37 осквернени паметника в еврейско гробище във Франция

Властите не съобщават дали имат заподозрени за вандализма
18 дек 2018 22:36,
107
37 осквернени паметника в еврейско гробище във Франция
Снимка: Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф"

Френски чиновници изразиха уважението си към еврейското гробище близо до Страсбург, където 37 надгробни плочи и паметник на жертвите на Холокоста бяха надраскани със свастики и други антисемитски графити през същата седмица, в която смъртоносна атака разтърси нацията, съобщава Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф".

Още по темата

"Когато някое място на паметта е осквернено, цялата република е опетнена. Прави се всичко, за да се идентифицират и задържат авторите на това оскверняване." Това написа в Twitter френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, след като посети гробището в Херлисхайм.

Властите не са съобщили дали имат заподозрени за вандализма, който се е извършил в понеделник вечер или във вторник сутринта в град Херлисхайм, град с по-малко от 5000 души на няколко мили от Страсбург, в североизточния район на Франция.

Инцидентът се случи в напрегнат период за нацията, разтърсена от онова, което властите нарекоха терористична атака на коледния пазар в Страсбург във вторник, протестите на "Жълтите жилетки" от последните седмици и повишаването на антисемитските действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
То се вижда кои са нацистите а именно ислямистите!Англия се спасиха изключително мъдри хора неслучайно законът на ом е открит в дневниците на Кавендиш живял много преди това.Немци щели да ги управляват смех!
20
1
 
9
 
! Отговори
днесбг фашитски сайт преди 5 години
ЗАЩО НЕ ПИШИТЕ РЕАЛНИТЕ ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ?ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНА СЪРП И ЧУК И ПО РАВНО РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА БЛГАТА СТРАХ МАЙКА ГОЛЯМ СТРАХ КАЗАХ ВИ *** СТРОЯ ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ СМЕНЕН .
19
3
 
16
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
До кога ще с опитват да издигат в култ, една етнос, така мразена от много страни? Казвам етнос, защото насилствения начин, по който присвоиха земята на палестинците, и си направиха там своя държава, никога няма да бъде забравен! И затова и арабите , никога няма да спрат да мразят тази етнос! И измисленият от тези лъжци Холокост, начинът по който изиграха някога Германия, да им плаща репарации, все някога ще излезе наяве истината и за това! Така, че нормално да има толкова злоба към тях!
18
13
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До Анонимен 20Напълно съм съгласен, че да се осквернят гробовете е върхът на диващината! Такава рядно срещана диващина преживяхме през 1984-1985 г., когато балканските диваци - българите разрушиха повечето турски гробища по кърджалийско! Например гробището на нашето село беше подравнено с 4 танка в продъжение на един следобед! българи и цивилизация, ха?!
17
4
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Във всяка нация има различни религии. Има българи християни - католици или православни, мохамедани, протестанти и пр. Има араби - християни, шиити, сунити и т.н. Само една нация в света няма и не може да има различна вяра - евреите. Няма евреи-християни или евреи мюсюлмани. Това се казва нацизъм. Така че свастиката им приляга перфектно.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари???? Товаришчи!!!!Абе, тука сте си спретнали среднощен пленум.
15
6
 
7
 
! Отговори
Американофил преди 5 години
До АнонименНапълно права си. Франция вече е опасно място не само за евреи, но и за християни. Некадърните чиновници в ЕС и политиката им на отворени врати възродиха неонацизма. Но който каквото си направи. Жалко за невинните, обикновенни хора. Ако съм евреин си стягам багажа и напускам на момента. Във Франция само мюсюлманите са 7 милиона.
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Когато някое място на паметта е осквернено, цялата република е опетнена"---Това да го запомнят и "нашите", които пращат бояджии да оскверняват Паметника на Съветската Армия. За съжаление, не можеш да искаш от Мисирката на Вътрешните работи, редова калинка ... пардон, руминка на герп, да разсъждава като френския вътршен министър.
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започва се. Гадориите от миналото се връщат. А може и да е старата песен на нов глас. Не знам кой и защо го прави но това е отвратително. Няма по -гнусно нещо от това да оскверняваш гробове. И да се държиш като фанатик. Само заради това бих оправдала евреите за всяко тяхно действие защото се поставям на тяхно място. Ако някой оскверни гроба на баща ми и разбера кой е главата му ще хвърчи без оглед на последствията.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми даааааа ... за съжаление този еврейски проблем все още не е разрешен окончателно и веднъж-завинаги!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не ме лъже паметта, нацистите не бяха ли окупирали Франция или франсетата са забравили? Сигурно ги учат в училище, че не е имало окупация, а присъствие, да не засегнат немците. Веднъж колаборационист, винаги колаборационист.
10
4
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
В цяла Западна Европа се надига вълна от антисемитизъм, но от нашите медии - нито думичка. Що ли тъй?
9
6
 
12
 
! Отговори
Американофил преди 5 години
Франция с всеки ден се превръща все повече и повече в провалена държава. Преди година по иденнтичен начин бяха осквернили гроба на Де Гол. Доналд Тръмп: "Париж вече не е Париж". Добре че Англия се спасява от потъващия кораб!
8
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато някое място на паметта е осквернено, цялата република е опетнена."Само дето подобни гръмки изказвания ги правите когато еврейски гробища биват осквернявани- останалите кучета ги яли и дори не влизат в новините.
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До антисемитизъмомраза към нацизма,евреите не са нацисти-----И аз мислех,че не може да бъде да са фашисти след ВСВ,няма как,но се оказа че има две групи евреи,едните комунисти,а другите фашисти.Просто не можех да повярвам,но наистина е така.
6
4
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ся масово трябва да вием като вуци за обичаните от всички нас евреи!
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С радост установявам, че има все поврче доказателства за осъзнаването на т.нар. от евреите гои, или ***, както евреите наричат всички нас, останалите. Съвсем бяха обнаглели (както се казва на руски) децата на Цион между 1989-та и 2010-та. И особено между 1996-та и 2013-та. (Защо ли?:)) Е, илюзорното им "господство" свършва. Този път завинаги. И окончателно ще приключи на 17-ти март 2019-та. (Защо ли?:)) А французите да внимават да не изгорят пак Жана Д'Арк!:) По погрешка.:)
4
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И щото е еврейско, трябва да търсим вандалите по-усилено ли? С какво е по-различно това гробище от останалите редовно осквернявани гробища? Да не би евреите да не гният???
3
5
 
15
 
! Отговори
голема работа преди 5 години
да им стиснеш ръка на такива,има баланс,шегувам се
2
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон пред извършителите на това благородно дело. Нека властитие издигнат техен паметник в центъра на Страсбург до Европейския парламент