Заради ксенофобски виждания, мъж гази четирима в Германия

Минути след полунощ насочил колата си към група сирийци и афганистанци
Обновена: 1 яну 2019 19:50 | 1 яну 2019 18:45, Нели Христова
89
Заради ксенофобски виждания, мъж гази четирима в Германия
Снимка: Pixabay

И в Германия мъж блъсна четирима празнуващи в новогодишната нощ, предаде ДПА.

Според полицията, най-вероятният мотив са ксенофобските възгледи на водача.

Още по темата

"Освен това следователите разполагат с първоначална информация, че водачът страда от психическа болест", се казва още в изявлението на властите.

Петдесет годишният мъж е арестуван след инцидента в град Ботроп в провинция Северен Рейн-Вестфалия. 

Според свидетелите, той е засилил колата си минути преди полунощ към пешеходец, който успял да избяга. След това е блъснал група хора на оживен площад в центъра на града, включително сирийци и афганистанци.

Един от пострадалите все още е в болница, предаде Ройтерс.

За потенциалния ксенофобски мотив властите съдят по това, че при ареста заподозреният е направил расистки коментари. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е накрая на германците взе да им писва да ги газят бият да изнасилват жените от "благодарност" а Германия да им плащат помщи да им осигуряват жилища КАРМА сега е ред и на тях
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобна фейк нюз може да бъде сделана само от тасс!
51
3
 
35
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
След Гладомора в Украйна (и не само) е напълно логично да се героизира някой, който през целия си живот се е борил с руската диктатура.
50
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не се разбра от тази статия
49
1
 
62
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
звучи като фейк нюз:1. кажете името на извършителя2. какво конкретно значи "расистки коментари" 3. след като страда от психически проблеми, защо не пишете, че е бил в амок?4. освен това пишете, че е блъснал ГРУПА от хора сред които "афганистнаци и сирийци". Тоест блъснал е и други.Май пак си измисляте имигрантски драми, за да се оправдаят грантове и *** доклади за расизъм и дискриминация?
48
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И между другото да си се запитала защо в цивилизованите страни хората ако се усъмнят, че може да си българин с едната ръка се хващат за джиесема, сдругата грабват портмонето си и надзъртайки"...Живея от повече от 10 години в чужбина и подобна комплексарска глу.пост може да измисли именно само друг българин.
47
17
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаркаАми щом четирима пияни чужденци могат да ги пребият тия 12 граждани до безсъзнание, те са си заслужили не само боя, но според мен те не заслужават дори да живеят! И между другото да си се запитала защо в цивилизованите страни хората ако се усъмнят, че може да си българин с едната ръка се хващат за джиесема, сдругата грабват портмонето си и надзъртайки през рамо с бързи крачки сменят тротоара?! И за това ли са арабелките виновни?! Дииба и патката неочесана!!
46
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Точно поради тази причина десетки хиляди немски семейства се преселиха в Австрия. Едно от тези семейства е и моето. Съпругата ми която е немкиня ме принуди да се преселим точно поради тази причина"...Немкинята избягала от страх от чужденците със съпруга си чужденец в чужбина? Доколкото знам, бягащите на изток не са съвсем "стотици хиляди", ами основно пенсионери от бившето ГДР, които уж бягат, ама всъщност става дума за по-евтиното с немска пенсия .
45
1
 
51
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Горкия човек, до какво са го докарали!
44
1
 
68
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
В това скапано сайтче защо няма нищо написано за жестоките побои нанесени от четирима пияни и озверели мюсюлмански бежанци над мъже, жени и ДЕЦА в германският град Амберг.
43
1
 
63
 
! Отговори
Българка преди 5 години
В град Амберг ,Германия четирима пияни бежанци пребили до БЕЗСЪЗНАНИЕ 12 граждани,срещнати по улиците.Накрая са арестувани.Сега горките съдии ще се чудят как да ги осъдят.А Меркелица продължава да повтаря едно и също.
42
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бял гази ислямисти: Веднага статии обвиняващи в расизъм.Ислямист гази бели: Веднага статии обясняващи, как подбудите нямат нищо общо с исляма и разследващите работят по най-вероятната причина: спречкване за паркомясто.И медиите на хранилка на Сорос пишат ли пишат...
41
29
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на вас жените ви да избягат с *** надарен сириец и вие ще станете ксенофоби. Хиляди германци са така. Никога няма да чуете, че германка е нападнала сириец с друго освен това с което Бог я е дарил.
40
4
 
40
 
! Отговори
Лимана преди 5 години
Ти па нашите медии ще ти пишат за Украйна че честват фашист ! Нали сега украинците са от нашата "демократична" черга !
39
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За този който е ударил случайно мигранти /най-напред е насочил колата към друг човек/ веднага е водеща новина. За побоя над деца,жени и възрастни в град Амберг в Германия от бежанци нито ред. Да това явно е демократична журналистика.
38
4
 
56
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА НЕ Е КСЕНОФОБИЯ А РОДОЛЮБИЕ!!!КАК ТЕЗИ СИРИЙЦИ И АФГАНИСТАНЦИ СТИГНАХА ЧАК ДО ГЕРМАНИЯ!!!ОДОБРЯВАМ АБСОЛЮТНО ДЕЙСТВИЯТА МУ!
37
5
 
46
 
! Отговори
. преди 5 години
Хубаво е направил човека . Да дойде тука да му дадем златен талон и всички категории за особено майсторство зад волана :))))
36
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блестящ пример за неуспешна интеграция на немеца към новото мнозинство и култура в квартала. Да...
35
8
 
42
 
! Отговори
бг преди 5 години
факелно шествие премина в киев по-случай рожденият ден на ст.бендера не пишете за това как украйна празнува фашистки празник а ес се прави на сляп че не вижда и не чува втова число са исащ и нато а за някакъв псих пишете това което изобщо не ми интересува
34
0
 
67
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Oставете настрана замалко тези или онези "виждания" и адвокатстването за "сирийци и афганистанци"! Много по-професионална медия ще бъдете ако поне отразите първата официална за 2019 Ислямска Терористична Атака от Виктория Стейшън в Манчестър, Обединеното Кралство, където крещяш с пълно гърло Алах Акбар мюсюлманин закла трима "неверници" в ранните часове на 1-ви януари. По цитат от UK Daily Мail за да го спрат и закопчаят са се намесили 7 (седем) полицаи?!?!?!? Това за ЧНГ към неверниците!