Открит е повреден дрон край Гетуик, изследват го!

Лондонската полиция продължава разследването
Обновена: 24 дек 2018 17:29 | 24 дек 2018 16:15, Анисия Иванова
13
Открит е повреден дрон край Гетуик, изследват го!
Снимка: БТА

Полицията в британското графство Съсекс съобщи, че продължава разследването на дроновете, появили в близост до лондонското летище Гетуик, въпреки изявление на високопоставен следовател, че в крайна сметка може и въобще да не е имало безпилотни устройства, летящи над аерогарата, предаде Асошиейтед прес.

Кризата с дроновете доведе миналата седмица до поредица от затваряния на второто по натовареност британско летище в период от три дни, което блокира хиляди пътници в разгара на коледния сезон.

Днес Гетуик работеше нормално, но военна техника остава на място, за да възпре и проследи нова поява на безпилотни апарати.

Още по темата

В съобщение в Туитър късно снощи полицията обяви, че са били засечени 67 появи на дронове, регистрирани от местни хора, пътници, полицаи, служители на летището, което е на около 45 км южно от Лондон.
Полицията съобщи, че открит повреден дрон и провежда разпити къща по къща, като снема свидетелски показания от всички, които са видели дронове.

Това уточнение беше сметнато за необходимо, след като главният полицейски следовател в Съсекс Джейсън Тингли предизвика неприятна изненада и широки критики в британската преса, когато каза, че съществува "вероятност", въобще да не е имало дронове в района.

Тингли имаше предвид факта, че дроновете, за които беше съобщено, не са били засечени от електронни проследяващи устройства, които биха осигурили независимо потвърждение, а само от свидетели.
Въпреки това, вероятността парализата на летището, забавила над 100 000 пътници, да е била предизвикана от погрешни доклади за дронове, предизвика всеобщо смайване.

Полицията беше критикувана и за ареста на мъж и жена във връзка с полетите на дронове и освобождаването им по-късно без да им повдигнат обвинения. Техните имена и снимки обаче вече бяха публикувани от много вестници.
Не е ясно дали повреденият дрон, открит край Гетуик, ще даде улики, които ще позволят на полицията да установи местонахождението на извършителите на най-тежкия инцидент с дрон на голямо международно летище.
Полицията съобщи, че дронът е намерен в район, близо до мястото, където в петък вечерта за последен път е било видяно такова летателно устройство. Дронът се изследва за ДНК, пръстови отпечатъци и други улики. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
СПомени преди 5 години
през 1945 година благодарение на чукчите Съветския съюз разгроми обсебена от древни жестоки врагове Квантунска японска армия.НА бойна работна станция на военно терористичната мафия някъде около САтурн се докладва, че чукчите възнамеряват след масовите убииства в Европа ударно да разгромят японската армия следва уволнение на подслушващите човешките армии и ръководства
10
6
 
3
 
! Отговори
забранете дроновете преди 5 години
Всеки дрон има мощни проследяващи спец раз терористични устройства.ползват се и от чужда вражеска цивилизация за проучване дъното на трропосферния океанУ нас Балкана реагира болезнено на всеки излетял дрон вероятно заради тежко терористични холограмни оръжия инсталирани вкл с камери в него.В Англия има активирани милиони древни аномалии вкл от Ситингборн към Лондон..Първи анализи на проведени теренни проучвания подават че с нови скенери инсталирани на нови автомобили са активирани останки о
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
китайски дрон със сателитно насочване от руски спътник с наземни команди от чукча на северния полюс....
8
3
 
8
 
! Отговори
Или руските хакери преди 5 години
пак ще е работа на отдавна разпуснатото КГБ!
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин лично ги е пуснал. Искаме санкции! Ха, ха!
6
6
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Сега очаквам някой да напише, че са ги управлявали руски агенти, и да им покаже снимката пред някоя витрина на магазин в Лондон.
5
4
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Последно-имало ли е дронове или не?Тия съвсем изперкаха....
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас ловя че ще намерят отпечатъците на Путин върху дрона!
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полицията в британското графство Съсекс съобщи, че продължава разследването на дроновете, появили в близост до лондонското летище Гетуик, въпреки изявление на високопоставен следовател, че в крайна сметка може и въобще да не е имало безпилотни устройства, летящи над аерогарата, предаде Асошиейтед прес."Британската разследваща трагикомедия следва смело стъпките положени след случая Скрипал.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак Путин ще е виновен
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От България се "вижда" отпичатъци на бежанец минал от изток на запад. Но дали е на православен, атеист или ислямист. Това ще кажат специалистите.