйна, която да подготви оказването на помощ на региона на Азовско море, пострадал от "ограниченията над корабоплаването в региона". Това се казва в заключителния документ, приет на състоялото се днес в Брюксел заседание на Съвета на асоциацията ЕС - Украйна, цитиран от ТАСС.

От украинска страна в заседанието участва премиерът на страната Володимир Гройсман, а от ЕС - върховната му представителка по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини, съобщава БТА.

Още по темата

"ЕС е готов да предприеме мерки за засилване на своята подкрепа, и по-конкретно, на пострадалите от положението в Азовско море региони на Украйна. В този контекст ЕС възнамерява да изпрати оценъчна мисия в Украйна в началото на 2019 г.", се казва в документа.

На съвместна пресконференция с Гройсман след заседанието Могерини отказа да коментира твърдението на руския външен министър Сергей Лавров, че Украйна подготвя провеждането на нови провокации срещу Русия.

Тя посочи също, че използването от Русия на военна сила срещу украинските кораби няма никакво оправдание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До Губкинживееха охолно онези отгоре а ни говореха за равенство но само някои бяха превигилированите другите живеехме в страх и подтисничество без свобода която имаме сега,пари се правят при всяка система но свобода не всяка система предоставяаз ценя сегашната си свобода и човешки права а заплатата си зависи от мен ако ми се работи и съм амбициозен вратите пред мен са отворени и никой няма да ме докладва набанда еснафи че съм долен капиталист за да свърша в затвора
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков и при руската окупация нямаше тоалетна хартия и банани а днес при демокрацията и ЕС имаме тоалетна хартия и банани в магазините!
73
5
 
15
 
! Отговори
Губкин преди 5 години
До Кросовки 1984г баща ми беше началник строително управление в СССР,заплатите бяха 2 до 3 пъти по високи от това което споменавате,вярно е,че не знаеха какво са дънки,дъвки,найлонови чорапогащници и прочие,но живееха охолно и то доста
72
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72Хи-хи-хи.......а пък от русофобите какво друго можеш да очакваш, освен това, че нищо не разбира от това, което му се казва!!! Ха-ха-ха..дали били "безвизов режим"!!!! Че това е РАЗРЕШЕНИЕ САМО ЗА 90 ДНИ, и то след щателна проверка къде, как, защо отиваш, имаш ли пари за преживяване и т.н. май не го знаеш!!! И няма НИКАКЪВ ИСТИНСКИ БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ!!!! Но за да разбежеш това ТРЯБВА АКЪЛ, какъвто в русофобита АБСОЛЮТНО ОТСЪСТВУВА!!!! Че откъде да го има, на триполовите не им трябва!!
71
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
А Путин не иска ли Аляска...
70
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"А ЕС няма ли да даде на Украйна така жадувания и обещаван безвизов режим за свободно пътуване в ЕС? "Изненадан съм че сред русофилството има толкова захлупени хора, те дори не са разбрали че Украйна има безвизов режим с ЕС от година и половина. Ама къде ти русофил да научи такова нещо като е забол главата само лъжливи руски сайтове които никога няма да напишат че Украйна има безвизов режим с ЕС а "велика" Русия няма и няма да има докато се управлява от фашагата Путин.
69
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 65С твоите "научни знания" ставаш само за посмешище!!! А случайно да знаеш, че краварите са искали да им се плаща само в злато и ВСИЧКО ИМ Е ИЗПЛАТЕНО!!!???? Но на такива, които не ходят на училище, това разбира се, не им е известно! А всъщност, откъде и да знаеш.....като четеш фейк-нюза от западенските вестници, ДЕТО НЯМА НИТО ЕДНА ДУМА ИСТИНА, какво може да се очаква!!!!
68
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЕС няма ли да даде на Украйна така жадувания и обещаван безвизов режим за свободно пътуване в ЕС?
67
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63А какво ще им "помага"??? Ще учи укропските войничета как да си обуват чоропогащниците???
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НАТО кога ще помогне?
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЕС няма ли да приеме Украйна за член, поне да за асоцииран член да я приеме? Турция е асоцииран член на ЕС от 1963 година, ако Украйна се асоциира сега може и след 100 години да стане член.
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До56. Продължение. През ВСВ 4. кораба 1938г. с жито пътуват за СССР. Сталин обещава да плати. Но така и не плаща.
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Възмутен 56Я се разкарай с тия измислици бе........по тая логика, сега КОГАТО краварите са "взели" безпрецедентен кредит от ЦЕЛИЯ СВЯТ, ТОВА ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ НИЕ ГИ ХРАНИМЕ!!?????? И трябва да ти кажа, че както вървят нещата, ако тия нещастници скоро не подпалят нова война, за да има как да си "занулят" дълговете, ЩЕ ИМА ДА *** ОТ ГЛАД!!!! Не им го пожелавам, но логиката на нещата е такава .......НЕ КОПАЙ ЯМА ДРУГИМУ!!! И още..........ВСЕКИ СИ ПЛАЩА ЗА гяволиите!!!
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61И НАТО ще помогне !
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Европейският съюз ще изпрати през 2019 г. експертна мисия в Украйна"Ми то има ли още такава държава Украйна?
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НАТО няма ли да помогне? Защо е толкова свенливо НАТО, защо се държи като свенлива мома?
59
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Става въпрос за Калпак--***.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Руския Гулаг е конгломерат от над сто поробени народности, според руските источници !За какв "един народ" бълнуваш...я прочети руския Буквар за първи клас !
57
4
 
20
 
! Отговори
Браво ма ЕС преди 5 години
ЕС ще изпрати хомо-дружинки да правят гей-паради и концерти по брега на Азовско море да усвояват Украинците европейските ценности и да се приобщават към цивилизацията.
56
2
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА--52Една фанелка ,която тук струваше 9,60 лв,там вървеше 50-70 рубли. работниците вземаха 140 рубли. Една ***,която я даваха на нашите трактористи там струваше 120 рубли.Само железарията беше евтина.