37 осквернени паметника в еврейско гробище във Франция

Властите не съобщават дали имат заподозрени за вандализма
18 дек 2018 22:36,
107
37 осквернени паметника в еврейско гробище във Франция
Снимка: Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф"

Френски чиновници изразиха уважението си към еврейското гробище близо до Страсбург, където 37 надгробни плочи и паметник на жертвите на Холокоста бяха надраскани със свастики и други антисемитски графити през същата седмица, в която смъртоносна атака разтърси нацията, съобщава Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф".

Още по темата

"Когато някое място на паметта е осквернено, цялата република е опетнена. Прави се всичко, за да се идентифицират и задържат авторите на това оскверняване." Това написа в Twitter френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, след като посети гробището в Херлисхайм.

Властите не са съобщили дали имат заподозрени за вандализма, който се е извършил в понеделник вечер или във вторник сутринта в град Херлисхайм, град с по-малко от 5000 души на няколко мили от Страсбург, в североизточния район на Франция.

Инцидентът се случи в напрегнат период за нацията, разтърсена от онова, което властите нарекоха терористична атака на коледния пазар в Страсбург във вторник, протестите на "Жълтите жилетки" от последните седмици и повишаването на антисемитските действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
28
 
! Отговори
ВЪПРОС? преди 5 години
А евреите етнос или са, или просто религия към които принадлежат група от хора, като например християни и мюсюлмани?