ЕС с платформа - обяснява какво прави за хората

Целта е повече близост между граждани и институции
26 дек 2018 18:06, Екип на Bulgaria On Air
28

Какво прави Европа за мен? Въпрос, който може би сте си задавали. Това е и името на нова платформа, с която Европейският съюз цели да се приближи до своите граждани, за да покаже, че освен неразбираемите бюрократи в далечните Брюксел и Страсбург има и друго, по-конкретно измерение.

Останалите кратки и разбираеми отговори вече са събрани на едно място – платформата "What Europe does for me".

Тя е разделена на категории – по региони и по интереси – професионални или от друг характер. И само с няколко клика можем да стигнем до своя район, град или хоби, обяснява Bulgaria ON AIR.

Платформата е достъпна на 24 езика, а информацията е синтезирана в примери.

За София, например, от сайта научаваме, че метрото е най-големият транспортен проект, осъществен с европейски пари – близо милиард лева за разширяването на първите 2 линии и още над 800 милиона – за третата.

Като част от подготовката за ключовите евроизбори през 2019 година вече е достъпна и друга платформа – за мобилизиране на активни доброволци.

Регистрираните над 1400 доброволци вече организират различни инициативи из страната. Всеки със своето послание и своя кръг от приятели, на които да го предаде.

Гледайте видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: есплатформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Нищо не прави преди 5 години
Нищо не прави !!! Аман от ЕС. !!!
14
0
 
3
 
! Отговори
Нищо преди 5 години
Нищо не прави. !!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за измамата Шенген; и тази с еврото дето ще ни мотаят; мижавите земеделски субсидии; тираджийската измама; двойните стандарти в храните. Не сме ангели и сме даже малко серсеми, ама и брюкселианците трябва да имат малко срам поне.
12
0
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Нищо. Не ми трябват. Искам митнически съюз на независими държави и признаване на документи.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gospoda draskachi shtom dotam ja dokarahte da objasnjavate na horata kakvo pravi ES za tjah,vsichko e jasno shto znachi ES.Burokrati,slugi na bankerite i potisnitsi na masite.Sashtite te-zi vavedoha termina popolisti ( ot popolo-narod ) t.e.hora koito rabotjat v polza na naroda.Nima tova elosho?! Da za Burokratite ot Bruxel i Strasburg e losho tai kato te rabotjat za bogatite,bankerite,zashtitavat tjahnia interes i horata veche go razbraha i shte vidite kakav shte e sledvashtija E.Parlament.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tozi baj Gruio,koito hoka sotsializma säm absolutno siguren che ne e jivjal prez tozi perio i rdaskanitsata mu e za pari - chist Sorosoid - enichar!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак изтрит?...
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятайте какво точно "прави" ЕС, щом се налага да пуска пропагандна плаформа, с която да убеждава хората какво правел за тях... Явно мнозинството не им вижда резултатите от "работата".
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покрай тоя ЕС некои направиха пачки.Ама са малко.Повечето изду ваха супата.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е, когато няма нужда от обяснения и хората сами виждат и усещат какво се прави за тях. Ама щом требе пропаганда и агитация...
5
2
 
8
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Ами какво прави например с метрото. Хубаво, красиво метро. Излезеш ли от него и красотата свършва. Например в Обеля на последната спирка е умопомрачителн гледка и инженерна мисъл. Там се влиза само от едната страна. За да минеш напред има раздрънкан ламаринен мост. После още 100 метра, за да излезеш на другата страна. И тав виждаш че достъпа към спирката от тая сранта е просто затапен, има стълба, но е изградена стена пред нея. От 4 възможни врати за метрото, може само 1 да се ползва.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достатъчно е да видя, че нищо не се е променило наоколо и нещата отиват на по-зле. Можете да изчезнете със смешната си платформа.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За София, например, от сайта научаваме, че метрото е най-големият транспортен проект"За Видин и Враца какво научаваме?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЕС с платформа - обяснява какво прави за хората"В такъв случай в графа "отпадане на визите за САЩ" ще има празна страница.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли раздел "интеграция" с пиктограма на човече с тюрбан, в който се води статистика на хилядите убити европейци вследствие на толерантната политика на ЕС?