Хиляди вече пети ден протестират в Унгария

Недоволството им е от политиката на премиера Орбан
18 дек 2018 08:40, Елка Василева
39
Хиляди вече пети ден протестират в Унгария
Снимка: Reuters

Няколко хиляди унгарци излязоха снощи за пети пореден ден на протест срещу премиера Виктор Орбан пред сградата на държавната телевизия в Будапеща въпреки минусовите температури, предаде Асошиейтед прес.

Депутати от всички опозиционни партии излязоха на временна трибуна, за да обявят, че протестите ще продължат, докато не им бъде позволено да прочетат исканията си по държавната телевизия.

Още по темата

Протестите започнаха срещу закон, който на практика позволява възстановяването на шестдневната работна седмица, ако служителят се съгласи. Изплащането на надбавките за извънреден труд обаче може да се забавя до три години. Според правителството законът ще намали недостига на работна ръка в процъфтяващи сектори и ще даде на работниците възможност да печелят повече.

Исканията на протестиращите обаче се разшириха, като вече включват премахване на корупцията, създаване на независима съдебна власт и гарантиране на неутралитета на държавните медии, отбелязва АП.

По-рано вчера група от 10 унгарски депутати влезе в сградата на Унгарската държавна медийна компания в Будапеща. Някои от тях бяха изведени от охраната. Според депутатите полицията е последвала заповедите на частните охранители, извеждайки ги от медията, вместо да защити правото им да влизат в обществени сгради.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: протестиунгарци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
И на тия шорош / ЦРУ/ им облече жълтите жилетки. Що ще излезе незнам, Майдан, Шанс елизе в елоу, Арабска пролет, Пражка пролет или Унгарска зима. Ама мътят му на Орбан водата!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорош - кошмарът на Орбан !
29
10
 
6
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
За разлика от Бай ***, унгарците НЕ са стояли 800 години под робство , от ИЗМИСЛЕНАТА си 13000 г история! Стой на топло ***, и плащай най - много а получавай най-малко- ти го заслужаваш!!
28
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Нещо не си разбрал-полагането на извънреден труд е доброволно.."Верно че е доброволно-имаш право да откажеш...и после да си събереш партакешите!В София не е никакъв проблем,ама в провинцията и ако си на години....Отделно заплащането въобще не нужното и си намират начини да го узаконят.Впрочем,чорбаджията беше комунист,после стана гербаджия,а сега не го знам какъв е,но поне не ни кара вече да ходим да му гласуваме.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига левичаро-либерастко хипи плюене. Унгария и Полша са бастионите на европейската цивилизация и на дясното в Европа. Само те останаха за съжаление.. Последната крепост на разума. Законът позволява ако някой иска да работи повече часове за по-голямо заплащане, да има тази възможност. Ясно е, че протестите са подпомагани от Отворено Общество и от социалистите. След протестите във Франция, глобалистите отвръщат на удъра с протест в сърцето на консервативна Европа.
26
5
 
17
 
! Отговори
кви хиляди,бе преди 5 години
Да има не повече от 100-150 човека,хилят се и си приказват,дават им по 20$ за 1 час,повечето са студенти!Също като нашите на гей-парада!Ми прави са децата,щом има сeрсeми да раздават пари,ще ги вземат!На Орбан му е през оная работа!
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи дедо Зорош още има конти.
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаНещо не си разбарал - полагането на извънред труд е доброволно, по искане на работника и/или работодателя и изричното съгласие на двете страни! Никой работодател не може да те накара да работиш на сила, това са червени простотии - този закон дава възможност на тези които искат да работят и печелят повече, да го направят, елементарно е!
23
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Високото заплащане на извънредния труд хем ще облагодетелства работниците,хем ще е спирачка пред излишното му практикуване!На практика много хора работят на две места,защо да не получат същия приход от едно.Обаче да се работи извънредно без допълнително(или неадекватно) заплащане,както става у нас-НЕ!
22
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Империята(на Сорос) отвръща на удара!Иначе защо да няма протести,стига да не са инспирирани отвън!Орбан не е безгрешен и също има нужда от коректив.Все пак "само" 50% от унгарците са гласували за него,а с коалицията-2/3.Пример-Орбан улеснява работодателите да изискват полагането на извънреден труд със закон,което предизвиква обоснован протест,но е от полза за Унгария.Добро решение би било да се разреши тая практика,но да се регламентира високо заплащане на извънредния труд!
21
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До на чужд гробТи в кой век живееш? 15? Света днес е глобализиран, икономиката и политическия курс са глобални, това което става в САЩ, Унгария, Бразилия и т.н. е сигнал, че летаргичния деградантски либерастка летаргия е накрая на силите си и трябва да осъзнаем, че изхода е само един десен консервативен курс или завръщане към нормалността.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми харесва, как фанатизирани леви хипита, сочат нормалните мислещи хора, за поклонници на посткоминтерна лидера Путин - шизофрения какво да правиш. Тръмп хем бил лош капиталист, хем бил пръв приятел на Путин, Орбан хем бил експлоататор-робовладелец, хем бил комунист!? Какво да правиш - кухи хипи ***.
19
1
 
9
 
! Отговори
на чужд гроб преди 5 години
До АнонименМалко ли са нашите проблеми ?????
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато либерастите реват на умряло, получавам душевен оргазъм, давай Орбан, давай Тръмп, давай Болсонаро, мачкайте левите меки хипи-китки. Вижда им тенденциозното отразяване, нищо общо с реалността, огромната част от унгарците подкрепят закона и Орбан, като промените са направени дори по предложение на синдикатите. Когато си куха либерална лейка, доста неща не можеш осмислиш, какво да правиш, толкова си могат, но каква е логиката тук - който иска да печели повече, му се дава тази възможност!
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Коце кофатаНали за пример го сочихме и другарувахме! Ами сега?
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 Съвсем сериозно ..дай линк от някоя социална мрежа да те видим що за индивид си като па си толкова голямата работа Дай саит ..кажи къде може да те видим
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 Предполагам ,че си българин като в същото време каква "широко скроена душа" си със сигурност мога да кажа че си душата на компанията където отидеш Ти умния кадърнив успелия хеитиш в интернет и наричаш собствения си народ Прости ,мързеливи завистливиА човек ,който говори по този начин ще е умен ,работлив и както вече писах широко скроен
14
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седнали една група русофилски настроени тролчета да дават акъл на унгарците за демокрация.Погледнете се колко сте нещастни в собствената си страна.Последната дупка на кавала сте. Та даже всички сте в дупката и виете като вълци за чужди проблеми.Решете си собствените. Не можете защото сте прости, завистливи, мързеливи и защото сте българи.
13
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорос ви е винорен, Сталин не е. Русия мъти всички конфликти в европейските страни.Световно зло, на което трябва да се сложи край.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На местните роми и червени каскети не им се работи.Ах ах