Не всички членки на ЕС са готови за "твърд Brexit"

Aко кралството напусне ЕС без споразумение, "всичко би било разкъсано"
30 дек 2018 16:30,
8
Не всички членки на ЕС са готови за "твърд Brexit"
Снимка: Reuters

Редица страни-членки на ЕС са започнали подготовка за "твърд Brexit", но не всички наистина са готови за подобно развитие на нещата. Това заявява европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом в публикувано днес интервю за ДПА, предаде ТАСС.

Още по темата

"Не всички са готови наистина добре", казва тя. Според Малмстрьом, ако кралството напусне ЕС без споразумение, "всичко би било разкъсано". "Великобритания би станала трета държава и бихме търгували въз основа на правилата на СТО. Естествено бихме започнали преговори за търговско споразумение, но това би изисквало време", допълва европейският комисар.

"Ако британците наложат контрол още от първия ден, ние ще направим същото", казва тя с уговорката, че в началото може би ще цари хаос. Най-добрият вариант ще е регламентирано излизане, подчертава Малмстрьом.

Дебатите по споразумението за Brexit в британския парламент ще бъдат подновени на 9 януари, след което депутатите ще гласуват "за" или "против" документа, напомня ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е то! За това говоря. ЕС няма да проведе твърда икономическа политика спрямо Великобритания, макар че тя го срита като бездомно псе. Не били готови. Ами хубаво. Толкоз то. Няма вече да се учудя на нищо.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започват такси за всички стоки като не европейски и така. Те също ще облагат европейските стоки и ще намалее стокооборота на база скъпотия. Толкова е просто!Те ще перат/оперират с по-малко европейски пари през Ситито и така. Европа ще си направи собствени банкови сектори за операции в целия свят и така.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британия Рулс. Имат 'паре' да си купят от където си пожелаят. Вече е повече от ясно кой ще гризне ряпата безсолна - няма да е Англия!
3
2
 
8
 
! Отговори
Дежурен русоРоб преди 5 години
Другари, моля бъдете малко по активни! В тази статия трябва да се внуши, че не UK излиза, от ЕС, а ЕС излиза от UK! Освен това Англия е могъща империя и ще пребъде (тук леко си затваряме очите за случая Скрипал), а ЕС ще се разпадне и Евразийско-анадолския съюз на Путин, Ердоган и Рохани ще е последната надежда за човечеството! 4 рубли на коментар бонус за почивния ден и късния час - Дерзайте!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кой е луд да излиза от Европейския съюз?" - Момчил Инджов.
1
19
 
7
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Малмстрьом подлого немска твърд ще го получиш.Англия владее света а вие сте васали на Немция заедно с бедните френци и другите клоуни Италия и Испания.